Torsdag morgon och packning pågår

jag nu bär det snart av till sjukgymnasten och sedan norr över till "dator fritt land".
så jag är åter söndag kväll

bye bye

Kvällen är slut

och jag är inte riktigt nykter, men så ska det vara efter en sådan kväll vi åt helstekt fläskfilé med kantarell stuvning och potatis gratäng det var jätte gott. och jag har lyckats få i mig 6 glas rödvin så vi får se hur jag mår i morgon. Men nu är det i allafall natti natti syns en annan dag.

Bakning och förberedelser

Ja nu har jag hållit i gång rätt så bra, fixat och donat det mesta nu är det bara duschning och packa färdigt för morgondagens resa.

Så här blev morotstårtan



Sen är det tur att man har ett stort vardagsrum fick flytta på en fotölj det var det enda för att rymma långbordet



Lite i hopplock eftersom vi är 14st . 12st har jag av det mesta men inte 14 så jag dukade varannan med tallrikarna.

Nä nu ska jag slänga mig i duschen så jag kan ta det lungt ssedan en stund-

onsdag

Höstlovet fotsätter och V har kommit in i lov tider hon sov till  7:47 i morse och då sov grabbarna fortfarande. Skönt.

Tagit det lugnt och ätit frukost, men nu sätter det i gång jag ska nämligen ha 14st jobbarkompisar här på middag i kväll och ska fira att en av dom har fyllt 50år. Som tur är så har vi beställt catering, men efterrätten sår i ugnen just nu. det blir Rosendals morotstårta.

Sen är det dags att börja plocka i hop barnens alla saker och kanske köra dammsugaren lite, som tur är så kommer svärmor vi 13:30 och hämtar barnen och gästerna kommer inte förän 17:30. Men jag ska hinna packa oxå för i morgon direkt efter jag har varit hos sjukgymnasten så bär det av till norrbotten fram till söndag.

ja det blev middag i dag oxå...

inte värdens nyttigaste men den gick åt som smör i solsken. Det enda som blev kvar var detta:


Inte världens bästa bild  men några stackars klyftpotatisar blev det kvar, till det hade jag stekt 3 st ost snitzlar som jag hittade i frysen. Det var jag och 3 barn som skulle äta och hade dom fått bestämma helt och hållet så hade jag blivit helt utan snitzel, dom tyckte det var jätte gott, till och med M som brukar sitta minst 40min och peta i maten (om det inte är ngt jätte gott) I dag hade han ätit upp på en kvart.
lite kall Bearnaisesås  till så blev allt toppen.

Hjärn torka

när det gäller middagss mat,  Vanligtvis brukar jag vara duktig och göra matsedel, men har inte orkat det nu när jag har haft ont i ryggen istället är det kaos den här tiden varje dag när man börjar inse att det är dags för niddag, jag har ju faktist 3 barn som jag måste föda.

Så nu är det bäst att gå ut i köket och gnugga geniknölarna och slänga ihop lite mat.

Bloggkoll

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/71835/gladafamiljens?claim=rexjy6hcvy5">Följ min blogg med bloggkoll</a>

Tävlinng hos Tumadre

TÄVLINGSBILD

Jag är med i denna tävling hos Tumadre
Denna gången har ni chans att vinna ett valfritt plagg från [ Maxomorra.com ]
Det enda du behöver göra för att delta i tävlingen är att lämna en kommentar under detta inlägg där du berättar vilket plagg och storlek du önskar att vinna. På söndag lottar jag ut en slumpvis vinnare!

Ni får tävla max fem ggr/dag för att öka vinstchnasen.

Utmaningen.......

jag har blivit utmanad av Mina3 att berätta 7 sanningar om mig själv.

1. kämpar tappert med att sluta röka, käkar nu( zuban) medicin för att det ska fungera. Inte så bra att röka med en dotter   som har astma.

2. Gillar inte att städa ( hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete)

3.Har lyckats gå ner 20kg med VV (men har nu fortfarande kvar 12kg efter senaste graviditeten.

4.Älskar att laga mat

5.Är lat (måste börja träna)

6. sitter aldeles för ofta framför datorn (bloggar, läser andras bloggar, spelar små spel.)

7. Är tuggummi beroende.

Jag utmanar alla som läser min blogg, så känner du dig träffad så kan du ju anta utmaningen.

De regler som gäller är:

- Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
- Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
- Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar. 
 

Måndag och höstlov

I går var ja och hämtade hem mina små älsklingar hos mormor & morfar i går mitt på dagen, så nu är vi alla hemma och har höstlov, så vi tog sovmorgon i morse V sov tills kl var 07:30 och det är drygt en timme längre än normalt.

B kom hem från jobbet vid 07:45 sen gick han och lade sig och ska sova till kll 12:00 där efter ska jag sätta i gång och fixa inför en hemlighet senare i veckan, mer om detta kommer senare.

Nu ska jag se till att mina barn får på sig lite kläder, ha en skön dag.

Fredag och ensam hemma

eftersom att jag igentligen skulle ha jobbat i helgen och även B jobbar så har arnen åkt till mormor & norfar dom fick åka för dom längtade så efter att få fara dit.

och eftersom B också jobbar natt så sitter jag här själv en fredagkväll och ser på tv.

V är pigg och kry efter magsjukan och ingen av dom andra har blivit sjuk än så länge (håller tummarna)
är mycket bättre i ryggen efter besöket hos sjukgymnasten i går men ska dit nästa torsdag igen.

Magsjuka.................

V vaknade och kräktes vid 22:00 tiden igår kväll, ångesten kom direkt (läs här)
nej nej nej magsjuka är det värsta jag vet.

honkräktes några gånger fram tilll 23:30 sen sov hon men inte jag så fort hon har rört sig eller hostat så har jag varit på helspänn, så det har varit högst 3 timmars sömn i natt och inte sammanhängande.

Och naturligtvis så är det ju i dag jag ska till sjukgymnasten den tid som jag har väntat på i drygt 2 veckor, så det var bara att ringa till mamma och pappa och kolla så att dom kan passa henne under tiden och det skulle dom göra tack och lov för det.

nu ska jag värma lite välling till henne hon åt 1 dl kl 06:45 och den har stannat kvar så nu prövar vi lite mer, för hungrig är hon för hon blev skit arg när grabbarna åt frukost och hon inte fick något.

Tandläkaren & handboll

ja det är inte jag som ska dit utan det är V som ska dit för första gången nu i eftermiddag, får se hur det ska gå har försökt förbereda henne så gott det går.

Sen efter det ska vi hämta killarna på skolan och då ska jag ha yoggi och mackor med mig så vi kan ha picknic på skolan för deras handbolllsträning börjar kl 17:00 och vi hinner inte hem och äta efter tandläkar besöket så i bland får man vara lite kreativ för att få saker och ting att gå i hop.

Ny lärare i dag

Varit och lämnat grabbarna på skolan i dag, M har fått en ny lärare i förskoleklassen för hans ena fröken ska ha barn närsom helst, så när vi kom till skolan i dag så fick vi träffa nya fröken det var storebror M´s bästa kompis mamma. Så det kändes jätte tryggt.

Snart är det dags att fara med V till dagis sen ska jag försökaa få lite gjort här hemma, ingen storstädning för det tillåter inte ryggen men lite småplock iallafall så man kan vistas här hemma.

blev inget däck byte

det får bli imorgon gubben min har varit lite trött i dag, undrar varför:)


Hämtning avklarad

och när vi liks åkte in till stan för att hämta B så åkte vi förbi godishuset och köpte lördagsgodis, alla ungars dröm att få gå där och välja bland massor av godis, det är tur att man inte åker dit varje lördag för då skulle hela familje rulla fram.

Har börjat städa lite försiktigt här hemma plus att jag ska ut och hjälpa B mmed vinter däcken efter lunch, för i morse var det riktigt halkigt . Spöregn i går och -4 grader i natt hade gjort vägen till en skridsko bana tur att det han tina innan vi skulle till stan.

aj aj aj

Ingen rolig dag ryggen har gjort ont ända sen jag vaknade i morse, inte kul. Längtar till på torsdag när jag får komma till sjukgymnaten och knäcka den till rätta.
Känns som att det kanske behövs mer än ett besök dår den här gången för så här besvärligt har det inte varit på flera år.

Nu är i allafall barnen hämtade och snart är det dags för middag vi ska lyxa till det med pizza i dag, jag och barnen alltså för B är på personalfest i kväll så han får mat där. Så då får vi se vad han är i för skick i morgon när vi ska hämta han.

varit och storhandlat i dag det är bara att inse att handlar man blöjor och välling så blir det dyrt. Undrar om jag ska försöka börja potträna V fast änsålänge så vägrar ho ju att sitta på pottan även med kläderna på. eller så är det bara att vänta man brukar ju märka när dom börjar vara redo att vara utan blöja.

Torsdag

Barnen är på skola och dagis, och jag sitter hemma har tagit kompledigt i 2 nätter pga min onda rygg, inte alls kul att gå hemma och inte kunna göra det man vill. Ska i allafall passa på att gå på ett möte på jobbet i eftermiddag som jag inte skulle ha kunnat gå på om jag jobbat för då hade jag ju legat och sovit då, även nu oxå.

men jag har varit vaken sen 06:20 och är nu uppstigen från ett långt varmt och skönt bad. det var härligt för ryggen.

Tisdag

Nu är alla barnen lämnade, så nu ska jag försöka gå och sova en stund, ska sen på möte kl 14:00 Förvaltningens samverkansgrupp visst låter det fin men det blir att sitta och lyssna på chefernaa och dom som styr i 2 timmar.


sen bär det av hem till svärmor för hon ska hämta barnen och se till att dom får i sig mat för grabbarna har handbollsträning kl 17:00.

Måndag

M & M har farit till skolan och B har farit på jobbet. Jag och V har ledigt även idag få se vad vi ska hitta på. Har äntligen fått tid hos sjukgymnasten men först på torsdag nästa vecka så vi får se hur det gå att jobba med denna rygg eller om jag måste sjukskriva mig ska iallafall testa i morgon natt.

oj vad helgen går

då var det söndag igen, lördagen bara försvann i en rasande fart..

Nu är det söndag och min snälla morgonpigga make har låtit mig få sovmorgon både lördag och söndag (Tack gubben jag älskar dig) nu ska jag ner i duschen sen är det bara att sätta fart och få lite gjort här hemma.

Tävling

TÄVLINGSBILD

En efterlängtad webbutik för den som letar kalasgrejer!
Tävla om ett presentkort värde 350:- hos [
KALASBOLAGET.se ]
Tävlingen hittar du hos [ TUMADRE ]




Skulle jag vinna detta skulle M & M bli överlyckliga för då blir det pirat kalas

Ja då var det fredag igen

Barnen har varit på skola/fritids oh dagis i dag, och jag har tagit det lugnt. Dvs när jag hade lämnat V på dagis kl 09:00 så kom jag hem och satte mig framför datorn en stund och läste massa bloggar, har blivit blogg beroende. sen vid halv elva lade jag mig på soffan med värmedynan (har problem med låsningar i brösstryggen och vänster skuldra & väntar på tid hos sjukgymnasten) somnade på soffan och vaknade 12:45. så det kan gå då var det bara att gå upp och äta lunch. sen i väg på affären och handla lite. sen var det dags att hämta barnen och hem och börja laga middag.

dagen blev inte riktigt som jag tänkt men det var himla skönt att sova.

Nu sitter barnen och ser på tv och äter fredagsmys, snart är det dags att böra stoppa dom i säng.

Torsdag morgon

en ny dag har kommit oh jag känner mig som ett lik kom isäng vid 23tiden i går kväll och fick sova utan att bli störd fram till 6 i morse då ringde väckarklockan, så det är ju 7 timmars sömn men just nu känns det som jag skulle kunna sova minst 10timmar till.

Här spöregnar det så jag och V håller oss nog inne i dag.

Ja då har man hunnit smälta det hela lite

men tycker forfarande synd om alla som har haft kontakt med "Elin"


Dagen har gått i en rasande fart,  först var jag & V och lämnade grabbarna på skolan sen for vi hem men vid 08:30börja V gnälla hon ville på dagis och blev jätte arg när jag sa att hon var ledig i dag (tänk att en 2 åring längtar så till dagis)
men då föreslog jag att vi skulle gå på öppna förskolan vilket dög sådär tillbringade vi hela förmiddagen & jag som hade tänkt ha en lugn förmiddag hemma, det går inte alltid som man vill när man har barn.

Sen hem och fixa lunch och få V i säng en stund vid halv 2 kom farmor för kl 2 skulle jag vara med M på utvecklings samtal med hans fröken.
Deet gick jätte bra han sköter sig fin och tycker att det är jätte kul att lära sig nya saker.

Sen hem och fixa middag och nu är den avklarad så nu väntar möte på jobbet

bye bye

Oj så lurad man har blivit

Har under en tid följt en blogg om elin och hennes två små tvilling flickor, som hon tillslut fick efter att tidigare haft 2 förtidiga födslar där bäbisarna har dött i magen. Dom sista dagarna har jag följt henne när hon har kämpat på sjukhuset för att lilla lilly har blivit jätte dålig och låg i respirator, hjärndöd, har fällt en och annan tår för deras skull, men nu har det kommit fram att denna Elin är fejk, bilderna är inte hennes barn utan på ett tvilingpar som bor i USA . det är så att man blir mörkrädd, ljuga om en sådann sak när det faktist finns jätte många mammor och pappor som faktist sitter i den situationen med svårt sjuka barn.

Denna Elin kan inte vara riktigt frisk, för en frisk människa skulle inte göra på detta sett. HOPPAS värkligen att hon får den hjälp hon behöver.

Jag kännner mig lurad som bara läst hennes blogg hur ska då inte dom som har haft kontakt med henne över 1år på nätet känna sig.

Hela helgen har jag jobbat

gick av i morse, så man är lagomt mör i kroppen.

Barnen är iallafaall någolunda frisk lite hosta och snuva får man ju räkna med så här på hösten. Nu är middagen avklarad och M sitter och gör läxa och M & V sitter och ritar så det är lungt och skönt men snart så börjar läggnings proceduren och det tar sin lilla tid, men det är bara att ta dom i turordning minst först och störst sist--

Tävling

Tävlingbild
Tävla hos [TUMADRE] om 500:- att handla för hos [OkiDokiBarnkläder]!



jag är med och tävlar om 500kr hos okidoki

Datorspelande barn

Är vad jag har iallafall dom 2 största dom sitter nere vid dom stationära datorerna ocj jag uppe vid laptopen, tur ibland att man har 3 st, trots att den ena är en relik från forntiden men den duger bra att spela på.

M har varit hemma från förskoleklassen i dag oxå, V har varit ledig från dagis och 14:10 ringde M från fritids då orkade han inte vara kvar längre. Så helt kurant är inte han heller men han orkar i allafall med skolan det är huvudsaken. Så jag har fixat så M & M får gå hem till farmor och farfar i morgon när M har slutat 13:30. Än en gång vilken tur att man har dom.
För B for med jobbet på personaldagar i morse och kommer hem ca kl 17:30 i morgon och jag ska ut och jobba i morgon kväll så jag behöver sova några timmar på dagen för att orka med det.

Tradera

jobbat i natt så jag sov till, 13:00. Upp och börja kolla min auktioner på tradera, haft flerastycken som gått ut dom senaste dagarna, men med jobb och sjukabarn så har jag inte hunnit ta tag i detta men nu så, har jag packat och skickat en bunt paket, och dessutom sett att fler har hunnit betala men det får jag fixa i morgon. det räker med att fara på posten 1 gång per dag.

Sen ska jag försöka lägga ut nya auktioner, för ju mer man söker desto mer hittaar man som man vill bli av med plus att jag ska lägga ut det som inte blev sålt en gång till.

B är ledig från jobbet i dag och M har varit hemma och sjuk, så nu är det nr 3 i barnaskaran som har drabbats.

B står nu och lagar middag och sen ska han och M i väg på fotbollsavslutning och jag ska på föräldramöte på dagis, och farmor kommer hit och är barnvakt till M & V . Jag säger bara det vilken tur att man har farmor och farfar i närheten och att dom är pensinärer för dom ställer upp i 180 för att hjälpa oss när alla tider krockar. dom är UNDERBARA.

RSS 2.0