Kvällstidningar= skvaller

våra kära kvällstidningar blir mer och mer lik skvaller kärringarna på byn, en nackdel för tidningarna måste ju vara att så många kändisar har börjat blogga. Förstår ju att många kändisar inte vill lägga ut hela sitt liv på bloggen ( det vill nog ingen) men nu om de bloggar har de ju sttörre chans att gå ut och dementera saker och bli arg på olika saker som tidningarna skriver om. Läs bara Hanna Grafs inlägg som hon skrev här om dagen när tidningarna skrev som mest om Magdalenas blödning på hjärnan.


( bilden är lånad från finest .se)


Ja ha då var det dags ........

läste just i Aftonbladet att Johan Palm fått sitt skivkontrakt, har väntat sen idolfinalen var över att det skulle bekräftas.
Jag kan i allafall säga att min älsta son är överlycklig över detta, så det är bara att inse att den här gladatanten ska på konsert i sommar och spana in Johan Palm (lovade ju min älste son det dagen efter Johan åkte ur IDOL 2008)


Jag önskar honom Lycka till!!!!!

detta är jag..............

......om några minuter




jag är den som somnar på mage sen hinner jag med de andra lägena innan jag vaknar. Jag klagar på att mina barn är som små elvispar i sängen men jag har insett att jag nog inte är så mycket bättre :p

natti natti

Åter på jobbet

Sitter på jobbet igen och det är ganska lungt för tillfället.

Tänkte lite på vad som hände med Magdalena Graf och inser att det är ganska skönt att inte veta vad som ska ske här i livet, så ung och råka ut för detta usch vad hemskt.

I början på sommare hade jag en bekant som var med om samma sak, fast värre (tror jag) När hon blev opererad så fick hennes anhöriga höra att det var endast 10% chans att hon skulle överleva. Men hon hade tur eller ängla vakt eller vad man vill kalla det, hon överlevde utan några skador på hjärnan och men en kropp som är fullt funktions duglig.


SLUTA ALDRIG DRÖMMA, SLUTA ALDRIG BE.

SLUTA ALDRIG HOPPAS,UNDER KAN JU SKE


I´m back

tog en liten paus från bloggen, har försökt fixa lite här hemma vill ju inte att huset ska förfalla. plus att jag har 3 barn som faktiskt vill ha sin mamma ibland (dom tycker att jag sitter framför datorn för mycket)

Nu ska jaag se på tv en stund så återkommer jag i morgon:)

snacka om nostalgi

har suttit och kollat runt på you tube, har en förmåga att komma in dit på kvällarna. I kvälla har jag kollat runt bland massa gamal hårdrock typ KISS, AC/DC, Mötley Crue,Scorpions osv. Oj vilka låtar och vilka minnen som poppar upp. Det var den sortens musik jag lyssnade på under mina ungdomsår, ja även på senare år.

Här kommer i allafall en jätte favorit





Hittade en annan som blev en favorit 1989. Vi var till stockholm för att se Bon Jovi i Globen det var stor för 3 17åriga tjejer från Norrland. Natuligt vis var vi ju tvunngen och kolla upp vilka förbandet var så några veckor innan konseren införskaffades en skiva med Dan Reed Network. Det visade sig att dom var ju super bra, och ett betydligt bättre LIVE band än Bon Jovi.
Dan Reed Network dom fick 5 plus av oss men Bon Jovi som var orsaken till att vi for fick 2,5plus av oss.




Mums........................

Hittade ett recept på en smarrig efterrätt /fika när jag höll på att städa lådorna i vitrinskåpet.
Dessa är super goda.................

Marängmums med blåbärsgrädde  8st




  maränger:
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt

fyllning:
2 dl Vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker                                          
200 g blåbär
citronmeliss
Sätt ugnen på 250°. Vispa äggvi­torna till    hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt. Klicka ut marängen i mazarinformar av papper. Gör en grop i klicken (för fyll­ningen). Sätt in marängerna i ugnen och stäng genast av värmen. Låt marängerna stå och stelna i minst 3 timmar, gärna över natten. Vispa grädden, blanda med socker och blåbär. Fyll formarna med blåbärsgrädden. Garnera med citronmeliss.



Receptet kommer från Guldkorn                                                                                                                               

Det var INTE scarlakarnsfeber

tack och lov för det, till och med läkarn sa att utslagen såg ut som schalakarns feber men han hade inga streptocker, utan att de (läkaren) tror att det beror på virus och man kan tydligen få utslag över hela kroppen av virus oxå.

Så nu i kväll har det börjat blekna bort men han får vara hemma från skolan i morgon, så kannske han är prick fri tills på tisdag.

Söndag

kl 15:30 fick jag tid för min lilla prickpelle på city mottagningen. Lär nog bli en pencilinkur skulle jag tro.


Min stora grabb har varit i väg och spelat sina första hanbolls matcher i dag vilket blev 2 förluster och en oavgjord, men han var rätt nöjd ändå. Det var ju första gången det var maatch på riktigt.

Har suttit och tittat runt

på nätet och kom in på en blogg som jag upptäckte här om dagen. Jag är inget stort fan av vare sig Robbinson robban eller Villa Medusa Stefan, men måste erkänna att jag hittat rätt så mycket underhållande där.


Ja då var det kväll igen, M är förtfarande aldeles flammig över hela kroppen, pratade med sjukvårdsrådgivningen på fm och eftersom han är så pass pigg i övrigt så tyckte hon att vi skulle avvakta till i morgon då vi kan få en tid på city mottagnigen iställe för att behöva sitta flera timmar på akuten, vilket jag tyckte känndes helt okej för det är ingen höjdare att behöva sitta där.


Sitter och lyssnar på Sebastian Karlsson Han som blev 2:a efter Agnes i IDOL 2005 på My space tycker att det jag hör är rätt så bra. Han var min stora favorit det året och höjdpunkten var när han körde Life on Mars.





Jippi nu fick jag det äntligen att funka så jag slapp lägga en länk, är somsagt självlärd när det gäller datorer och kanske inte så smart alla gånger:p men skam den som ge sig. Kan ju även va så att jag har fått sitta i lugn och ro en stund nere i källaren.

Tänkvärt

En professor i filosofi står framför sin klass, med några saker framför sig på katadern. När lektionen börjar lyfter, utan att säga något, fram en stor tom syltburk, och fyller den med golfbollar. Han frågar sedan studenterna om burken är full. De nickar jakande.

Så plockar professorn upp en låda med färgade kulor och häller dem i burken. Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna. Igen frågar han studenterna om burken är full. De nickar jakande igen.

Professorn tar då upp en påse med sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummen mellan golfbollarna och kulorna. Återligen frågar han studenterna om burken är full och studenterna svarar med ett rungande JA.

Professorn plockar då fram enstorburk öl från under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller upp hålrummen mellan sandkornen. Studenterna börjar nu skratta.

Nu, säger professorn när skrattet har lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i ditt liv, din hälsa, din familj, dina barn, dina vänner, dina favorit sysselsättningar, saker sim om allt annat försvann, och bara de sakerna återstod, så skulle ditt liv fortsatt vara fullständigt.

De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något, ditt jobb, ditt hus, din bil.

Sanden är allt annat, de småsakerna.

Om du först häller sanden i syltburken, fortsatte professorn, blir det ingen plats till golfbollarna och små kulorna. Det samma gäller livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig.
Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv. Lek med barnen, ta dig tid till motion, bjud ut din kära på middag eller spela 18hål till. Det blir alltid tid kvar till att städa huset, kasta soporna. Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något. prioritera. Resten är bara sand.

En student sträckte upp handen och undrade vad ölen representerade. Professorn lig. Jag är glad att du ställde den frågan.Det visar bara att hur fulländat ditt liv kan verka, finns det alltid plats till en stor öl.





Bärbara datorn la av i morse.........

så det blir  uppdatering i kväll när jag har tid och möjlighet att sitta framför den stationära datorn nere i källaren.


den här vintern går till historien

Ungerfär så här såg mellan sonen ut när han gick och la sig:

(bilden är lånad från den här sidan)

Tror att han har fått scharlakarnsfeber, så det blir att ring till sjukvårdsrådgivningen i morgon bitti, så då är nästa vecka räddad det är ju så att det finns 2 barn till här hemma och det är väldigt smittsamt med en inkubations tid på 2-4dagar.

ibland undrar jag vad som ska komma här näst och jag som så gärna ville ha en full lön i februari men det kan jag ju glömma, känns som jag får vänta på det tills "barnen blivit så stor så att dom flyttat hemifrån"

Tandläkaren x 2

för mig i dag, var där 08:10 i morse, fick då veta att jag hade ett hål som måste lagas. Fick då återbesökstid kl 11:10 samma dag lika bra att ta det när man liks var ledig. kl 11:25 gick jag där ifrån drygt 1300kr fattigare, det är snuskigt vad dyrt det är, ska dessutom tillbaka till tandhygenisten den 5 februari och det lär ju inte heller vara gratis.

nä det är bara att börja använda tandtråd som dom tjatat på mig i 20års tid sen skulle jag börja skölja flour oxå.
ja, det kanske blir billigare i längden.

nu är et middags dags

Shopping och sjukhus besök

Ringde från barnmottagningen i går och kollade om vi kunde komma på återbesök i dag, dom hade nämligen fått 3 återbudstider, så vi tog en av dessa.

Vi blir kallade med jämna mellanrum eftersom dom vill ha koll på lilla dottern så att hon växer som hon ska (medecin som innehåller kortison kan hämma barnens växt) men hon växer som hon ska följer sin kurva helt och fullt. det är ju skönt.


sen var det shopping på ica maxi, blev massa mt men även lite julgrejor som dom hade 75% rabatt på.
sen var det bara att dra hem för att hämta dom stora kidsen och hem och fixa middag

Är SKIT trött har inte sovit nå bra denna vecka inge roligt, kanske är natt jobbet som börjat spöka vet inte men nu har jag tänkt gå och sova om en lite stund och håll tummarna så att jag sover i natt.

Snö snö och mera snö

I dag var det sur snö så jag tog fram snöslungan, det var nog jobbigt att köra den fram och tillbaka för att få bort all snö.

Men fint blev det och maken blev glatt överrakad när han kom hem och såg att all snö var borta (en lite guld sstjärna fick jag allt).  Gumman var med mig ute och skottade, men efter 2 timmar sittande på knä var hon genomblöt trots reima tec overallen dvs det var riktig sur snö.

Nu ska jag gå och vispa ihop lite maränger eftersom jag har 2 äggvitor över i kylskåpet och 2 födelsedagar som närmar sig med stormsteg. Den 10/2 blir M 9 år och den 14/2 blir M 7 år sen fyller jag 14dagar efter det och svärmor 3 dagar efter mig, så många kalas på kort tid blir det.

medecin dags och sen krypa ner i sängen

sov dåligt natten som var, (kan bli så ibland när jag gått av natt veckan) så i natt tänker jag sov 5 kvart i timmen, så jag orkar med morgon dagen när V är ledig från dagis och jag ska försöka få bort julen (har fortfarande adventsljusstakarna i fönstren)


Så nu är det natti natti

Sprutan gick bara bra

5 minuter sen var allt klart, tur att man är ledig i dag tänk dom stacckaars föräldrarna som måste ta ledigt för att vara med på detta. Tror säkert att alla vill vara med när deras 6åring får sin spruta men tänkte snarare på att vi bor 2 mil utanför stan och dom flesta jobbar ju i stan, sitta och köra 4 mil tur och retur för att vara 5 minuter hos skolläkaren.


Hans komentaar när allt var klart var:  det gjorde ju inge ont.
vilket jag försökte förklara i morse men har en känsla att han inte riktigt vågade tro på mig.

Snö skottning = dagens fys pass

Skit vad jobbigt det vaar att skotta när man inte är riktigt pigg, och rätt så mycket hade det hunnit komma under natten.

Har inte ställt  mig på vågen i veckan utan tänker vänta till på söndag, för att jag har fuskat jätte mycket i helgen men jag skyller det på att jag har haft "månads" besök och då är jag alltid så godis sugen. men frånoch med i dag är det nya tag.

sen måste jag erkänna att det var lite jobbigt att hålla diet en när man jobbar natt för man är van att kunna stoppa i sig något sött och få lite snabba kolhydrater när man blir riktigt trött på natten, men eftersom det är kolhydrater jag ska låta bli, så blev det jobbigt :p

Nä nu ska jag pallra mig iväg på affären sen gå förbi skolan och följa M till skolläkaren, det är dags för vaccin spruta och är man bara 6år då vill man ha mamma med sig.

Drömmar om.................

Ja då satt man på jobbet igen, trött som bara den men det är ju bara 4 timmar tills man får gå hem och vara långledig i 9nätter *jippi*

Lugnet har lagt sig och de flesta som bor här ligger och sover just nu, så då hinner jag sitta framför datorn en liten stund.

Har massa tankar och funderingar om det här med att blogga, och skriva texter om sånt som man läser, ser, hör eller  är med o. många gånger blir jag så arg och irriterad över olika saker och kan känna tänk om man skulle kunna skriva i hop något, en insändare eller något dylikt, men det blir oftast en massa svammel då jag har lite svårt att följa den "röda tråden" när jag skriver.

Kolla bara mitt jobb, Äldrevården oj vad mycket man skulle kunna skriva om den. INGET ont om de som jobbar inom vården vi gör alla vårat bästa för att våra boenden ska ha det så bra som möjligt, men när man jobbar inom en verksamhet som är kommunal och det har gått så långt att MEDEL GÅR FÖRE MÅL dvs. att vi får sänka målen för vi har inte tillräkligt med personal. DET ÄR FÖR DJÄVLIGT.

Ni kan ju gissa hur man mår som personal då när man inte hinner med allt som man är van och har lärt sig att göra, man mår jätte dåligt bitvis.

Nä nu ringer dom på mig så nu ska jag gå och göra mitt arbete, som jag älska fast det känns tungt rätt så ofta just nu....

Trött och slut..........

jobbig helg med jobboch ont i bihålorna, förhoppningsvis mår jag bättre till veckan så att det blir lite mer skrivet,, ekar tomt i huvudet just nu...............

Men läste nyss ett helt underbart innägg hos Jupp.

Det är kanske dags att lägga in en sådan komentar så att man har ryggen fri den dagen man blir *kändis*
fnis fniss

Vilken start på natten........................

hade just kommit till jobbet i går kväll och satt och väntade på att kl skulle bli 20:30 sså vi skulle starta rapporten då ringer min mobiltelefon, det är en av min jobbarkompisar som vi sitter och vänta på och hon säger:
Jag tror inte jag kan komma och jobba i natt.
Jag svarar: sluta skämta det är klart att du ska komma.
K säger: jag ramlade när jag skulle fara till jobbet och flög över sparken och landade på axeln.
Jag: oj då hur gick det?
K svarar: att hon har jätte ont i axeln.

jag säger stanna hemma du så löser vi det här, hur lätt tror ni det är att få ut någon att jobba en fredag natt kl 20:30en fredagkväll. inte alls lätt alla som vi försökte beårdra ut sa att dom hade drukit alkohol, ( undra om mina arbetskamrater har alkohol problem :p, det är inte första gången det låter så när man försöker beårdra ut folk)
Till slut ställde snälla E upp som hade jobbat dag och skulle börja kl 13:00 i dag, det är tur att vi har pärlor som hon.
Det bllev många guldstjärnor till dig i natt E.

 Och K som föll ringde i natt 02:20 när hon var på väg hem från akuten det var ingenting brytet fast hon hade stukat axeln och skulderbladet, så henne ser vi inte denna helg för hoppningsvis är hon pigg efter långledigheten.
krya på dig gumman.

frissan........

fick besök av mig i går, kapade av det ca 1 dm och klippte ur det massor. blev jätte nöjd men genast syndes den gråa utväxten ännu mer så nu är det dags att färga den.

I dag var det lilla dotterns tur att gå till frissam för första gången i sitt liv, naturligtvis fick jag tid på vårdcentralen precis då så det blev hennes pappa som fick följa med henne. Hon hade varit jätte duktig och var jätte stolt när hon kom hem och hade lite grön och lite lila färg i håret.

Rinexcin och nasonex

blev det på vårdcentralen i dag, plus att det är inte helt fel med lite järnrik kost hb låg på gränsen (tur är att jag käkar broccoli i massor just nu).

Det som är jobbigast är att det lår lock för vänster öra me jämna mellanrum, beror ju på att det nog är tätt i alla rör och kanaler som finns i mitt lilla huvud.


NEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Vakner med ont i huvudet, täppt i näsan och omt i halsen. Det kan inte vara sant, förkylningen har brytit ut igen.Det är bara att ringa vårdcentralen i morgon bitti för nu är jag less på detta.  2veckor han jag känna mig någorlunda frisk, tur är att jag i allafall är ledig 2 nätter nu.

Jag fick en jag oxå



*Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg!
Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg!
Be Proud!*

Det var litettanta som nomimerade mig och det tackar´jag och
bockar för, blev glad för detta.



Jag väljer att nominera följande mammabloggar:

JUPP gillar skarpt att läsa hennes blogg, hittade den under tiden dom var i USA under 2008.

Indra, minns inte hur jag hittade hennes blogg men jag blev fast även där.

Mamma becka, läser hennes blogg för att jag är så imponerad av henne, jag skulle aldrig ha fixat 3 barn som 17åring , det var nog jobbigt att vara 34år när man blev 3barns mor.

Mina3 ja där har jag ju hängt med ett ganska långt tag, och tycker om att låsa om henne och hennes familjs vardag.

Lina, skriver helt underbart och om allt både positiva och mindre positiva saker som kan hända i en småbarns familj, livet som småbarnsmamma är inte alltid en dans på rosor.Fast man älskar dom små liven så mycket så att man kan gå sönder.

Då var det reklam paus :)

Visst är det ganska smart med att kunna tjäna i hop till presentkort av olika slag genom att klicka runt på internet, har hittat en sajt som jag gillar starkt, gå in här och kolla in gratissajt. se

varför inte tjäna ihop till ett presentkort när man ändå sitter och klickar runt på nätet?

                       


Gör som jag joina gratissajt. se och gå med plus du oxå.

Viktnedgång

Start datum:                                     +/-                                                   Resultat

4/1-09                                               Startvikt                                           +/-0

11/1-09                                             -3,7kg                                               -3,7


Jippi

Ställde mig på vågen i morse då det har gått en vecka sedan jag började med LCHF kosten och den visade -3,7kg
och jag som har fuskat massor.
Fuskat och fuskat  det beror ju på hur man ser det, 40års kalaset i måndags visste jag ju om sen har det varit när jag har jobbat natt så har jag inte riktigt fått kläm på hur mycket jag ska äta så det har blivit en del kolhydrater på morgonsidan när hungern har slagit till.
Jag är iallafall jätte nöjd. Har dock inga planer på att det ska fortsätta rasa i samma takt men det är ju alltid kul när man får en bra start.

innebandy........................

tillbringat halva dagen i Täfteå där M spelat 2  matcher innebandy med P-00. Det är riktigt kul att se vilka framsteg dom faktiskt gör, det är ju bara andra säsongen som dom spelar innebandy. Första matchen vann dom med 12-4 och andra vann dom med 8-5 så gissa om det var en nöjd kille vi hade med oss hem i bilen.




En applåd för dessa nöjda grabbar

Vissa nätter är roligare än andra............

började ju bra av någon anledning så var jag trött redan i går kväll så här fnissit trött, det  är tur att man har så underbara jobbar kompisar så att man får fnissa,.
Men jag fick även börja arbeta på en gång hade en boende som låg och ropade Bock Hornen och gav sig inte det tog mig 20 minuter att lista ut att vad han menade med det var :släck taklampan i hallen. 
Det är inte lätt att bli dement och tappa talet och det är inte alltid så lätt att vara "detektiv" och lista ut vad den demente menar. Tycker själv att jag var rätt kvik som fixade det på 20 minuter.


Sen har natten varit rätt ok till vi fick ett fall av magsjuka,, inte kul. HATAR magsjuka.


men  nu är det bara 1 timme och 15 minuter tills jag får gå hem och sova jippi.

-20grader

och inga långkalsonger när jag skulle hem från jobbet, blir skönt att krtpa ner i sängen nu........................

natti natti.


Överlevde 1:a natten på jobbet

ja så var den här natten gjord, och nu när alla andra år på väg på jobbet eller nysss kommit dit så ska jag gå och lägga mig *hi hi*

Haft en kagomt jobbig natt , inte jätte jobbig men man har hållit sig vaken utan problem.


roligt att se att det var några som hakade på miljö utmaningen och sen kom jag ju på i efterhand att jag sorterar ju faktiskt glödlampor och batterier oxå.



________________________________________________________________________________________________

Förvirrad som man är så skrev jag ju detta i morse men var så trött att jag glömde publicera det. Snacka om förvirrad.
men det är ju jag i ett nötskal.

Miljötänkande inlägg

Hittade en utmaning på Tumadres blogg som jag antog, den innebär att skriva om vad jag gör för bra saker för miljön, mindre bra... och vad jag kan bli bättre på.

BRA:

¤ Sopsorterar allt: Glas, plåt, plast både hård och mjuk, papper, kartong, även sen ungefår 2månader matrester.

¤ Har nästan enbart lågenergilampor

¤ Har bergvärme och inköpt 10 000 kilowatt vindkraft.

MINDRE BRA:

¤ använder torktummlaren lite för ofta ( har oftast med tidsbrist att göra)

¤Låter det ofta lysa (som i kyrkan) här hemma, jag tänder lamporna och gubben släcker.

VILL BLI BÄTTRE PÅ:

¤ inte använda bilen så ofta särskilt när jag bara ska inom byn

¤ KOmma ihåg att ta med påsar till affären när jag ska handla.

¤ köpa lite mer ekologisk mat.


Jag utmanar:
Litentanta

JUPP

Indra

Mina3

Ninninusen

Anna

Hemma igen

och proppmätt, det var paj och sallad och sen kaffe och kakaa och tårta och JA jag åt tårta och det var supergott.
sen att vi och surrade några timmar om ditt och datt och grabbarna provsmakade födelsedagspresenten (Whiskey)

Sen var det dags att gå hem så farmor som var barnvakt skulle få gå hem och sova, vilket jag också nog ska göra. är trött och i morgonkväll börjar allvaret igen, då är det jobb som gäller.



40års kalas

jag och gubbet ska nu i väg till en kompis som fyller 40år i dag så jag hoppas på lite "godsaker" kan säga att jag nu har ett sötsug som heter duga.
smygbörjade i går med min LCHF kost för att trappa ner sötsuget lite.

LCHF=LowCarb-HighFat, lågkolhydrat-högfett

sitter och spanar in nätet efter sidor om detta är allmänt rörigt.

Hittade iallafall en komentar av Andreas Eenfeldt och är ST-läkare i allmänmedicin i Karlstad. Som driver bloggen

Kostdoktorn.se



  1. Doc skriver:
    juli 20, 2008 klockan 12:39

    Skillnaden mellan GI och LCHF beror lite på vilken variant av GI man jämför med det kan vara lite olika. Generellt fokuserar GI-metoder mycket på att välja mindre andel snabbsmälta kolhydrater (ex socker, vitt bröd, potatismos) och större andel som tas upp långsammare (grönsaker, fullkorn, bönor etc).

    LCHF fokuserar mer på att minska MÄNGDEN kolhydrater, och när den blir väldigt låg är såklart inte längre kvaliteten riktigt lika viktig, även om man tänker på det också.

    Det hela kompliceras av att många som kallar sin metod GI även de rekommenderar en minskning av andelen kolhydrater.

    För att förenkla det hela är LCHF en lite tuffare (och effektivare, tror jag) variant av GI. Skaldeman har kallat det för GI-Noll. GI-metoder fokuserar ju på att välja mat med lågt GI-värde dvs svårsmälta kolhydrater. Äter man inga kolhydrater alls blir GI-värdet ungefär noll...





Sen finns det en annansida som är bra att läsa om man vill veta mer och det är dem HÄR.

det jag inte riktigt har fått kläm på är hur mycket fett man riktigt ska äta, någon som vet?

Gårdagen var en dag utan ett enda..........

blogginlägg, det gick det oxå med tanke på att jag har blogg torka, eller det känns som om det inte händer någon här i kring just nu.
vi knatar på i samma spår som vi gjort de senaste veckorna, men i morse hände något som inte hänt på dryga 2 veckor, jag ställde väckarklockan på 8:00.

Det är mest för barnens skull för på onsdag morgon är det 07:15på dagis för V och 07:30 hos farmor (planeringsdag på fritids) för grabbarna som gäller sen på torsdag börjar skolan och då ska grabbarna vara på fritids och ha hunnit ätit frukost hemma, hur det nu ska gå till??????????

visst jag väckte dem några minuter efter 8 men de ligger nu på varsin soffa framför tv:n och ser rätt så utslagen ut.
Så nu ska jag fixa lite frukost så kanske jag får lite liv i dem.

Storfamiljer........tufft jobb

sitter och läser på aftonbladet.se om familjen Johansson som har 10 barn. Jag säger bara jä..a vilket jobb dom gör själv kämpar men med att man ska få allt att gå ihop fast man bara har 3 barn. I och för sig så står det ju att mamman i familjen mer eller mindre har varit mammaledig sen -93 med undantag för några år. det lär nog bli betydligt jobigare den dagen dom ska arbeta båda två.

här är hela stora familjen:


bilden är lånad från aftonbladet.se

Jag själv skulle aldrig skaffa så många barn men jag tycker att det är tufft att det finns dom som vågar och klarar av det.

Lördag..........

jag och barnen tog sovmorgon i morse vaknade av att gubben ringde när han var på väg hem och då var kl 09:05 tänk då att lilla V somnade kl 19:00 igårkväll sen var hon vaaken i ca 20min vid 06:00 i morse när hon åt välling.

tvättar och ska ner i duschen för snart bär det i väg till mina föräldrar på "jul/nyårs" middag eftersom de tillbringade julen nere i Stockholm hos min syster och hennes barn.


Fredagkväll

Sitter här i min ensamhet, barnen sover och gubben gick ut och jobbade extra i natt det var kris på hans jobb. Har blippat runt på tv:n men det är bara skit iallafall på dom kanalerna vi har. sen har jag suttit och kollat runt lite på nätet men just nu känns det som om ögonen står stilla i huvudet så det kanske är lika bra att gå och lägga sig.


så nu är det bara att borsta gaddarna och krypa till kojs.

Skrattade så jag nästan kissade på mig

läste en blogg som hänvisade till ett inslag på Rix morgonzoo, Gå in och lyssna så får du dig ett gott skratt.



Problem med blogg.se

inläggen jag skrev i går och publicerade , fick jag publicera om i dag för att dom skulle synas på bloggen, knasigt.


Ny dag  nr 2 på detta år. förkylningen är på väg att bli bättre men är så kopiöst trött det kanske är läge att kolla hb har varit med förut att hb har sjunkit när jag gått och varit sjuk så mycket. Lågt hb= jag jätte trött.

Nä nu är det dags att få lite nyttigt gjort här hemma..

Året som gått 2008


JANUARI 2008:


Nytt år och inga större förändringar sen året innan, börjar gå en intern arbetsmiljö utbildning på jobbet . Sista helgen i januari börjar magsjukan härja hemma hos oss.


FEBRUARI 2008:


Magsjukan fortsätter härja men vi hinner med lite kalasande mellan varven, den 10:de blev M 8år den 14:de på alla hjärtansdag blev M 6år och den 28:de var det min tur att bli ett år äldre.
Går färdigt arbetsmiljoutbilbningen


MARS 2008:


Magsjuke epidemin resulterar i att  M får tillbringa en natt med dropp på sjukhuset sen 1 veckas maagsjuke karantän hos Farmor & farfar.
Melodifestivalen gick av stapeln och jag älskade Nordman "Ödet var min väg" men röstade på Charlotte P´s "hero" för jag trodde den skulle slå bättre i europa ( men ack å fel jag hade)
Påsken var tidig så den han både komma och gå innan månaden var över.


APRIL 2008:


Då var det dags att förnya passen för mig och B och skaffa ett till V.
Ståd på Loppis en dag och sålde grejor för dryga tusenlappen.
V fick prickar som blev sårskorpor, vi håller tummarna på att det var vattkoppor fast det bara var ca 20st.
Vet inte om det har med åldern att göra men åkte på värsta baksmällan på typ 15år, ska det vara så här vill jag ALDRIG dricka alkoholhaltiga drycker mer.


MAJ 2008:


Börjar månaden med att vara dunderförkyld och sängliggande i några dagar.
Börjar bli dement (eller så har jag bara mycket att tänka på) men lyckas glömmma min Jacka på Mc Donalds en dag när jag var till stan.
Slutet av månaden drar vi 2 veckor till Mallorca.
Släkten utökades med en liten tjej, (en tremänning till M, M & V )


JUNI 2008:


början av juni tillbringade vi på Mallorca, det var då högtryck över Sverige och lågtryck över medelhavet, så vi hade 2 veckor med halvdant väder inte direkt vad man väntar sig när man är utomlands 2 veckor.
Jobbar mig igenom Midsommar helgen.
Har min årliga dos av migrän.
Lär mig köra moped 36år gammal ( det är aldrig för sent)



JULI 2008:


En tjej kväll på krogen med mina gamla tjejkompisar, lär mig att man inte ska dricka 2vodka/red bull sent på kvällen om man vill sova på natten.
Familjen for på semester 1 vecka före mig (jobbade 5av 7 nätter)
Hade släckt fest i Björkvattnet i år var vi 47st. släckten blir bara större och större.
Syster yster occh hennes barn var på besök i en vecka.
firade våran 10åriga bröllopsdag.


AUGUSTI 2008:



Sommarens häftigaste åskoväder dök upp på kvällen den första, det var jätte häftigt att titta på.
Varit på 1bröllop och en bröllopsfest (dom gifte sig redan i juli)
M börjar fritids och förskoleklass.
M börjar 2an med att ligga på sjukhuset för att operera en testikel.
Grabbarna i familjen var på star wars utställningen i Ö-vik och jag & V passade på att shoppa kläder under tiden.
Cirkus Skratt kom till byn, barnen var där med pappa och farfar eftersom jag skulle jobba.
B blev ett år äldre


SEPTEMBER 2008:


Sträckläste alla 6 Camilla Läckberg böcker.
Hade våran årliga kvartersfest (ungarna älskar den).
V blev stor hon fylde 2 år den 19.
M var med i sin andra fotbollscup dom blev 2:a.



OKTOBER 2008:


Månaden rullade på, var hemma och sjuk för problem med ryggen under 2 veckor.
1fall av Magsjuka här hemma =ÅNGEST (se mars 2008)
Hade jobbfest här hemma vi firade M som hade fyllt 50år, att M & K har förlovat sig och avtackade J som slutar som vikarie efter 8 år.
Drog på semesters till Björkvattnet= datorfritt land.
SLUTAR RÖKA



NOVEMBER 2008:


Kom hem från Björkvattnet med en bunt IKEA kartonger plus att jag hittat min dröm soffa till källaren, synd att jag inte hade 14000kr löst i fickan för då hade den fått följa med hem.
Röksuget är jobbigt med jämna mellan rum.
Blir dunderförkyld och låter som Johan Palm i IDOL med jämna mellanrum.
Åker på mini semester till Stockholm, shoppar, går ut och roar mig och hamnar på sturehof i en klänning inköpt  för 99kr på ICA maxi och det gick det oxå.
IDOL 2008 går vidare och min stora favorit blir Robin Bengtsson, det blir hysteri när Johan åker ur idol.
Min förkylning slår till igen.
Gladafamiljen blir ännu större när det kommer ännu en tremänning denna gång en pojke.



DECEMBER 2008:


IQ tester på nätet visar att jag är "smartare " än jag trott (positivt????)
Robin slutar 3:a i IDOL och Kevin vinner.
Har jobbfest för första gången på 3 år har jätte kul. (så är det att jobba åt komunen)
Sjukdommarna bara vandrar runt i familjen och jag hinner inte alls göra allt som ska göras innan jul. Julen kom och gick och jag var deckad med förkylning och febermen Tomten kom iallafall å barnen var nöjda.
28december var jag, M & M på Ica Maxi och såg Robin, Alice & Kevin. det var ett stort ögonblick för mina barn.
NYÅRSAFTON firades bland vänner.
Släkten blev ännu större dagen före julafton föddes en lite tjej.(tremänning)






Nu är det bara att vänta och se vad 2009 har att erbjuda oss.
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET:

 


God fortsättning på det nya året

är nu hemma igen efter ett jätte trevligt nyårsfiand hos några kompisar på Teg. Super god mmat var det, så jag åt tills jag nästan sprack (är ändå lika förvånad över hur man kan vara så hungrig morgonen efter när man ätit så mycket som jag gjorde i går)

Barnen var det full fart på V somnade kl 23:00 och M & M höll i gång till kl 01:45

Kommer mer uppdateringar sedan håller nämligen på att knåpa ihop en årskrönika. 

RSS 2.0