Vågen

Datum:                                                        +/-                                                             totalt
10augusti                                                   Startvikt?                                                  0
17augusti                                                    -2,8kg                                                      -2,8kg
24augusti                                                    -0,2kg                                                      -3,0kg
31August                                                     -0,3kg                                                      -3,3kg


Överlycklig att vågen visar minus efter denna helg, gubben har fyllt år så det var fest i lördags med massa god mat och jag åt mjukbröd för första gången på nästa 3 veckor, och i går var hans födelsedag så då blev det lite fika inte nyttigt.
Ska ta måttbandet i morgon (det ligger nämligen i stickväskan på jobbet just nu) ska bli spännande och se om det hänt något där, det känns faktisk så på byxorna.
I dag är det nya tag som gäller.

Nä nu ska jag gå och sova så jag orkar jobba i natt.

Nu är det bara 1 timme kvar

 
        och jag har överlevt natten på jobbet men jag ljuger om jag äger att jag är pigg.

Snart får jag fara hem och sova.

natti natti

snart är det dags

att fara på jobbet.

mina värsta farhågor besannades i morse, det var inte V utan M som hade feber och fick vara hemma från skolan, men stora killen som han är (9år) så har jag fått ligga och vila i 3 timmar så jag ska nog ta mig igenom denna natt.
Men i morgon måste jag ju sova hela dagen så då får gubben vara hemma och VAB:a


I går kväll tänkte jag vara uppe en stund så jag skulle kunna sova i dag men vad hände, jo jag kom ihåg att gubben sa godnatt sen var kl heltplötsligt 05:50 och jag låg fortfarande på soffan och tv gick.
det blir inte alltid som man tänkt sig.

Nä nu ska jag fixa lite mat till natten .

I morgon väntar allvaret

Ja då var denna sommar ledighet slut, I morgon kväll går jag på nattskiftet igen. På ett sätt blir det rätt skönt att komma igång igen , men sen är det ju allt vändande på dygnet på dygnet fram och tillbaka som är en lite nakdel när det  gällerr natt arbete.

Jag var så duktig i går och tog kort både i badrummet och i grabbarnas rum (ja de är fortfarande välstädade).
men nu är sladen till kameran ute på vift, det är konstigt vad mycke saker här hemma som får fötter och går i väg ibland..

så fort jag hittar den så kommer bildbevisen.

Nä nu har jag 2 hungriga söner som tjatar om man så det kanske är dags att jag börjar med middagen.
Blir kyckling gryta i dag.

Vågen


Datum:                                                        +/-                                                             totalt
10augusti                                                   Startvikt?                                                  0
17augusti                                                    -2,8kg                                                      -2,8kg
24augusti                                                    -0,2kg                                                      -3,0kg


Ja det blev "bara" 0,2kg ner denna vecka, inte så bara men det är ju ett minus iallafall.
Har bestämt mig att jag ska ta fram måttbandet i dag för att ha koll på det oxå.
-3kg på 2 veckor är helt ok.

Nä nu ska jag se till att grabbarna kommer iväg till skolan.

Söndag kväll

nu är badrummet i ordning gjort, eller skötbordet hat åkt ut och en ny fin byrå från IKEA har tagit skötbordets plats.

Fint blev det, ska fixa bilder till i morgon.

Sen bar det av på fotbolls match inne i Umeå, det var M som spelade och de vann med 4-1. en bunt stolta föräldrar var vi.
de är hitills obesegrade i sin serie.

Nä nu är det sov dags så jag orkar ta hand om en snuvig V i morgon, sa till gubben tidigare i dag att om hon blir sjuk så får han vara hemma och VABA  på onsdag när jag börjar jobba, känns dumt att vara hemma med sjukt barn första natten man ska jobba efter 10,5 vecka semester och föräldraledig.

Natti natti

p.s. i morgonbitti är ddet dags att hoppa upp på vågen igen d.s.

ungefär en gång per år

Brukar jag stor röja i ungarnas rum, och då är det röjning på hög nivå som gäller, så åi dag har jag tagit både M & M s rum.
så nu är alla grejor på rätt plats och det är ordning och reda, nu kommer frågan
Undra hur många timmar det varar? Försöker bara tala om för de att om man stoppar tillbaka allt på samma ställe när man använt det så håller det sig fint länge.

men jag känner mina barn så det lär nog inte vara så länge.

Nä nu är det sängen som hägrar sså får jag ta nya tag i morgon innan det är dags att fara med äldsta sonen på fotbollsmatch.


Min älskade lilla dotter

var rent ut sagt skit förbannad på oss när vi kom hem från sista slaget.

Vi hade ju berättat att kronprinsessan skulle komma hit och hon hade tagit oss bokstavligen så hon var så arg och slogs för att prinsessan inte hade kommit HIT hem till oss. vi menade ju hit till sävar och hon hade trott hit hem till oss. det är inte lätt att vara knappt 3 år och förstå allt alla gånger.

Full rulle

de senaste dagarna har det vaarit full fart i den gladafamiljen.

I onsdags var det ju skolstart och på eftermiddagen var vi och kollade in sista slaget och fick även en skymta av kungen drottningen och kronprinsessan.

                                   
         
  

( bilderna är lånade från vk.se) (fotograf Sven Björkland)

Lite kul är det att soldaten som syns på samma bild som kungen är en jobbarkompis till mig.


Efter detta bar det av hem till en snabb ducsh och sedan in till Umeå med min svägerska för att gå ut och äta middag.
Vi hamnade på Allstar där jag åt en helt underbar peppar biff med potatis gratäng sen till efterrätt blev det cheescake med jordgubb och vit choklad. MUMS inte alls enl LCHF men någon enstaka gång får man lyxa till det.


Sen Kom torsdagen grabbarna får till skolan och V gick till förskolan första dagen efter 9½ vecka så det blev en halkort dag så hon ska komma in i det hela igen, hon har ju dessutom bytt avdelning så det tar nog en stund innan hon kommer in i det hela igen.

Själv tog jag det bara lugnt här hemma under tiden hon var på förskolan.

Vid middags tid åkte faster hem till Stockholm och då blev  M lite ledsen så han fick följa med farfar till flygt och lämna av faster och farmor som följde med ner till Stockholm.


Sen Kom fredagen och jag lyckades snoza väckar klockan i en halv timme och M slog bara av sin och somnade om, så morgonen blev lite stressig för grabbarna som skulle till skolan, men de han i tid trots att M fick cykla hem en extra gång för att hämta cykelnyklarna.

Sen i kväll så har det varit cirkus här i sävar så där var vi oxå, uppskattat av barnen i allafall. Nu sover de så gott och jag sitter här och ögonen går i kors så det blir nog en tidig fredagkväll för mig oxå.

Skolstart

Har varit med M till skolan eftersom han börjar ettan i dag. Smet hem efter ca 40 minuter vilket han tyckte var helt ok för då for de flesta föräldrarna.

M började 3:an så han fick klara sig själv, så jag får höra när han kommer hem hur det gick.

Nä nu ska jag passa på att få lite gjort när de är i skolan.


Efter öskemål kommer här

Recept på ägg plättar:

1dl grädde
4st ägg
lite salt

blanda ihop och stek i plättlaggen med rikligt med smör, kan vara bra att veta att dom "sväller" på höjden i pannan så det behövs inte så mycket smet till varje plätt.


Jätte goda att äta kalla till tonfisk röra:

1burk tonfisk i olja
1 bit purjolök
½ dl majonäs
½ dl creme fraiche
lite salt och peppar

blanda samman allt till en röra och klicka på plättarna MUMS

recepten kommer från denna bok:Till middag åt vi Taco köttfärspaj med guacamole som oxå fanns i denna kokbok , den var uppskattad av hela familjen.

19 Augusti 1809 -19 augusti 2009
SISTA SLAGET

Sista slaget syftar till göra ett historiskt återskapande av slaget i Sävar den 19:e augusti 1809. Arrangemanget kommer att åskådliggöras av reenactmentgrupper från såväl Sverige,Finland och andra länder. Genom vad som kan liknas med en stor teater är syftet med detta återskapande att visa hur denna 200-åriga händelse gick till på ett så historiskt korrekt sätt som möjligt för att ge åskådaren en djupare förståelse av den Svenska och västerbottniska historien.

Föreningen Interaktiv Historia är en ideell organisation vars projekt "Sista Slaget" har godkänts av den svenska Nationalkommittén för märkesåret 2009, lett av landshövding Per Unckel, som ett av Det Officiella Sveriges arrangemang 2009, under ledning av Utrikesminister Carl Bildt (www.markesaret1809.se). Evenemanget kommer att gästas av H M Konungen, H M Drottningen HH Kronprinsessan Victoria samt representanter för regeringen


200-års minnet
Slaget i Sävar 1809 kom att bli Sveriges sista slag på egen mark. Sedan dess har vi varit förskonade från krig. Detta kommer självklart att uppmärksammas under 2009, såväl lokalt, nationellt som internationellt. Det är väldigt ovanligt att ett land haft fred i 200 år, så i detta avseende är Sverige nästintill unikt. Sista slagets historiska återskapande av händelserna den 19:e augusti vill i detta avseende hedra de som stupade i kriget för att belysa just den efterföljande fredstiden.

Skådeplatsen
Återskapandet av slaget i Sävar kommer att spelas upp i tätorten Sävars närområde. Scenen kommer att gestalta den historiska platsen för krutbrånet – där mestadelen av striderna pågick. På fältet kommer även den svenska och ryska ledningen att gestaltas genom kortare teaterscener för att åskådliggöra de olika befälhavarnas beslut. I anslutning till skådeplatsen kommer det att finnas åskådarplatser, läktare, soldatläger, 1800-tals marknad, parkeringar, mm.
(texten har jag lånat rakt av från denna sida, lika så bilderna)


Så i mogon stänger aalla skolor och förskolor i sävar kl 12:00 för att man ska kunna delta i alla aktiviteter och titta på detta skådespel.

Sen i morgon kväll så ska jag och min svägerska in till stan och äta god mat och dricka massa gott som en avslutning på sommaren. då blir det inte LCHF men jag kör vidare som vanligt på torsdag.


Sista dagen på sommarlovet för barnen

 imorgon bitti 08:00 börjar skolan igen för M & M, undrar hur det ska gå eftersom vi inte lyckats vrida till rätta dygnet ännu, när jag väckte M som börjar klass 1 i morgon kl 07:00 i morse så tittade han på mig och säger:
 -mamma jag vet att du måste väcka mig så här tidigt men jag kommer ju att vara jätte trött i skolan när man måste kliva upp så tidigt.

Ja M börjar 1:an och M börjar 3:an har inte fattat att de blivit så stora nu är det bara lillprinsessan som är liten fast hon blir ju 3 om en månad så, så liten är inte hon heller. Hon börjar på förskolan på torsdag.

För här i Sävar har vi Halv NATIONAL DAG I MORGON

om ni kan eran sverige historia så vet ni varför.

ja jag  ska skriva mer om det i nästa inlägg:)

Minus på vågen

jippi 2,8kg minus första veckan med LCHF, ingenting att klaga på.

nä nu ska jag laga mig en smarrig frukost.

nu är jag trött och sliten

efter en hel dag på loppis, sålde faktist för drygt 1600kr så jag är rätt nöjd.

Det blir en tidig kväll i kväll och i morgonbitti är det vägnings dags. återkommer i morgon bitti med resultatet.

Fått i min morgontrötta kropp....

... lite frukost, nu ska bilen packas så bär det av på loppis.
här regnar det just nu och är +10grader så det känns inte så kul men en positiv sak är att regn= mycket folk på loppis.

varit ute i potatis landet

inte för att jag ska äta potatisen, men det finns ju några till i familjen som kommer att äta potatis.

ska fara på affären och iinhandla lite kött för vi ska till några kompisar och grilla i kväll, ska även köpa hem så jag kan göra en sallad att ta med. sen blir det nog lite smarrig aioli oxå..

Nä nu ska jag fixa det sista inför loppisen i morgon, sen är det bara att sätta fart för att hinna med denna dag oxå.
trött och hängig i dag

så här hemma har det inte hänt så mycket, men har iallafall varit ute på en 35 minuters promenad nu i kväll så det är jag rätt så nöjd över.

Har även i dag lyckats hålla mig i från kolhydraterna men just nu är jag sugen på:


nej det får bli en annan månad:)

nu ska jag lägga mig på soffan och glo på dumburken en stund

Nä nu jä..a så ska jag ta mig i kragen

nu är det dags att på allvar ta tag i viktminskningen när jag ställde mig på vågen i måndags morse så insåg jag att det är 17kg som ska bort för att jag ska nå min ideal vikt så det var bara att sätta igång på engång.

det blir LCHF kost för helaslanten, så nu har jag snart överlevt 3 dagar utan kolhydrater, jag var jätte godis sugen i går men jag stog emot från att gå och nalla av barnens godis, är riktigt stolt över det. Har nämligen inte världens bästa karaktär när det gäller godsaker, men jag vet ju att jag lyckades gå ner 18 kg efter att jag fick min andra son nu är det bara att ta sig i kragen för lillan blir ju 3år i September.

Till veckan börjar ju skola och förskola igen då ska jag även försöka ta tag i träningen så kanske det rasar lite snabbare plus att man bygger lite muskler är ju inte helt fel.


till min hjälp  använder jag :och Amiras matblogg
klicka på bilderna så hittar ni till bloggen och se vart man kan köpa boken.röjning pågår

för fulla muggar ska nämligen stå på loppis på söndag och förhoppningsvis bli av med både det ena och det andra.

En dag till på Nolia ......

men denna gång utan barn, det är rätt så skönt att bara strosarunt och titta på allt möjligt krimskrams, dagens inköp blev endast lite naturgodis.

i bland är det faktisk himla skönt att få göra något utan att barnen är med, även om det bara är under några timmar, gubben stannade dock kvar i stan för att drika några öl med en kompis, så jag fick åka hem själv och ska nu börja fixa lite middag, sen ska jag fortsätta med opertion röjning här hemma, det är inte så kul men tror att det kommer att bli skit bra så småning om när allt är klart.

Ett konstigt fenomen

Började röja i köksskåpen för att plocka vissa grejor som inte används, tänkte vara smart och bära ner det i matkällaren/förrådet men där var det ju oxå fullt så då fick jag börja röja där . och det ena leder till det andra så nu håller jag på i hela huset samtidigt fast det var köksskåpen som skulle städas.

SAå nu blir det 3 olika högar av det som inte ska vara kvar 1 hög som ska säljas på loppis
1hög som ska till myrorna och en hög med porslin som skall upp till Norrbotten för snart är lilla släkten endast på 60pers så där behövs grejor när vi samlas.

nå nu ska jag laga lite lunch åt barnen.

Nolia

idag åkte vi först till flyget för att hämta upp barnens faster som kom från stockholm, för att tillbringa sin semester  här uppe i norrland (hon kommer även att tillbringa en dryg vecka uppe i vitvattnet).

När hämtningen var avklarad så bar det av till STORA NOLIA för en dag med barnen där blir även ett besök senare i veckan utan barn.

några inköp blev det bland annat detta:ochSen blev det lite korv och salami och dylikt.

nä nu väntar disken på mig:)

Sol och 25 grader

skulle det vara i dag om man tittade på yr.no , stämmer inte riktigt efter som regnet öser ner just nu

hoppas det blir bättre senare i dag.

I dag kommer svärmor och svärfar hem från Norbotten, svärmor har varit där sedan strax efter midsommar och vi träffade henne när vi var upp men barnen längtar efter henne och jag längtar efter min "trädgårdsmästare".

nu börjar solstrålarna titta fram i regnet så så kanske att det blir fint senare.

<nä nu ska här skrivas shoppinglista och åkas i väg och handlas för kylskåpet ekar tomt.

RSS 2.0