favorit i repris


Valborgsmässoafton

ja då var det torsdag och veckan går i en rasande fart när man sover på dagarna. Fast i går sov jag bara till 12 för sen satt jag på storforum i går eftermiddag, det är informations möte till alla fackliga och chefer i komundelen.

men i dag är jag faktiskt ledig, härligt att det faktiskt infaller att jag är ledig när det är en "helg dag"  mitt i veckan.
så i eftermiddag ska vi till några kompisar och grilla och börja planera sommar semestern. Det blir nämligen husvagns semester i år.

sen bär det av och kolla in Majbrasan, det ska bli jätte trevligt.

Måndagmorgon

nu är barnen lämnad på skolan och förskolan så nu ska jag gå och lägga mig en stund, eftersom jag ska ut och jobba i natt.

Sen ska jag försöka hinna in till stan en sväng, måste nämligen köåa blomjord och sätta om blommorna här inne, sen ska jag kolla in en cykelsadel så jag kan börja cykla och ha V på cykeln så jag slipper ta fram cykelkärran jämt.

jobb jobb och åter jobb

Har nu jobbat 3 nätter, man kan säga att det är något rörigt på jobbet just nu så den lilla tid jag har haft hemma och vaken har gått till annat än att blogga. dvs jag har tagit hand om barn, hus och hem så att det inte förfaller totalt.

Jag gick av i går morse  och när jag då vaknade mitt i dan så fick vi besök av några kompisa så det blev grillning även här. våren har kommit även till Sävar i går var det 15grader och i dag 18grader i skuggan, det har gått jätte snabbt för  för 4 dagar sedan hade V vinteroverallen på sig ute på dagis i dag var det byxor tröja och stövla, hade i och för sig nog varit smart att sätta på henne galonyxorna då vi har en del snöhögar kvar och en stor fin vatten pöl  men det är alltid lätt att vara efterklok.

I dag har Gubben bytt äck på bilen och jag har röjt lite i garaget, ska gå ut och måla de sista på sängen, så snart blir det ny säng till gumman.

Har lång jobbar vecka till vecka då jag jobba 5 av 7 nätter och då brukar man inte hinna med så mycket mer än det vardagliga men veckan där på ska jag ge mig på lilla garderoben i V s rum den ska oxå målas.

Jag ska måla hela världen .... .....

Här målas det och skruvas för fulla muggar.

Målning är V´s nya säng som håller på att göras i ordning, hon är ju trots allt 2 år och 7månader så det är nog dags att ta bort spjälsängen. Det har varit väldigt skönt att ha henne i den eftersom hon ej lärt sig att klättra ur den, så man vet vart man har henne under nätterna. (Ja jag är en bekväm mamma i allafall nattetid, då jag är mer död än levande)

Hon får ta samma säng som grabbarna sov i när dom var små (även jag och min syster sov i den när vi var små) så den är dryga 40år och rätt så skamfilad. Den var vit med en del bruna inslag, men nu blir den RÖD

              


När vi var till norbotten förra veckan så blev det ett obligatoriskt besök på IKEA i happaranda där jag passade på att köpa några ramar som jag oxå målade.

eftersom jag inte är det mest händige persionen, det är första gången jag målar om en möbel  så kom jag på lite försent att jag kanske skulle ha satt på mig engångshandskar.
Men man lär av sina misstag.


När det gäller skruvar så är det massor av kabel lister som ska upp så att vi kan koppla in tv via telias trippelplay
det blir en hel del kabeldragning.

Målning pågår

har nu äntligen börjat måla den utdrags säng som V ska få, av ren bekvämlig het så ligger hon fortfarande i spjälsäng. mycket beroende på att hon inte hat lärt klättra ur den. det är skönt att veta vart man har henne, men nu är hon ju 2år och 7 månader så nu är det dags, det blit samma säng som grabbarna sov i när de var små men det har blivit rätt skamfilad (den är dryga 40år gammal så både jag och min syster har sovit i den)
Så nu håller den på att bli RÖD, ska ta med kameran vid nästa målnings tillfälle så ska ni få se hur snygg den blir, V sken iallafall som en sol när hon så färgen.

röjning pågår

har fortsatt att röja här hemma, och varit en tur in till Umeå för att shoppa lite höstkläder till V, vet att jag är tidigt ute men de hade ett sånt bra erbjudande på Stadium plus att jag hade 20% RABATT.

man får passa på när det är rea.

Sakta men säkert

har jag kollat igenom masor mad bloggar men jag har inte läst så noga måste jag erkänna.

Nu var man hemma i vardagen igen, har röjt lite här hemma och dessutom har barnens faster kommit på besök vilket ungarna tycker är jätteroligt, de har inte träffat henne sedan början på hösten så lilla V var blyg i ca 5 minuter sen gick det jätte bra.

klockan är bara 22:30 men jag är skittrött så nu ska jag krypa ner i bingen och sova

syns i morgon.

564

var antalen inlägg som har skrivits på de bloggar jag följer på blogglovin´.
Dvs jag har det jag gör senare när jag ska gå igenom dessa, nu är det uppackning som gäller och antagligen starta en eller flera tvättmaskiner.

återkommer när jag får mer tid....

dator fritt land

nu bär det av till dator fritt land i en veckas tid. Till sommarsemestern ska jag minnsan se tilll att jag har ett mobiltbredband så att den bärbara datorn kan få följa med.

Gissa hur många olästa bloggar det kommer att varaa på blogglovin´nästa torsdag kväll.

Skulle tippa på mellan 500- 1000 inlägg så då har jag den naatten räddad :p


Ha en trevlig påsk allihop


Bitter??? inte jag

Satt och läste en blogg nu på morgonen som jag går in och läser ibland, ibland är det kanon och i bland är den kalkonmen det är ju somm de flesta bloggarna.

då fick jag mig en liten tankeställare, jag kanske låter som en bitter och gnällig människa om man läser det jag har skrivit de senaste månaderna, men det är jag ju inte, men bloggen har blivit mitt "gnäll" ställe, för att jag ska orka vara den go glad människan jag faktiskt är, men insåg faktiskt här om dagen att det är nog inte så himla kul att läsa min blogg när jag mest bara gnäller, så nu ska det bli ändring.

Är hemma och VABar i dag och ska nu se det positiva i det tänk vad mycket jag ska hinna fixa och packa för i morgon bär det avtill Norrbotten för att fira påsk (lilla gubben får vara hemma och jobba påskhelgen så kommer han upp på måndagkväll och kan vara ledig resten av påsklovet utan att ta ut semester. det är fördelen med önskeschema.)

Kanske ska böra med att klä mig ialla fall eftersom jag fortfarande går i morgonrock.

På återseende.

vår i norrland

söndags var det varmt (+2grader) och skönt, det hade tinat så att gatorna var bara, skönt.

I går vräkte snön ner och det var snålblåst och -5grader, brrrrr.

I dag har solen varit framme igen och snart är gatorna bara igen. Jag älskar vintrarna i norrland men när våren väl börjar komma så vill jag att det ska gå fort, helst över en natt, men NEJ det händer ju aldrig nu är det bara att se fram emot minst en månad med konstant blöta barn, en tvättmaskin som går på högvarv men ändå så lluktar det surt av alla blöta ytterkläder.

sen när nästan aall snö är borta så kommer minst en vecka med "gegga" sand, jord och vatten i en salig blandning. Men sen är det ljuvligt. 

Skulle aldrig i livet byta bort det för då skulle ju våra underbara vintrar och ljusa sommarnätter försvinna..

Den som aldrig har varit med om en norrlänsk sommarnatt vet inte vad de har missat

Jag ska sluta skriva om sjukdommar

då kanske vi blir friskare i denna familj.

Har haft en ledig helg så det har varit skönt, åkte in till Umeå i dag för att köpa nya gummistövlar till älsta sonen kom hem med ett par stl 36 och tyckte att de såg jätte stora ut, sen när har provade de så satt de precis, växer fötterna minsta lilla så blir de för små så det blir att åka och byta.

9 År och stl 37 vart ska detta sluta, snart har han samma stl som mig på skorna, hur gick det till????????

 

Mat och present shopping

det märks att det inte har handlats mat på över 1 vecka här hemma, med magsjukorna som gått har man inte varit så sugen, men nu var det dag sför i dag har till och med jag fått tillbaka apptiten

 

Det blev lunch på donken när vi var inne i stan för att storhandla och när en mac feast smakar som en gourmet lunch då är matlusten på väg till baka.

 

Köpt lite påskpresenter till barnen eftersom jag och barnen ska fira påsk med både far och morföräldrar (gubben ska jobba hela påskhelgen men kommer upp till norrbotten där vi ska vara på annandagens kväl) så har jag räknat ut att det kommer att bli massor med godi, så i påskäggen från oss kommer det bara att finnas lite godis och varsin ny tröja, Hittade massa roliga nya barntröjor på Lindex i dag


Piggare

ja nu börjar man känna sig som en människa igen, men detta har inte varit några kul dagar, sjuk och inte orkat med varken sig själv eller sina barn.

Hoppas vi slipper bli sjuk samtidig fler gånger, gubber och jag.

 

En sådan här gång inser jag att jävlar vad duktiga ensamstående föräldrar är som får fixa allt själva vare sig de är friska eller sjuka. Jag är inte det minsta avunsjuk.

 

nä nu ska jag in i duschen, bara det kommer att göra att man känner sig mycket piggare.


RSS 2.0