Kvällen i går

var helt underbar. Och vilket väder som dök upp just till den här helgen, men värmen gjorde dessvärre så att fötterna svälde så nu sitter jag med en skavsårsblåsa på varje fot.
Bättre bilder än så här blev det inte med mobilkameran.
( Klippet i föregående inlägg är inte mitt för det jag filmade blev inte så bra )


När vi kom hem i dag så var det dags för marknad här i sävar så det var bara att ge sig ut i värmen och vandra runt i några timmar.


Jäklar vilken kväll

Kanon kväll i går helt underbart var det, kommer med mer sedan i kväll ni ffår nöja er med detta så länge.


Snart bär det av

inn till Umeå och i kväll är det Nordic Rock där Whitesnake ska spela, efter det en natt på hotell= sovmorgon i morgon JIPPI

Solen skiner

och det är nu kl 08:00 11,5 grader ute det ser ut att bli en fin dag.

Ska nog försöka vara ute så myckket som möjligt i dag med V då hon är ledig från dagis även i dag, igår blåste det storm här så då höll vi oss inne, men jag har ju en liten tjej som ÄLSKAR att vara ute.

Personal vård

har jusst kommit efter att varit ute och ätit middag med min jobbarkompisar, trots det ekonomiska läget så har våra nya chefer insett att man måste vara rädd om sin personal därför var det "företaget" som bjöd.
Jätte trevligt och uppskattat.

nä snart är det dags för sängen

Natti natti

UTMANING; 20 frågor, PART VII

1. Var du rädd för något särskilt som barn?

Mörkret, sov alltid med en lampa på. ser ut som mina barn har ärvt det av mig. Nu vill jag dock ha kolsvart när jag ska sova dock inte alltid så lätt sommar halvåret då man bor i norrland.


2. Vem skulle du önska började blogga?

Vet faktiskt inte, följer redan tillräckilgt många både kända och okända bloggar


3. Använder du cykelhjälm?

Samvetsfråga men nej borde kkanske eftersom jag har 3 barn som man sätter på den på, så då borde man kanske föregå med gott exempel.


4. Tycker du att Sverige bör införa euron?

Nej....................


5. Hur brukar du sminka dig?

Smink vad är det? vardagarna hinner/orkar jag inte sminka mig så det är endast när det är fest eller om jag ska iväg på något kul.


6. Har du fått höra att du är lik någon kändis?

Som yngre fick jag höra ett antal gånger att jag var lik kronprinsessan Viktoria, men det var ju 10år och 15 kilo sedan.


7. Tycker du att killen bör bjuda om ni hittar på något/dejtar?

visst är det kul om han bjuder men inte ett måste, som gift är det ju ändå våra gemensamma pengar som går åt när vi gör något kul.


8. Vilken är den läskigaste film du har sett?

gillar inte rysare, men jag har nog aldrig varit så rädd som nar jag som 17åring var på bio med en kompis och såg Lungt vatten


9. Samlar du på något?

Inget annat en minnen


10. Umgås du vänskapligt med något gammalt ex?

Nej med tanke på att mitt längsta förhållande innan jag träffade min man varade endast i 3 månader.


11. Har du något bra raggningsknep?

Nej, har varit mig själv och tycker ändå att det har lyckats rättså bra har ju snart varit gift i 11 år


12. Har du flest tjej -eller killkompisar?

Tjejkompisar


13. Vanlig läsk eller light?

Vanlig läsk, ska man vara onyttig så var det ordentligt dessutom vet man ju inte vad alla konstgjorda ämnen gör med våra kroppar.


14. Vann rätt låt Eurovision 2009?

JAAAAAA han var min stora favorit


15. Har du bestämt träff med någon du snackat med över internet?

Nej


16. Vilken svensk artist/band är bäst enligt dig?

ABBA har alltid varit en stor favorit hos mig


17. Vad är ditt favoritsortsplagg?

jeans, men måste nu gå ner några kilon för att jag ska känna mig bekväm i dessa


18. Är dödsstraff rätt eller fel?

Svår fråga, kan inte svara på den.


19. Vilket var ditt första ord?

MAMMA tror jag


20. Vilken svensk stad hade du valt att bo i om du inte fått välja den du bor i nu?

Då hade jag nog hamnat i våran kungliga huvudstad

 

frågorna kommer här ifrån, nya frågor kommer den 25 varje månad

tänkte att det kunde vara kul att haka på detta


Nej jag har inte dött

men jag har jobbat så att jag känner mig halvdöd, men nu har den stora nedräkningen börjat 3 nätter nästa vecka och 5 nätter veckan där på sen är det sommar semester blandat med lite föräldraledigt så hela 10 veckor ska jag vara från jobbet.

jag går av morgonen den 15juni och sen den 16juni på morgonen bär det av på semester i ca 2 veckor. Det var tängt att vi skulle hyra husvagn. Men vi fick inte tag på någon som våran bil får dra. tråkigt men det blir tält i ställe *jippi* som tur var bara i 3 nätter under våran transportsträcka ner mot Göteborg. Och som tur är, är ju att våra kamrater som vi ska åka med har husvagn så maten finns ju där vi behöver ju bara sova i tältet, men det ska bli en prövning med 3 barn.

Sen ska vi tillbringa 10dygn på en camping en bit utan för Göteborg, tillbring vet jag inte om jag ska säga vi ska i alla fall utgå därifrån  och göra en massa utflykter givetvis Lisseberg plus att herrarna i familjen ska fara och se AC/DC den 21 juni på Ullevi, sen blir det Ullared, Borås, Gränna osv. plus en och annan dag med sol och bad får vi hoppas.

håller utkik på om det går att få tag på något billigt och bra mobiltbredband, för jag vill ju ha min bärbar dator med mig
få se hur det löser sig.

Ledig dag

här har vi hunnit med en hel del i dag, både ett stats besök, tvättat bilen både ut och in vändigt tvättat en tvättmaskin och börjat förbereda för de sista tradera anonserna som jag ska försöka få ut i kväll.

Så nu känner jag mig rätt trött så vi få se hur mycket det blir gjort i kväll.

i morgon lämnar jag barnen hos mormor och morfar efter lunch eftersom jag och B jobbar hela helgen.


onsdag

har nu arbetat 2 nätter igen, himla vad tiden går snabt just nu känns som jag bara hinner med 1/4 del av det jag tänkt göra, ja ja det är nog sså det ska va och det jag inte hunnit göra i dag finns ju kvar i morgon.

nu väntar lång ledig helg för många men inte för vår familj utan både jag & B jobbar fredag, lördag & söndag så fredag efterlunch skjutsar jag barnen ut till mormor och morfar på landet så ska barnen få tillbringa helgen där.

Nä nu ska jag försöka sätta lite fart här ...........

see you

trött och sleten

det är bara att inse att man inte längre har någon vana av att vara ute och partaja på kvällarna, har varit jätte trött i dag men inte bakis i allafall.

har varit och kollat på sonens fotbolls match i dag och det blev stor vinst med 7-1 så grattis killar det gjorde ni bra.

nu sover alla barnen och även jag är på väg att läg

Jag och Norge vann

på pub kvällen i kväll så var det naturligtvis lotteri allt för att stödja pojkar-97 i sävar ik. ett lotteri var med 5 högvinster sen var det lotteri med massor av  småvinster. och jag eller jag och gubben som hade 2 lotter till högvinsterna lyckades vinna på båda till saken hör att det bara fanns 5 högvinster så här sitter jag med en ny fritös och en ryggsäck full med både det ena och det andra.

plus att nu när jag kom hem så ser jag att Norge vann eurovisions festivalen med den som var min favolåt inför kvällen.

allt är bara toppen hoppas även att det är så i morgon bitti.

Natti natti

En hård arbetsvecka är nu slut

så nu är det helg.

Har stått och sålt nybakad mjukkaka utanför affären i byn i dag, för att bidra till våran bagarstuge förening så lite idellt arbet måste man bidra med , för jag vill ju att den ska finnas kvar så jag kan baka och lära mina barn att baka i bagarstuga. Det känns som det håller på att vara en utdöende konst.


I kväll är det dags för pub kväll på klubbstugan, hoppas det blir kul och att jag mår bättre i morgon än jag gjorde förra våren efter den pub kvällen.

för i morgon är det fullt med träning och även årets första fotbolls match för M.


sjukgymnast dags

de senaste dagarna har det känts som om min ryggrad varit på alla andra ställe än just där den ska vara så det ska bli skönt att ta sig i väg till sjukgymnasten i dag.

Kommer säkert att vara jätte öm i ryggen i kväll men det brukar ju bli bättre, Ryggen fick sig nog en jäkla smäll i påskas när vi var i norrbotten, när jag halv höll på att slå i hjäl mig i källar trappen, det jag kände först var ju en ordentligt stukad fot (som jag fortfarande känner av) men efter 5-6 dagar började jag känna av ryggen.Måndag

barnen har varit på skola och dagis i dag, själv försökte jag sova en stun på förmiddagen (men det gick inte)
Eftermiddagen har jag tillbringat på möte på jobbet. nu är barnen hämtade utom M som är hos farmor och farfar men han kommer snart hem han oxå, fördelen med att killarna har blivit så stor är att de själv kan ta sig dit de vill själva, särskilt nu när cyklarna har kommit fram igen. det är tur att byn inte är så stor men M som är 7 år får bara hålla sig på denna sidan om ån (vi har nämligen en å som delar samhället i 2 delar)


nu är det 3 timmar senare blev avbruten i skrivandet men det är sånt som händer, nu ska få killarna i säng innan det är dags att fara på jobbet

Länkar

Läser många fantastiska (enl mig) bloggar, vissa rolliga, andra vardaglig även en och annan sorlig/bearbtnings blogg.

Hittade Kristinas blogg redan i höstas, strax efter att deras hus hade brunnit upp och jag har följt henne sedan dess, mest läst har börjat komentera nu för att tag sedan. och som de säger så kommer en olyka sällan ensam, nu i mars dog hennes sambo i en olycka. det står ett repotage om henne i tidningen i dag.sol och blåst

är det ute i dag men det är betydligt finare än igår, då var det regn i omgångar.

hade några kompisar på beök igår och vi grilllade och åt gott, men det var inte lika kul när jag var och handlade inför grillningen, tog då med mig V för hon brukar gilla att handla men det blev helt fel igår, när vi km till affären så kom hon ihåg att hon hade glömt sin ryggäck hemma och blev då skit sur på mamma när jag sa att vi åker inte hem och hämta den utan nu handlar vi.

Men kön och allt så tog det ca 20minuter inne på affären och hon skrek på mamma i 20minuter med ett kort uppehåll på ca 1 minut när hon mötte en dagis kompis. Det är tur att jaaag är rätt stresstålig, men et var inte kul.


sen kom vi hem och jag ställde mig för att skala potatis till gratängen och heltplötsligt blev det så oroveckande tyst så jag skyndar ut i hallen och möts av detta
En dotter som somnat på golvet (har aldrig hänt förut) och med ryggssäcken på ryggen
och pippi utstyrseln dagen till ära

Det visar bara hur jobbigt det är att vara arg på mamma:=


lite omstrukturering inför nästa vecka

när jag var i stan idag så ringde de från sjukgymnasten och jag fick tid på onsdag kl 08:45 det är bara att ta den tiden och se glad ut annarss vet man inte hur länge man får vänta.
Jag som enl schemat jobbar natten mot onsdag börjar frebrilt tänka ut en plan på hur jag ska lösa detta, för jag är inte inte någon vidare chufför när jag har jobbat en natt så jag vill inte sitta och köra stan tur och retur när jag är som tröttast. 

Det hela resulterade i ett byte så jag jobbar måndagnatt i ställe för tisdag, det blir lite hattigt eftersom jag även jobba onsdag och torsdag natt, men vad göra man inte för sin onda rygg.

Har ätit middag och födelsedagstårta hos svärfar och svärmor och nu har jag precis stoppat min små juveler i säng,
ska kolla in om det är något att se på tv eller om man blir sittande framför denna "burk"


Barnen är på skola och dagis

har just återkommit från en rask promenad på 45 minuter, är rätt så nöjd.'
Får nu se vad dagen bjuder på, i eftermiddag när jag hämtar barnen så bär det av till svärfar för han fyller 67 år i dag Grattis Grattis säger jag.

Föll för frestelsen i går kvällJag var bara tvungen att testa, visst den var jätte god i små mängder, så den kommer att räcka i många kvällar för mig.
gillar det som är sött men endast i små mängder vilket i och för sig är rätt så bra.

nä nu bäntar duschen på mig.

Krattat och sopat

krattat hela gräsmattan på framsidan, det är "konstigt" att det är så mycket löv på gräsmattan då man själv inte har några lövträd på gården, men med tanke på att resten av kvarteret ser ut som en skog så är det väl i och försig inte så konstigt .

Vi rensade ut på gården när vi köpte huset av svärmor och svärfar så vi har bara en stor tall på baksidan kvar plus att gubben fick en bollpil när han fylde 40år men den är så lite och "halvdöd" så det var nog bara 30blad på den förra sommaren, vi får se om den tar sig i sommar.

de flesta husen på kvarteret är mellan 35 och 40 år och när de byggdes så planterade alla ett antal träd på gårdarna, de träden har nu bildat en skog och alla gamlingar som bor kvar vägrar att kapa ner träden, men de husen som bytt ägare där har det faktiskt försvunnit ett antal träd.

Trottoaren är sopad oh halva garage uppfarten sedan sade Ryggen stopp, väntar på att få kommatill sjukgymnasten och knäcka till den men det brukar ju kunna ta tid.

 

Tävling

är med och tävlar  Hos ninninusens
Klicka på bilden så kommer du till http://www.haileys.se/

En stolt dotter

och en rätt så stolt mamma, nu är den äntligen på plats ochh dottern är supernöjd.det blev ännu bättre när jag bäddade med prinsess sängkläderna.

Nu får vi se hur det går att sova i en säng som hon själv kan kliva upp ur, få se om jag blir gråhårig vid kvällens nattning, eller?

I natt har jag sovit riktigt bra

så jag var nästan pigg när väckarklockan ringde i morse.

I dag är V ledig från dagis så hon och jag ska pyssla på lite här hemma, kanske kan vi skruva ihop hennes nymålade säng.
vi får se vad dagen leder till.

Hoppas ni får en trevlig dag:)

trött

så nu ska jag gå och sova och hoppas att jag får sova tills klockan ringer 06:20 i morgonbitti
Natti natti

Jordskalv

efter att ha hostat mig igenom måndag natt, så gick jag och lade mig i vettig tid i går kväll dvs vid 22:30 tiden. vaknade av någon anledning och tittade på klockan 23:58 hörde då att det mullrade till och tänkte men vad var det, men i samma veva så hörde jag att det regnade ute så jag tänkte att nu har åsk säsongen börjat.
Sov dåligt resten av natten så när jag hade lämnat V på dagis så lade jag mig och sov ca 3 timmar, sen när jag gick upp för att läsa tidningen så läser jag detta

har nu varit på återvinningen och kastat skrot, så nu är det dags att laga middag

Regnet det bara öser ner

det blir nog vårstädning inomhus i dag. Det behövs ju oxå, även om krattning och sopning av uppfart och trottoar låg överst på listan så får jag ta det när det är uppehåll.


matlagning pågår

full rulle här hemma båda grabbarna har kompis med sig från skolan, vilket resulterar i att 2åriga dottern tycker att det är fuskit att inte hon har någon kompis så hon hakar på grabbarna som inte alltid är så populärt.

efter att bara sovit 2 timmar i natt så tycker jag att jag har rätts så bra tålamod........................

ja ja då var det dags att koka spagettin.

på tal om IDOL

i söndags var det ju IDOL audision här i krokarna dvs i Umeå, blev lite lätt nostalgisk när jag läste om det. Ingen som läst min blogg tidigare har kunnat missa vem min favorit var i höstas,
så här kommmer en favorit i repris Den är till dig oxå litentantaFå se om jag fastnar för någon i år som jag gjorde i för Robin Bengtsson i fjol.

LEDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIG

jippi nu är man ledig till nästa tisdag kväll.

Söndag kväll

1 natt kvar sen ska det vara skönt att vara ledig från allt kaos som är på jobbet.

då ska jag försöka få något gjort här hemma.

Farligt arbete

natten har varit allt annat än kul, visst jag vet att jag jobbar med dementa människor som inte  vet vad de gör men i natt har alla vi fyra som jobbat blivit slagna av boenden, och då kommer frågan hur mycket ska vi tåla?

Ja demens är en sjukdom så de gör det ju inte med flit men det handlar faktisk om våran arbetsmiljö.
inte kul att ha 2 nätter kvar att jobba.

Vårens månad är här

har varit riktigt skönt ute de senaste dagarna så nu är nästan all snö borta från tomten, det börjar kännas som att det kanske blir sommar även i år.

Valborgsmässoafton avlöpte lungt för oss lilla V var jätte duktig, jag glömde nämligen att säga på dagis i går att hon skulle sova fast det var kort dag på dagis (hon sover endast när det är långdag 7:15- 16:30 när det är kort dag 9-15 så får hon vara vaken.)
Så hon vaknade kl 06:30 igår och höll igång till kl 21:15 men när vi var på brasan så börja hon säga: jag hem min säng så då var det bara att fara hem.

Det var lungt och städat på byn, så vitt jag märkte i allafall. men några mil norr ut i Bygdeå där gick det tydligen villt till så hella bygdegården brann ner.

Nu väntar en helg med arbete nattetid och sömn dagtid, men för alla som är lediga så hoppas jag att det blir en kanon helg.

RSS 2.0