PÅSKGODIS

ungarna blev överlycklig när dom såg att påskharen hade varit här och lämnat påskägg i natt. oj vad dom smaskar det är ju tur att det bara är påsk en gång om året.

Då var det PÅSK

Tänk vad denna vecka gick snabbt men det var nog för att jag blev tvungen att gå ut och jobba måndag natt, så det blev 4 nätter på raken vilket innebär att jag sovit på dagarna hela veckan. men nu är det påsk i allafall, B jobbar så att jag är ensam hemma med barnen, har det lungt och skönt, försöker röja lite efter som min syster och hennes barn kommer i morgon och ska stanna en hel vecka.

det ska bli jätte mysigt med lite besök.

Måndag morgon

och M har ääntligen fått gå till skolan efter denna magsjuka, men M & V är hemma vi ska gå i väg på öppna förskolan en stund så vi får se något annat.

I morgon kväll är det dags att gå ut och jobba igen då har man varit långledig, fast inte känns det som man har varit ledig det ska bli skönt att komma på jobbet och få vila upp sig,*L*

Solen skiner och jag sitter inne......

framför datorn. Orkar ingenting i dag känns det som, tänkte lägga ut lite anonser på Tradera men jag orkar inte, har i allafall fotat sakerna så jag kan ju göra det sen om jag ids.

2 veckor med Magsjuka i huset har tagit på krafterna känner jag, just nu känns det som om jag skulle kunna sova en vecka. Nä nu ska jag ta hand om lillan som just vaknat.

MELODIFESTIVALEN 2008

kvällen kom och gick och alla överlevde vi men barnen var lite trött i morse.
DET gick som jag ville Charlott P vann med HERO ,men själv tyckte jag bäst om NORDMAN men realistisk som jag är å röstade jag på Charlotte eftersom jag tror att hon har störst chans i Belgrad.

Är dock förvånad att det var Sanna som fick folkets röst trodde att det skulle stå mellan CHARLOTTE och BWO, men ack så fel jag hade. Även väldigt förvånad att LINDA B inte fick några poåäng från tittarna.

Kolla in hur det gick på: http://www.aftonbladet.se/nojesliv/melodifestivalen2008/article2061232.ab

Lördagen kom...............

och gick, var på öppet hus hos en kusin till B som fyllt 40år i veckan. 
SEN kom kvällen och melodifestivalen...................

Nu sover barnen........

ååååååå vad skönt att ha all 3 barn hemma igen, 3 barn att tjata på men även 3 barn att få godnatt kramar av. det är så mysigt.

Vi firade lite till middan och åt grillkorv och pommes, kanske inte det bästa för magsjukemagar men det känns som att det är dags att börja med vanlig mat. Lillan tryckte i sig 2½grillkorv och hon hade kunnat fortsätta tror att hon kör med GI metoden Korv och kött och fisk älskar hon, potatis, pasta och ris ratar hon om man inte blandar i hop det väl.

Nä nu ska jag lägga mig framför tvn och slappa en stund för att sen se om svärmor ringer efter hämtning, hon är nämligen ute och roar sig i kväll.

SYSKONKÄRLEK

Skön att ha M hemma igen även om det bara han gå 20 minuter innan han och brosan rök i hop, men då är ju allt som vanligt igen. V blev jätte glad när hon vaknade och sog M, hon log hela hon och var & klappade flera gånger på han.

Men nu leker M & M för fullt, eller leker & leker dom sitter framför tvspelet och det låter som dom hsr jätte kul.

Åter från magsjuke karantänen

Efter lunch kommer äntligen M hem efter lite drygt en veckas karantän hos farmor och farfar, det var välbehövligt men jobbigt men vi var på något sätt tvungen att får bukt på denna magsjuka.

Sedan sista helgen i januari har M haft magsjuka 5 gånger, M har haft 4 gånger och V 1 gång. Tror ni att jag är lite less, men nu hoppas jag att vi fått död på den och att dom har hunnit bygga upp lite imunförsvar innan måndag då skola och dagis börjar igen.

Middags dags

Nu är det dags att gå och fixa middag i dag blir det soppa lite variation måste man ju ha i magsjuke tider, det blir potatis och purjolöks soppa med ägg och räkor. Mina ungar ÄLSKAR soppai alla varianter det är jätte kul, har fått engagera mig i att laga olika soppor och det är jätte kul.

klätt påskris......

Tog mig ut på en promenad på förmiddan, tog barnen med mig på affären, hittade massa färg glada fjädrar, köpte några förpackningar och sen över på blomaffären för att köpa Påskris. När vi kom hem så satte jag och M fjädrarna i riset och stälde ut det på bron V somnade i vagnen på vägen hem från affären.

Eftersom vi ska vara hemma hela familjen i år över påsk så är det kul att påsk pynta lite. Dom senaste 8 åren har vi alltid varit i Norrbotten till påsk, iallafall en av oss vuxna och barnen och den andra har fått vara hemma och arbeta, så är det när båda två jobbar skift det är ett evigt pusslande för att få det att gå i hop.

Tur att gubben var ledig i går

JA jag fick sovmorgoon i går morse, gud vad skönt det var, det är skilnad på att kliva upp 06:30 eller 08:20. Tog det lungt under förmiddan sen blev det ett möte FSG ( förvaltningens samverkans grupp) sitter med som ersättare och blev inringd på morgonen för hon som är ordinarie kunde inte.

efter det hem och fixa middag kokt kyckling och ris. Är så himla less på denna kokta mat men Barnen håller på att bli bättre i magen så det är bara att hålla på några dagar till. M är fortfarande hos farmor och farfar saknar honom så kopiöst. han ska komma hem i morgon

Sen var det dax för APT på jobbet kackel kackel och som vanligt bestämdes inget, inte ens vem som ska fixa sommar schemat. Man kan ju undra om man får nogon semester i sommar. Jag har gjort sommar schemat 4 år på raken tilloch med förra sommaren när jag var mammaledig men nu sa jag NEJ. jag är den enda i min grupp som har små barn dessutom 3 st men tro inte att någon annan tar tag i det, inte då.



sova sova säng säng.........

Nu har denna dag gått, hunnit varit på utvecklingssamtal för M på dagis han sköter sig bara bra, det ska nog bli en skolpojke av han i helgen oxå.

M äter i dag även om det inte är så mycket, men 4 dagar utan mat så har magsäcken blivit ganska liten, stälde han på vågen i dag och han har gått ned ca2½kg.

B kom hem från jobbet vid 17:30 och han kände sig hängig,men när vi fått i säng V så gav jag mig iväg och storhandla, oj vad skönt att få göra något själv.

men nu hägrar sängen är jätte trött.

Natti natti

Melodifestivalen 2008

Har suttit och lyssnat på alla melodifestivallåtar tillsammans med M. inser att min musiksmak ar rått varierad.
NORDMAN är något som faller mig i smaken väldigt mycket men det känns som den inte skulle ha så stor chans i europa finalen Någon som jag tror har super stor chans där så är det Charlotte Perreli med HERO den kan slå bra i Europa. LINDA BENGTZINGS låt kommer radion ha spelat sönder inom en månad. En låt som jag även tror kan bli en sommarplåga så är det FRIDAS upp och hoppa.

Av dom som inte gick till final så gillar jag E-type och The pudels lika så Velvets låt.

M gillar Amy Diamond.

Väntar med spänning på att det ska bli lördag så att vi får se hur det går.

Nä nu är det dags att fixa lunch till mina sjuklingar.

frukosten är nu bort gjord.............

efter många om och men så fick jag i M 3/4 dels rostis macka och ett glad blåbärs proviva så förhoppningsvis ska jag se till att han får tillbaka lite krafter i dag, han har ju legat på soffan och glott på tv i 4 dygn nu har inte haft ork att göra något annat.'

V är den tjurigaste 1½åring som jag har haft men det är nog för att hon är nr3 i syskonskaran hon skulle bara äta ost till frukost, mackan blev i småbitar och hamnade på golvet. båbärs soppan dög inte heller så ost och ett glas vatten blev det.

själv blev det 2 rostisar med ost på inte det bästa med tanke på att jag försöker gå ner i vikt, får bättra mig till lunch hoppas jag . Håller på att vara less på denna skonkost som jag har lagat den senaste tiden, vill att barnen ska bli friska så man kan börja laga vanlig mat igen, inte bara kokt mat.

03:34........

då var det dags att kliva upp och byta en bajsblöja &fixa "lelle". snaka om att man är ett lik den tiden på natten, nu när man är van att hon sover hela natten, alltså när hon är frisk. men den här magsjukan har inte varit kul, tror att det är ROTA virus dom fått alla 3.

jag är trött och less nu, tur att B är ledig i morgon så kanske jag kan få lite sovmorgon.

Nu var det slut på det roliga..........

CSI är slut och det var ett sisådär avsnitt tyckte jag men det är alltid lika tråkigt när dom kör ett to be continud avsnitt när det har varit säsongsuppehåll. Sen har man hunnit skura golvet i hallen och vardagsrummet. Huset har inte varit så här rent på länge, kämpar tappert för ta död på ev. magsjuke baciller som kan ha gömt sig någon stans,så jag städar och tvätta utan dess like.

Nä nu är det dags att gå i säng så att man får sin skönhets sömn, och hoppas att mina små juveler sover helanattenså mamma oxå får sova.
 
Tack och godnatt.

Nu sover en och..............

den stora har gått och lagt sig, ska nu ringa till svärmor och säga godnatt till han som är inhyst där.Sen är det bara att vänta på att kl ska bli 21:00,SÄSONGSTART AV CSI

MAGSJUKA......helvetet på jorden

Magsjuka finns det något värre, är nu inne på dygn nr 8 me magsjuka här hemma, är så less.
Mellan grabben M började förra söndagen, onsdag kväll fick jag åka in på sjukhuset med han för att han var uttorkad,, så det blev en natt på lassa med dropp för att vätska upp han. Onsdag morgon började V kräkas, som tur var hon hos mormor &morfar, så jag fick ju lite hjälp där. Fredag morgon börjar M och kräkas, då var jag på väg att rymma hem ifrån. Tur att man har svärföräldrarna på orten, dit skickade vi M som då hade blivit rätt så pigg. Han är fortfarande kvar hos farmor och farfar för att slippa bli sjuk igen. jag saknar han så att det gör ont i hjärtat, men han blir så bortskämd där så han sa idag att där kan han stanna 2 veckor till.
V mår nog bättre nu bara bajsat 1 gång idag och det var INTE vatten diarré men M är inte så pigghar diarré, och är rädd för att ätadå tror han att han ska kräkas igen, som tur är så dricker han iallafall.

Nu är det 13de gången sedan sista helgen i januari som någon har magsjuka i denna familj.

Viktväktarna

Kämpar tapper med att gå ner dom där extra kilona från senaste graviditeten, Har några kvar,men är för tillfället helt utan motivation. men om jag börjar skriva om det här så kanske jag kommer i gång igen. Kör viktväktarna med points, gick ju ner efter förra graviditeten så jag vet ju att det fungerar, men karaktären är ju inte den bästa just nu.
Om jag nu vågar så kanske jag i allafall vågar skriva om vågen går uppåt eller neråt.

Här är jag

Jag heter U och är en 36årig 3 barnsmamma, gift med en underbar man, B sen många år tillbaka. Vi firar 10årig bröllopsdag i sommar. Dom 3 barnen är M en nybliven 8åring som går i ettan, M en nybliven 6åring som går på dagis & lilla V som är 18månader och går på dagis hon oxå. Själv jobbar jag som undersköterska natt på ett äldreboende där jag trivs jätte bra.Arbetar även lite fackligt är både arbetsplatsombud och skyddsombud på min arbetsplats.
Är nog som dom flesta andra småbarns föräldrar, man försöker att få vardagen att gå runt.

Välkommen till min nya blogg!

Nu är det min tur att testa det som så många andra gör nämligen att blogga.
man måste ju testa sig fram för att se om det är min grej.

RSS 2.0