En natt på jobbet

ja nu var det gubbens tur att vara hemma med sjuklingarna där hemma så nu sitter jag på jobbet igen.

Det  var Ms tur att vara hemma igår, men han var piggare så förhoppningsvis så blir det skolan isenare i dag, men i går morse var M hes så nu är det nog hans tur. Har man 3 barn så inte ska man tro att dom blir sjuka  samtidigt,  nejdå den ena smittar nr 2 och så vidare.

hoppas nu bara att jag klarar mig.

söndagsföemiddag

Vi fick sovmorgon i dag V sov ända till 7:45, det var jätte skönt eftersom M & M också sov så länge. (Ja ja B fick ingen sovmorgon hans klocka ringde 5 eftersom han skulle skjutsa svärfar in till stan till en buss.)

Efter en lugn & skön frukost, så gör vi ingenting annat än att slappa. Det kan vara rätt skönt det oxå, fast jag har tänkt mig ner i källaren för att fortsätta röja där, har kommit en bit på vägen men har en hel del kvar. 

Feber & möte med Maud

När vi var i Gryssjön för att handla potatis och grönsaker, så började M klaga över att han frös, ja då var det nr 2 med feber.

Handlade lite potatis, lök, broccoli och morötter. Så var även Norums Fisk där så vi köpte ca 3 kg fryst Lax skav (när dom filéa laxen så skrapar dom av det som blir kvar på benen och säljer det som lax skav, perfekt att ha till soppor , pastasåser eller lax biffar) Sen köpte vi en bit gravrökt lax, den är super god.

Det var många som var där och handlade så jag stötte på sveriges vics statsminister Maud Olofsson där. Då inser man att det ändå är skönt att bo i sverige där våra ledare kan gå om kring  som vanligt folk en sådann dag. Visst hon hade 2 säkerhetspoliser med sig för det är klart dårar kan ju finnas överallt.

Hem och fixa lite lunch, och nu sover V & M spelar dator ochM for till en kompis Undra om man ska passa på att lägga sig på soffan en kvart.

host, host och lite mmer host

Här hostar V & M ikapp. För V är det löst men M han hostar och hostar men inget händer, så det är slemmlösand i omgångar.

har fått sova rätt så bra i natt så jag känner mig rätt så pigg, men får sse hur länge det varar.

Nu bär det av till gryssjön för att köpa potatis och grönsaker och annat gott på höstmarknaden.

fredag & EN GLAD NYHET

hemma även i dag, börjar kännnge kula sig lite sliten när man inte får sova ordentligt. odh i natt har även M börjat hosta.

i går kom barnnens faster på besök från Stockholm och hon stannar tills på tisdag.

Nu till den glada nyheten:
Har bokat flyg till stockholm i mitten på november, då ska bara JAG åka till stockholm och hälsa på min syster och min svägerska och julhandla lite SKa åka onsdag förmidddaag och hem söndag eftermiddag, så några dagar ensam tid utan barnen och bara rå om mig själv.

Ny dag

även hemmma idag oxå. V hade lite feber igårkväll så det är det som har varit på gång. Hoppas hon snart blir pigg igen jag saknar min goa glada tjej. 

I tisdags var M & M på sin livs första handbollsträning, och dom tyckte det var jättekul, det som jag tyckte var så bra det var att pojkar -00, -01 &-02 tränar samtidigt.
M som är född-02 är överlycklig över att han har fått börja idrotta, för fotbollen börjar dom med våren dom går i förskoleklass dvs till våren.  Han har lite svårt att acceptera att han är 2 år yngre än storebror han skulle gärna villagöra samma saker som brosan JÄMT.

Lade ut massa auktioner i går så nu blir jag förhoppningsvis av med en hel del. och ju mer jag rensar nere i källaren ju mer grejor hittar jag ( kan inte förstå hur det kan komma sig)


Onsdag och vård av barn

V mår inte alls bra men vad som är felet vet vi inte, Lite hosta och lite snuva= jobbigare med astman. Ingen feber men  jätte trött och hängig och orkar inte med sig själv, en till jobbig natt blev det mycket grinande men mest i sömnen så jag fick sova i min egen säng.

Då får man ju se till att man får lite gjort nu när man liks är hemma några dagar extra.

Ska i allafall lägga ut mer auktioner på tradera, har bestämt mig att nu ska allt bort spelaroll om jag inte får så mycket för det här hemma ligger det ju bara och tar plats.

Tisdag morgon

Ny dag igen och i natt har jag fått sova betydligt bätttre, nått galet var det med V i går hon var jätte gnällig och grinig men jag har inte kommit på vad det är som är fel.
Lite snuvig har hon blivit igen men inte brukar hon bli så gnällig av en förkylning, men som vanlig så brukar man få svaret några dagar senare, tex att det dykt upp en ny tand eller något sånt.

Grabbarna har farit på skolan och V ska få fara till Farmor en stund så jag får fara till stan för att fixa det sista med höst och vinterkläderna.

gratis sajt.se

En ny gratis sajt har startat, ville vara med från början, gå in och registrera er http://www.gratissajt.se/?r=310

Usch vilken natt.............

på både gott och ont så har vi lärt V att man sover i sin egen säng, för när hon var riktigt liten det var då killarna nattvandrade som mest (och dom låg ju inte direkt tilla så jag ville inte ha V i samma säng som dom)

Så min lilla dotter tror att mamma och pappas säng är en lek plats, så när V vaknar på natten så brukar det vara välling som får henne att somna om ( det är inte ofta hon vaknar det händer kanske 2 ggr i månaden)
I natt vaknade hon 23:45 när jag precis hade somnat, då fick hon välling och somnade om till 00:45 då skulle jag bara vara med henne inne på hennes rum, det slutade med att jag var och hämtade en madrass och lade mig på golvet bredvid hennes säng. INTE skönt.
Har ont i hela kroppen i dag och huvudvärk. Jag som hade planer på att börja höststäda i dag men det får jag nog skjuta på och se hur jag känner mig i eftermiddag.

Det är nog dags att lära henne att man kan sova i mammas och pappas säng.

Fotbolls cup HÖSTYRAN

Var på plats kl 10:30 på förmiddagen första martchen gick av stapeln kl 11:20 slutade med vinst 5-0. nästa match 12:40den var på grus planen och vilken skilnad att spela på grus även för dessa små killar, bollen far inte på samma sett som på gräset. men det blev 0-0. vilket gjorde att dom vann sin grupp med 3 lag . Final spel kl 15:00 mot det lag som vann den andra gruppen. Finalen blev det förlust med 0-1, den var rätt så jämn men dom hade inte turen  på sin sida..

Men en andra plats är inte fy skam.

här är även en trött och slut mamma, ,am är inte van att vara ute så länge, det hettar så härligt i ansiktet av all blåst och lite sol.

Nå nu väntar disken och sen ska barnen i badet.

Dags att sova

älsta sonen har fotbolls cup hela dagen i morgon, så jag vet vad jag ska göra eftersom B jobbar i helgen.
Natti natti

Bilder

Ni kan ju gissa hur nöjd hon är, här kommer lite bilder.Dockvagnen som mormor och morfar kom med, nerbäddad ligger newborn dockan som farmor och farfar kom med.
i korgen under ligger alla tilllbehör till dockan.Dockvaggan som hon fick av oss, oj vad hon bäddar bär och fixar men nu har hon tagit en lite paus och ser på nya teletubbies filmen hon oxå fick i går.

Kalasat färdigt

det blev en intensiv dag i går, så jag somnade på soffan vid 21tiden.

Mormor, morfar, farmor & farfar var här på middag och tärta. det blev råris och köttfärssås med sallad till middag det är något som V kan äta hur mycket som helst av. Sen gjorde vi maräng glasstårta och den gick åt men V tyckte det var lite konstigt med ljus på tårtan som man skulle blåsa på (konstiga ideer)

Men det var en trött men nöjd tjej som gick och lade sig 1½timme senare än normalt. Med en dockvagn, dockvagga och en ny docka inne på sitt rum.

Sen hon vaknade i dag haar hon gått och styrt sin vagn fram och tillbaka, hon är så nöjd.

I dag blir min lilla tjej stor

I dag fyller lilla V 2 år tänk vad tiden går snabbt nu har jag ingen liten baby längre (snyft).
Tänk vad dom växer och blir stora, 1 år sedan jag åkte in på förlossningen för att bli igångsatt, Lite pirrigt var det allt, men när jag kommer in på förlossningen den första jag träffar på är en från föräldrargruppen sen jag fick M hon skulle bli snittad på morgonen.

För mig tog det hela dagen, det var lite segt att sätta igång men när det väl startade så gick det snabbt Från det att jag var öppen 5 cm tills att hon var född gick på 20minuter, det var knappt så att jag hängde med.

Det är nämligen så att med mina två första barn har jag inte hunnit få ryggbedövning utan när jag då har kännt att nu orkar jag inte med någon mer smärta då har det varit dags att krysta, så denna gång skulle jag minsann vara ute i god tid.( man har ju så många bra planer som inte alltid fungerar så bra)
Så när narkosläkaren kom för att lägga bedövningen så undersökte dom mig och sa att jag var öppen 5 cm så det skulle taett bra tag till, så när han hade satt nålen och jag fortfarand låg och krampaktigt höll i lustgasmasken så frågade jag om hur lång tid det skulle ta för att få full effekt av bedövningen. 20 minuter fick jag till svar, efter någon minut till kännde jag att nu är det dags så jag sa det till barnmorskan.
hon svarade :nä det kan inte vara dags än (hon hade ju just undersökt mig)
Då blev jag lite konfunderad, jag har ju gjort detta 2 gånger tidigare var det inte så här det känndes, jo så jag sa en gång till DET ÄR DAGS NU
Då när hon kollade så säger hon :OJDÅ här kommer det visst en baby..

typ 2 minuter senare var hon född.
SLUTSATSEN av detta är att jag han aldrig få full effekt av ryggbedövningen den enda gången jag har hunnit få den och nu blir det ingen fler gång.


Morgonen efter träffade jag M uppe på BB hon hade fått en liten kille efter att ha 2 tjejer där hemma & jag fick en tjej efter att ha 2 killar där hemma.

SÅ GRATTIS O SOM OXÅ FYLLER 2 ÅR I DAG

Tradera

här kommer bild på overallen jag köpte på tradera förra veckanDet syns knappt att det är använt.


Har själv lagt ut några auktioner, håller på att fixa för att lägga ut en hel del till det håller nämligen på att vara full nere i källaren med grejor som inte används

Städat och fixat

Börjat röja och fixa här hemma, dags för stora HÖST STÄDNINGEN vilket även innebär fönsterputsning, vilket jag hatar men vet att det är ett ont måste i bland.

Började röja i V s rum eftersom hon har det minsta rummet och är minst så är det alltid kaos där inne, och nu ska hon ju fyllla 2 år på fredag och då vet jag att det kommer att komma både en dockvagn och en docksäng som behöver få plats i hennes rum.
(nu bäddar hon dockor och nallar i skokartonger och kör omkring med lära gå vagnen)Ska rensa bort lite aby leksaker från hyllanen lite spis i hörnrt ska fixa ett lite bord dit så hon har när hon lagar matem liten barn garderob full med hennes kläder och gossedjur uppe på. Ska på IKEA om några veckor ska jag köpa några hyllor och sätta på väggen ovanför garderoen.


Lilla sängen som hon kommer att få sova i ett tag till, har en liten utdragssäng somm är från när jag var liten, som även M & M har sovit i men måste måla om den för den börjar se lite "skabbig" ut. (jag ska bara få tid till det)


en nystäädad hylla tänk vad mycket det rymms då.Tror attbordet jag ska fixa får stå nedanför fönstret.


Mycket att fixa och dona synd bara att man bor så långt i från IKEA har typ 27mil enkel väg till närmsta butik (Grrrrrrrrr)Alvedonen hjälpte inte ........

så jag fick ta pronaxen oxå och då släppte det. nu är barnen hämtade och snart är det dags att fixa lite middag, fast jag vet inte vad jag ska laga. Få se om det blir den enkla varianten med hamburgare och bröd eller om jag orkar laga något nyttigare.

zzzzzzzz.......

jätte trött eftersom jag gick av i morse somnade vid 8 tiden och vaknade av telefonen 12:30. endast 4,5 timmars sömn. Det blir att gå och sova tidigt i kväll och jag känner att huvudvärken är på väg. ajjjjjj inte kul, men jag får ta det lungt fram till 15 då det är dags att hämta barn från dagis och fritids.

nu ska jag gå och ta en alvedon och lägga mig på soffan en stund.

Overallen kom..........

i dag och det var jätte fin såg nästan helt ny ut så jag är jätte nöjd. ska lägga ut bild på den senare när jag är hemma. sitter nu på jobbet och har en "kul'2 helg framför mig med arbete och sova hela dagarna., men jag ska inte klaga jag går av på måndagmorgon och då är jag långledig till onsdag kväll veckan där på.

Rensning i garderoberna.

Har rensat grabbarnas garderober i dag oj vad mycket jag fick plocka bort särskilt från M´s garderob, tur är ju att det fanns en kartong nere i källaren med kläder efter M. Så det blir att köpa några nya långärmade tröjor och långkalsonger till M.
Då tror jag att dom ska klara vintern för ytterkläder har jag till alla barnen så sent som i gårkväll ropade jag in en overall till V på tradera. en reimaoverall med en reima mössa och reima handskar 766kr inklusive frakt.

Sjukskrivning vid barns bortgång, en självklarhet????????

Hej!
Jag vill tipsa om den här namninsamlingen
Rätt till sjukskrivning vid barns bortgång

http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2375

www.namninsamling.se


Gå in och läs

Fotbollsmatch igen och fikaförsäljning

då var det dags för fotbollsmatch igen på hemma plan så det var jag och 3st andra som skulle ansvara för fikat.
Så när jag klev upp i dag vid 13tiden så var det bara att ställa sig och baka, det blev en plåt med kärleksmums.
Så kl 18:00 var det bara att packa upp fikat vid fotbollsplanen tur i oturen så var det rätt så kallt så kaffet gick åt som smör i solsken. Hade inte riktig koll men vi sålde nog fika för nästan 500kr.

Och fotbollsmatchen gick bra det blev vinnst med 4-1. Nu är det bara en fotbollscup kvar för denna säsong så sömdag den 21 september är det fotboll hela dagen, tur att det är här i sävar för gubben jobbar.

Storhandling

När grabbarn farit till skolan så åkte jag, B & V iväg och storhandlade, och mycket blev det nästan 2300kr men så blir det när man måste köpa blöjor välling och solhavre (till M eftersom han är laktos kännslig) Brukar handla mmycket av sånt när vi åker och storhandlar, så kan man handla allt annat imellan storhandlingen på ica butiken på orten.

sen var det hem och sova en stund ska ut och jobba i natt så det kan behövas för att orka. nä nu är det en kille som vill spela en stund.

Fotbollsmatch

har varit i väg till Rödbäck med grabbarna för M har spelat fotbollsmatch och det blev seger med 8-1 så jag hade en stolt son med mig hem. Det är jätte kul att se hur mycket dom har utvecklas på dessa 2 år dom har spelat, kanske finns det en ny Zlatan bland dom, vemm vet :)


Nu ligger dom i allafall och sover och jag ska ta det lungt framför tven en stund sen är det natti natti.

kvartersfest

I går hade vi kvartersfest och det är alltid lika trevligt, först spelade vi brännboll sen så grillade vi och åt i lekparken som ligger mitt i kvarteret, och en musikfråge tävling på det. barnen busad och lekte till orken tog slut och för V var det kl20:00- M & M höll igång till kl 22:00och då hade alla kvarterets ungar som var vaken lekt tjuv och polis i mörkret. 15st ungar i åldern från 6 till 13 år dom har jätte koj tillsammans.

det är något alla ungar på kvarteret längtar till för då får man vara ut och busa LÄNGE. vi hade första festen 2002 sen har vi haft det varje höst förutom i fjol och det som är så kul är att både unga och domm äldre pensionärerna som är med.

Dagarna bara rinner i väg

det kan ju i och för sig bero på att jag har sovit dom senaste dagarna och jobbat på nätterna.Men nu är det sista natten denna vecka men nästa vecka har jag 5 st nätter.

förkyld är vi alla här hemma mer eller mindre. jag och gubben drabbades värst barnen har mest varit snuvig fast vi vuxna har haft jätte ont i kroppenoch jag har en envis hosta.

Fast i böckernas värld

Har jag varit dom senaste dagarna, jag har lätt för att hamna där när jag väl börjar läsa. Då läser jag tills det är slut, det är ju okej om man har en bok att läsa. men denna gången var det några fler nämligen 6 st och jag började i tisdags när jag satt på sjukhuset med M. nu är det måndag förmiddag och bok nr 5 är precis avslutad. Bör kanske nämna att jag varit långledig från jobbet som uska men sen har man ju allt jobb här hemma som måste göras.

det är dessa böker som tagit större delen av min tid dom senaste dagarna, men nu är det bara den sista kvar.

i bland undrar jag varför jag inte läser någon bok då och då. eller som guuben brukar säga du kan ju läsa ett kapittel varje kväll du ska sova.
Men man ser ju inte en kvart i taget när man ser en film utan då ser man ju hela på en gång och lite så är jag när jag läser en bok så är det en film som rullar i mitt lilla huvud.

RSS 2.0