Hemma igen

Efter en underbar vecka på gran canaria.


I morgon när det av

Är nu på plats i Stockholm hos svägerskan, i morgonbitti bär det av till Gran Canaria det ska bli super härligt.

På hemmaplan blev det lite jobbigt i morse för mellansonen 10 år. Han tyckte att det var jätte jobbigt att vi skulle åka eller särkilt att jag (mamma) skulle åka. Vanligtvis så bråkar vi dagligen och jag får höra att pappa är mycket snällare men det är mamma som han vill ska stanna hemma så mamma är nog ganska bra ändå.


4 år

sitter och kollar runt lite på bloggen och inser att det är rätt kul att läsa gamla inlägg.
det är mycket som har hänt som man redan hunnit glömma sen vissa saker som aldrig kommer att glömmas som när jag började blogga för 4 år sedan och vi hade magsjukan som bara snurrade runt här hemma.
Några hellvetes veckor men vi överlevde det oxå.
Här hemma har det packats och fixat och donats så det mesta ska finnas här hemma de 10 dagarna vi kommer att vara borta.
Märker på barnen de två yngsta att fredagen närmar sig med stormsteg och att mamma och pappa ska åka, vet att dom kommer att ha det underbart här hemma men mamma & pappa är ju speciella när man är bar.
Varit på överföringssamtal på förskolan i dag, nu är et bara 3 ½månad kvar på förskolan för V sen blir det skola och förkole klass, det blir en ny era i våra liv efter att ha traska till samma förskola i elva års tid så är det slut med det.
Kommer att sakna alla underbara pedagoger varav vissa har varit där under alla år.

Slut på sportlovet

i morgonbitti ringer klockan tidigt igen:(
dags att sätta fart och fixa och dona inför utllansresan, det är en hel del att fixa. Inte bara packning utan man måste ju se till att allt fungerar på hemma plan för barnen som ska ha sällskap av farmor, farfar och mormor &morfar som ska hjälpas åt att hålla ställningarna här på hemma plan.
Skola, läxor, träningar och matcher måste ju fungera fast mamma och pappa är borta.
i morgon blir det att sätta sig ner och planera.

Tiden går snabbare än vad jag hinner med......

Jul och nyår passerade i rasande fart och dagarna efter nyår kom vintern på allvar hit, från barmark till 1meter snö på några dagar.
Skolan började om igen och V gick tillbaka till sin evakuerings förskola då hennes förskola evakuerades lagomt till lucia eftersom så mycket personal mått dåligt i lokalerna (har pågått under många år) men nu visade det sig efter provtagningar att det bildades "alkoholgaser" i golvet.
det är ju lätt att vara efterklok men det är ju bara att inse att min Lilla V oxå haft problem av dessa då hon gick på astmamedicin dagligen de 2 första åren på förskolan sen bytte hon avdelning och det blev mycket bättre men i hösta var hon tillbaka på den avdelningen där hon började och det blev massa astma medicin igen.
men sen de flyttade ut så har hennes astma varit bra.
M & M har hunnit fylla 10 & 12 år och själv har jag hunnit passera den magiska gränsen på 40 år inte för att det känns någon större skilnad.
Nu har vi haft sportlov den här veckan med lite slalom åkning och jag gjorde en liten tur in i skogen och pajade höger tumme rätt ordentligt.
Ingen skelett skade enligt röntgen men det gör ont som bara den när jag försöker använda den.
har insett att det är omöjligt att borsta tänderna med vänster hand annars fixar jag riktigt mycket med vänstern vilket jag inte trodde.
men har fått sjukskriva mig 5 nätter från jobbet.
Nu till nått roligt:
Nästa helg bär det av till Gran Canaria 1 veckas semester utan barn.

RSS 2.0