En trevlig dag på IKEA

blev det i går, shoppade en del men inte så mycket mer än det som var bestämt innan jag åkte.

Ny klädsel till soffan blev det, så den tidigare dass blåa sofforna är nu vita och fina (få se hur länge det varar, tur är ju att vitt går att tvätta med klorin). Hittade även en röd härlig matta att ha under soffbordet.
Det jag inte fick tag på var röda kuddfodral till de små soffkuddarna,men det får jag ge mig ut på jakt efter  här i stan.

Så nu er det ut så här:


En  ny tv hörna blev det i vardagsrummet.

Jag och min kompis hade en jätte skön dag i Sundsvall utan kids och gubbar, det måste vi göra om fler gånger.

Host, nys och snörvel

så är det hemma hos familjen gladulle och så har det varit hela veckan. Grabbarna har varit hemma från skolan sen i Tidags. Ingen feber men de hostar så man tror att lungorna är på väg upp.

Själv snörvlar jag och nyser, men jag har i allafall fått upp julgariner och adventsljusstakar och stjärnor så vi har fått lite julstämmning här hemma. Själv ska jag upp tidigt i morgon för 07:15 går bussen från Umeå som ska ta mig till Sundsvall och IKEA. En heldag utan barn med en kompis det ska bli jätte skönt även om det kommer att vara knök mycket folk där.

Nä nu ska jag se färdigt på IDOL sen krypa ner i ssängen.

En migrän natt på jobbet är inge kul

Vid 23 tiden i gårkväll kom huvudvärken smygande, tog 2 alvedon men inget hände och naturligt vis hade jag inge pronaxen med mig så det blev värre, fick en tradolan lite senare under natten av en kollega så det släppte lite i allafall. Tur att det var natt och de flesta lamporna var släckta för de få tända lamporna gjorde mig illamående.

Med hjälp av mina kollegor så tog jag mig igenom natten med det var ingen höjdare, fast jag blev glad på morgonsidan när jag skulle hjälpa en dam isäng när hon klappar mig på handen och säger du är alltid så snäll du.
Sånt värmer gott i hjärtat.

Hem och sova några timmar för att sen upp och se äldsta sonen spela innebandy.
de hade vunnit första matchen som de spelade medans jag sov och förlorade denn andra.

sen blev det full fart hem och beställa pizza eftersom gubben skaa ut och jobba i natt.
Nu ska jag ta det lungt och se till att få ungarna i säng i tid så jag oxå kommer isäng i tid.

Fredag kväll

dags för att jobba natär skit trött och har varit så det senaste dygnen tror att det kommer från förkylningen förra veckan, men en natt tilll ska jag nog härda ut.

Ha en skön helg:)

Nu börjar skitveckan igen

dvs nu jobbar jag 8 nätter igen på knappt 2 veckor, lagomt osocial blir man under den tiden.

ska nu gå och sova en stund innan jag ska på möte FSG (förvaltningens samverkans grupp)

Kvällen ska jag köra läxläsning med mina barn innan det är dags för jobb och efter som B är i Sundsvall så blir det farmor som tillbringar natten här med barnen, tur man har de nära till hands.

äpplet faller inte långt från trädet

Jag och V är lediga i dag så vi pasaade på att skjutsa in gubben på jobbet för de ska fara på personal dagar till Sundsvall tills på torsdag kväll och då är det rätt skönt att ha bilen här hemma.
Innan vi lämnade av honom får vi in till Umeå centrum för att prova ut vinterskor till V, hon ska få Kuoma skor som farmor och farfar ska köpa när de åker över till Finland i slutet på november, de kostar nämligen bara 25 euro där i Sverige går de på 699kr så det är lite prisskillnad.



Hon har vuxit en hel del detta år som gått i fjol hade hon stl23 i år blir det stl27.

Vi han även med lite lunch på "donken" innan vi lämnade av pappa B.

Sen skulle vi förbi COOP en sväng för att handla mjöl till farmor, blev även lite grejor till oss.
Se in en sväng på H&M där jag hittade en vinter jacka till V på halva priset 124,50. var inget att fundera på.



När vi kom ut därifrån tänkte jag att vi skulle åka hem, men då säger min dotter bestämt NEJ, mer affärer.
så det blev 2 affärer och några små saker till innan vi begav oss hemmåt igen

Nu ska jag packa ihop lite träningsgrejor till grabbarna som ska på hanbollsträning i kväll men innan det är vi bjuden på middag hos farmor och farfar.
Hört ett ryckte om att det ska bjudas på:



(Bilden lånad från www.tasteline.com)

Höst på bloggen

ändra blogg desin lite eftersom det snart är vinter.

Snön är borta och det spöregnar ute

Det var så trist att kliva upp i morse, mörkt och grått igen, tänk vad lite snö på marken kan göra för skillnad.

Barnen är nu lämnad på skola och förskola och själv ska jag ta det lugnt på förmiddagen för att tillbrinnga eftermiddagen på jobbet.

sitter och funderar på om jag ska byta gardiner i vardags rummet, har nämligen kvar sommar gardinerna där, fast de får nog sitta kvar en vecka till för det känns lite tidigt att sätta upp julgardinerna redan nu.

Har även börjat funder kring julklappsinköp, har kommit fram till att grabbarna ska få nya längdskidor, tror att även jag ska önska mig det så kanske jag kan få med dem ut i spåret i vinter så de lär sig åka ordentligt.
Har även lovat grabbarna att vi ska låta dem provåka slalom i vinter, så då blir det till att putsa upp sin egen utrustning, har nog inte stått på slalomskidorna sedan 1997.

Nä nu ska jag packa lite tradera paket.

I går kväll när jag satt framför datorn

så såg jag plötsligt att det var någon som traskade omkring med ficklampa i mörkret på våran baksida. Lite läskigt enligt mig så jag ropar på gubben som kommer upp från källaren och ser samma sak han oxå, men det är så mörkt ute så vi ser inte vem det är.

Gubben går ut på bron för att kolla upp vad det är som händer, det var polisen, det visade sig att det hade varit inbrott på grankvarteret, det som vetter mot våran baksida.
Så de var ute och kollade lite efter som hunden hade fått upp ett spår.

Klicka på bolden så kommer ni till artikeln från dagens tidning.


(bilden lånad från fotoakuten.se)

känns lite obehagligt eftersom huset ligger bara 3hus från vårat.

Idol i går.

I går var det äter fredags final i idol, har i år inte hittat någon lika stor favorit som jag gjorde i fjol, så i är har jag 3 st favoriter och alla 3 är fortfarande kvar..

ERIK: vilken röst han har, helt underbar när han sjunger låtar där hans röst kommer till sin fulla rätt.
han har DET för att kunna slå som idol

TOVE: vilken tjej alltså, visst tjejen är från Umeå och kanske inte har världens bästa röst men hon har verkligen DET. En stjärna är född i mina ögon.

CALLE: var min favorit redan i auditionturnén och han har vuxit från den blyga killen på sen till en riktig tuffing.

Sen är det 2 st kvar som är helt ok i mina ögon men saknar det lilla extra, kan inte säga vad som inte finns där men något är det, både Marinette och Reza har jätte bra röster och är duktig på aatt sjunga, men som sagt var så saknas DET i mina ögon.


Eddie var sämst i går, och han har hängt lös 3 gånger tidigare så det var hans tur i går.

Klickat hem en julklapp till lillan

hittade en julklapp till V på nätet som jag just klickat hem, tror att hon kommer att bli överlycklig.


eller vad tror ni?

Snön ligger kvar

det är fortfarande vitt ute det är jätte mysigt. Här hemma snurrar livet på i en rasande fart.

Måndag eftermiddag och kväll tillbringade jag med "psykisk" magsjuka, efter 2 nätter på jobbet med vilt härjande magsjuka så ska man vara glad att man åkte på den psykiska varrianten med illa mående, har kollegor som åkte på den riktiga magsjukan och den var tydligen fördjävlig med kramp i magen i upp till 24 timmar.

Tisdagen mådde jag bra igen så jag och V hade en mysdag här hemma med pusselbygge och packning av TRADERA paket, har sålt iväg en heldel på tradera den senaste månaden, men det innebär inte att lagret är slut men det har mindskat lite i allafall. På kvällen hade vi avtackning av en kollega som gick i pension i början på höstenn, hade jätte trevligt.

Onsdag vaknar jag och är dunder förkyld blir inte många knop gjort här hemma utan jag låg i sängen de timmarna V var på förskollan.

Torsdag och fredag har V varit ledig och hemmamed mig, i dag har även gubben varit ledig så vi åkte in på Ica Maxi och stor handlade för nu måste jag ta tag i det här med att äta rätt igen

Nu har gubben farit med M på hans innebandy träning och jag ska börja med middagen och i kväll blir det TACOS
så det blir i morgon jag tar nya tag med maten.


hoppas att förkylningen går över snart för i dag har jag en rejäl Whiskey röst och är jätte trött, har sovit 2 timmar på eftermiddan och när jag vaknade så känndes det som jag hade minst 39 graders feber men termometern stannade på 36,8 så ingen feber, fast det känns så.

7 november

och i morse var det vitt på marken när jag vaknade och nu är det kväll och snön ligger kvar, undra om den ligger kvar i moorgon eller om det ska fortsättaa att slaska i några veckor tilll.

Nu har jag 2 nätter framför mig, känns inte kul då jag i dag har fått veta att det går magsjuka bland de boende på jobbet. usch.

lördag

och barnen är friska så de är lämnade hos mormor och morfar så jag nu får gå och sova så att jag orkar jobba i natt.

biverkningar

åkte vi på båda två, själv har jag haft jätte ont i armen sen i går kväll, kunde knappt få av mig kläderna i går kväll och nu har lilla gumman 39 grader feber. att man dessutom har en son som kom hem med turist mage i går gör inte saken bättre så man kan kalla oss sjuka familjen nu.

Vågen

Datum:                                                        +/-                                                             totalt
10augusti                                                   Startvikt?                                                  0
17augusti                                                    -2,8kg                                                      -2,8kg
24augusti                                                    -0,2kg                                                      -3,0kg
31August                                                     -0,3kg                                                      -3,3kg
7September                                                 -0,3kg                                                      -3,6kg
14september                                                -0,3kg                                                      -3,9kg
21september                                                -1,2kg                                                      -5,1kg
28september                                                -1,0kg                                                      -6,1kg
5oktober                                                      +0,4kg                                                     -5,7kg
19oktober                                                     -1,8kg                                                     -7,5kg
4november                                                    -0,5kg                                                     -8kg

har ju inte vägt mig på ett tag för jag har inte riktigt ätit rätt,och sen har det varit så mycket annat här hemma på slutet men i dag när jag klev upp så ställde jag mig på vågen och den visade -0,5kg jissa om jag blev glad, min tanke var att kolla så det inte hade blivit för stort +. Så nu har jag nästan kommit halv vägs i vikktminskningen och det känns riktigt skönt.

nu är gris sprutan tagen

nu är 2/5 delar av familjen vaccinerad, jag och V har fått våra sprutor i dag (jag för att jag är vårdpersonal och V för att hon är astmatiker) de 3 andra tillhör inte riskgrupperna så de får vänta någon vecka.

Tur att jag var ute i god tid för jag hade ju tids bokat men för V var det dropp in, men hon fick sin spruta 5 minuter efter mig så vi var i från hälsocentralen efter knappt 45 minuter och när vi for var det säkert 150 personer i kö och det kom mer hela tiden.

så nu har vi ätit middag men jag känner mig rätt hängig, vet inte om det beror på sprutan eller för att jag har sovit så lite i dag efter att jag har jobbat natt.

M kommer hem sent i kväll från semestern med faster men det är en sjuk kille vi får hem, han har fått "turist mage" så det blir inge skola för honom i morgon. har endast fått i sig vätska i dag när han har drukit försiktigt, det är ju tur att faster är sjuksköterska.

nä nu ska jag börja förbereda nattning av V för hon är trött.


i morgon är det dags

kl 14:30 så är det min tur att få vaccinsprutan, sen kl 15 ska jag köa med V så hon får sin.

För andra gången i mitt liv.....

....har jag lyckats försova mig en eftermiddag när jag jobbat natt, vaknade av mig själv och tyckte att det var rätt mörkt i rummer och när jag tar mobilen för att kolla vad klockan är så inser jag att den har dött trots att jag satte den på laddning när jag lade mig i morse, panik i kroppen när jag inser att klockan är 16.
M skulle fara hem 15:30 från fritids och V skulle hämtas 16:00 på förskolan.

Upp  och kolla om jag hade en son som stod på bron, men ingen där, ringer fritids och får höra att han precis farit, han hade haft så kul så han hade glömt bort att fara hem (vilken tur). Hoppa i kläderna, sätta en lapp påå dörren och hoppa på cykel och upp på förskolan och hämta V som hade tagit förskole kort i och allt vara bra. skyna mig hem och då stod M på bron och väntade på oss.

in och laga middag tur att man har färdiga köttbullar i frysen och snabbmakaroner i skafferiet. så det blev det trots att M hade ätit det i dag på skolan. Och handbollstråningen som började 17:00 var bara att hoppa över i dag.


Känner mig helt snurrig i huvudet efter dessa 2 timmar som jag varit vaken och dessutom ska man klara en till natt på jobbet,

oj vad dagarna går

hinner inte mad men nu har jag suttit och lagt ut massa tradera anonser igen så jag hoppas på att bli av med lite urväxta kläder och lite mer.

I fredags var jag och gubben på bio och så flickan som lekte med elden och den var bättre än jag vågat hoppas på så nu längtar jag till den 27 november då nästa film har premiär.

snart är det dags att gå och sova en stund eftersom jag ska jobba i natt, var en jobbarkompis som ville byta, så ska han jobba en fredag för mig när jag ska till IKEA i slutet på november.

Annars är det sig ganska likt här hemma förutom att jag saknar M men han har det jätte skönt med faster på semestern och nu är det bara 3dygn tills han kommer hem.

RSS 2.0