Inte i form

har tillbringat större delen av dagen på soffan framför tv:n och inte orkat med någon julskyltning. Det känns som om kroppen väger 3 gånger å mycket om normalt och den värker på dom flesta ställerna, det blir nog att ringa och sjukskriva sig i morgon :(

Nä nu hägrar soffan och planläge igen.

1:a advent

och förkylningen har brytit ut ordentligt, känner mig som något katten dragit hem. Fortsätter det så här så är det bara att sjuksskriva sig i morgon.

Få se om man orkar ta sig ut på byn för att kolla in julskyltningen.

Dagen i dag

har tillbringats med att byta gardiner och fått upp ljusstakar och julstjärnor, så nu får 1:a advent komma i morgon.


Hysteri

vilken hysteri det blev i går kväll när Johan blev utröstad ur IDOL, det var nog ingen som var beredd på detta allra minst Johan själv.
Kan förstå hans mamma som fick frågan om hur det känndes med alla skrikande tjejer kring Johan när han har sjungit, hon tyckte att det kändes obegripligt eftersom det är ju hennes lilleson.

Sått och åt middag när idol sänningen gick så jag bara såg och hörde bitvis av det, men jag är i allafall nöjd med att Robin gick vidare börjar ifråga sätta Kevins medverkan mer och mer han är ju redan artist på Malta . Inte konstigt att han varit så profsig redan från början, har man deltagit 2 ggr i melodifestivalen så är man ingen duvunge direkt.

Det här tyckte i allafall jag var kvällens bästa

Jobb jobb och åter jobb

har häcken full på jobbet och en chefs som inte lyssnar och är på jätte dåligt humör, men enligt henne så ska vi vara över människor . Fast det är klart det är ju bara att dela sig i 3 delar så kan man hjälpa fler samtidigt.................
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr är på allmänt dåligt humör.

Skottat snö i 2 dagar

och jag är redan less, hur ska denna vinter sluta. Gubben är bortrest aå det har varit jag som har fått skotta själv.
Har man en rätt så stor uppfart som vi har och sen har huset på fel sida ( medans grannen rakt över gatan får några cm snö så blåser det och drevar in i hörnet där huset och garaget möts ibland kan det vara upp till en meter snö där)

Hoppas nu att denna snö stannar kvar (så att jag inte skottat förgäves) för att barnen har jätte kul ute nu.

IDOL 2008

Någon fler än jag som vågar erkänna att man sitter och tittar varje fredag för att se hur det går, tycker att det börjar bli rätt så spännande nu, har ju mina favoriter som man vill att det ska gå bra för.

Kevin: har hela tiden varit en stor favorit i mina ögon, han är ju redan en stor artist, läste någonstans att haan varit med i Maltas schlagerfetival.


Robin: med den rösten och det utseendet borde han kunna ta sig rätt så långt. sen säger jag som Laila sa i fredaags det var en riktig käftsmäll han bjöd på, det var jätte bra i mina ögon, sjunga har han ju alltid kunnat göra men nu satt allt, och med dom ögonen.............


Johan: Förstår helt och fullt varför tonårstjejerna blir som tokig när dom ser han, ung ser halv "farlig" ut, är musikalisk och kan underhålla. För att vara 16 år är han riktigt smart och vet exakt vad han ska säga för att få fansen att skrika. Nakdelen är ju då målbrottet man vet ju aldrig när det kommer att skäraaa sig eller hur rösten faktiskt kommer att låta när han kommit ur målbrottet.



Alice: År inte tjejen med den bästa rösten av dom som varit med i IDOL i år men hon har en utstrålning som är riktigt bra och brukar kunna leverera på topp när det gäller dock ej i fredags.


Läste en krönika i expressen i lördags om att det var för lite sex i IDOL, jag kan hålla med det kanske inte är dom mest vilda idolerna, men "sex "på scenen är inte bara rörelse det kan ju vara annat oxå, jag säger kolla bara Robins ögon och den där blicken den kan nog göra nästan vem som helst bensvag (Ja jag vet att jag är så gammal att jag skulle kunna vara mamma åt han)


Vilka 2 är då mina favoriter?????


Det är faktist Robin & Kevin och i den ordningeninnan i fredags tyckte jag att Kevin var helt klart bäst , men som Robin själv sa i någon intervju i början av denna resa:
Jag är som ett bra vin blir bara bättre och bättre med tiden

Mardrömms resa

Jag ska aldrig ut och resa igen (inte under höst och vinter stormar)
Kl 14:35 skulle planet från Arlanda ta mig hem till Umeå efter en jätte skön semester i Stockholm, när jag checkar in kl 13:45 får jag veta att planet är försenad till 16:30 p.g.a tekniska problem under förmiddagen. Ja ja inte kul men 2 timmar ska man väl klara av efter en stund får vi veta att det blir 17:05 och sakta men säkert flyttas det fram till 17:30. 17:45 får vi i allafall gå ombord yes nu ska vi hem allt görs i ordning och vingarna avisas och vi ska till och taxa ut då stängs Arlanda tillfälligt för att dom inte kan hålla start och landningsbanan fri från snö och is.

Ja det skulle inte ta så långtid 3 Timmar blir vi sittande i planet som står still. Tur att jag är själv och har en bra bok med mig.

kl 20:45 lyfter vi äntligen men då vet vi inte om vi får landa i umeå eftersom det är storm där oxå. kl 21:30landar vi iallafall på Alvik i Umeå, efter en av dom jävligaste landningar jag har varit med om. att man desutom lider av lite lätt flygrädsla gjorde ju inte saken bättre (hatar starter och landningar)

Här sitter en utmattad tjej som nu tänker gå och sova.

P.s. det är mer snö i Stockholm än vi har här uppe D.s.

Shopping i storstan

Avverkat lite julklappsköp i dag inne i centrala Stockholm, massor av folk överallt. Är inte van med så mycket folk, men hittade i allafall lite kläder som barnen ska få i julklapp. Sen får man ut och söka efter något i leksaksväg när man kommer hem, blir inte så mycket julklappar i år för vi har insett att julklappen som M & M ska få av farfar kommer att slå allt, vi skulle kunna skippa julklapparna för  är man snart 7 och 9 år slår ett Nintendo Wii  det mesta.


Sen är ju deras rum redan fulla med leksaker och plocka bort det dom inte leker med det går ju inte för KANSKE behöver dom det en annan dag. Tror att dom har ärvt "kan vara bra och ha" genen från maken. jagtycker att jag är bra på att rensa bort det som jag inte använder men mina söner håller hårt i sina saker. Okej babyleksakerna har jag fått plocka bort men det är det enda och är man då snart 7 & 9år så har man hunnit samlat på sig en hel del.

Förra våren fick jag sälja deras Byggare Bob samling på Loppis för dom höll på samla pengar till en stutsmatta, men det var mest för att jag visste att just det skulle ge en heldel pengar.

God mat och gott vin men Stureplan var inget för mig.

Det blev en kul kväll ute i går, först gick vi på Patricia och åt, min syswter hade fått något special erbjudande där just i går så fick man äta huvudrätten för 98kr och då fick man välja på allt utom 2rätter, det slutade med att vi åt oxfilé alla tre fast vi valde olika sorters potatis till. sen delade vi på en flaska vin och tog efterrätt på det eller dom andra tog efterrätt och jag tog en kaffedrink, enda gången jag dricker kaffe är i en sådann. slut notan blev 900kr för 3 st så det var helt okej.

Sen gick vi vidare först på en pub på söder sen hamnade vi på stureplan och på O barnen som låg inne på sturehof vet inte om det är för att jag är norrlänning eller om det är för att jag är konstig men jag tyckte inte om stället. Hög musik så man hörde inte vad någon sa, 82kr för ett glas rödvin snuskit dyrt enligt mig., tjejer med tuttarna upptryckta under hakan, det var helt enkelt inte jag, men nu har jag testat i allafall.

Gick sen vidare till ett ställe som hette pub anchor där var det jätte trevlig det spelades rock på en volym som gjorde att det gick och prata, många långhåriga och tatuerade människor , men dom pratade med en det gjorde dom inte på stureplan.

 Det som ändå känns lite kul så här i efterhand det är att jag har varit på sturepln och drukit vin i en klänning inköpt för 99kr på ICA MAXI och tänk er jag kom in.

Senare i dag bär det i väg in till stockholm och gå och kika på den nya stadium butiken på sergel som är i 4 våningar, dom ska tydligen ha massa bra erbjudande där.

Shopping

har i dag varit på shopping tur och i kväll blir det utgång med syster & svägerska. Ska ut ochäta lite god mat och sedan roa oss.

saknar barnen och gubben med för den delen men tror att det kan vara nyttigt att få egen tid blir ju inte så mycket av detta när man är hemma. Måste lära mig att prioritera när jag är hemma så att jag i allafall hinner iväg och träna med jämna mellan rum, nä nu väntar duschen .

Färdig packad

nu är allt packat och klart, snart är det dags att lämna V på dagis sen bär det av......................
kommer att uppdatera lite när jag är där nere.

Packning pågår

ska vara bort i 5 dagar och bara resa med handbagage, spännande va. Gäller att packa lätt, tur att det finns kläder att köpa i Stockholm och att gubben och svärfar kör bil dit på lördag och hem på tisdag så då kan jag skicka det jag shoppat med dom.

Nä nu ska jag stoppa ner det sista och sen gå och sova.

Lediga

I dag är jag och V lediga så jag ska passa på att mysa med henne eftersom jag åker bort i morgon och är borta till på söndag. Vi ska fixa och dona lite här hemma och baka en kaka, för jag ska ha tupperware party här i kväll.

Då var det slut på en epok i CSI

Warrick Brown död, var inte riktigt det jag hade väntat mig men lite ledsen i ögat blev jag i allafall.

 

Tävling

jag är med och tävlar om barnkläder på pixiekids för 1000kr gå in där du oxå och registrera dig för deras nyhetsbrev så har du chans att vinna

I bland går allt åt he...te

Vilken helg det har varit 3 nätter av mer eller mindre kaos, inte har PMS gjort saken bättre ibland har det sprutat ur öronen på mig men det är bara att bita ihop och se glad ut.
Men när man kl 4 på morgonen får höra av en boend på demensboendet som sitter och skriker rakt ut för h.n tycker att alla andra ska vakna att man inte är riktigt klok i huvudet eftersom jag tyckte att h.n skulle lägga sig då brast det så jag svarade att jag  minsann var väldigt klok om man jämförde med visssa andra.

Kanske inte så profcit gjort men man är ju bara människa och ibland får man stå ut med mycket under en natt det kan vara allt från att man blir slagen, nypt eller biten till att nån vill att man ska krypa ner i sängen hos dom. Ja den ena natten är sällan den andra lik. nu ska jag gå och sova några timmar

Natti natti

Ja ha då var det söndag igen Och Vitt av Snö

har jobbat 2 nätter och har en kvar och det har varit halv kaos 2 nätter på jobbet så man vet att man lever, men ser fram mot min Stockholms semester, det ska bli jätte härligt.

Här kom det 2- 3 cm snö i går eftermiddag  och den ligger fortfarande kvar så i dag när jag har legat och sovit så har M & M varit ute och åkt skärtlapp och skrana. Hoppas att denna snö nu ligger kvar vilket jag inte tro men hoppas kan man ju  alltid göra.

Nu är grabbarna i familjen på M´s innebandy träning och jag och V är hemma och jag ska stoppa ner henna i badkaret, sen får jag se hur länge hon orkar vara vake hon vägrade nämligen att sova efter lunch i dag vilket hörss nu, hon är lite lätt grinig men får hon bara hoppa i badkaret så hoppas jag att det blir lungt. Hon älskar nämligen att bada.

Kyl agregat köpes

till en hetlevrad PMS kvinna dvs jag, Ska nu sitta på MBL förhandling ang budgeten för 2009-2011 .

Har inte alls lust till dt men det är bara att pallra sig i väg till komunhuset i spöregnet.

hes

glömde att berätta att jag fortfarande låter som jag vore i målbrottet, undra hur länge det tänker sitta i?

Fredag igen

Och jag har en helg med jobb och sovande framförmig, känns inte så roligt när reten av familjen ska vara ledig, men det är ju bara 3 nätter det gäller sen får jag vara ledig och på onsdag blir det SEMESTER då bär det av till Stockholm för mig  dagar barnfri (mina systerbarn kommer jag natuligtvis att träffa + en lite nyfödd tremänning till mina barn)

JAg ska sova längre än till 06:20 på mornarna och jag ska försöka shoppa lite julklappar det blir nog mest kläder till barnen i år för leksaker har dom i överflöd.

Nä nu ska jag och V ta oss iväg till dagis så att jag kan gå och lägga mig en stund innan det är möte i eftermiddag

På återseende

Jag låter som Johan i IDOL

ena stunden låter den normal sen kommer bas rösten sen skär det sig så jag tänker vem var det? oj då det var visst jag. Undra om det är detta som kallas heshet?

Host, nys och lite snörvel

Ja då var förkylningstiden här igen, men en så länge är det bara jag och gubben som har drabbats, tu är ju det har i allafall tänkt stå på benen och jobba 3 nätter i helgen eftersom denna månads lön inte kommer att se rolig ut det kommer att dras karens dag och sjukfrånvarorfrån förra månaden plus att jag inte får någon ob i princip jag jobbade ju endast 3 nätter i oktober. En karens dag låter ju inte så farligt men dom är inte kul när man jobbar natt eftersom jag jobbar i snitt drygt 10 nätter på en månad så innebär det ju att en 10del av min lön försvinner i karens och eftersom man inte har sveriges bästa lön så är 10% av lönen ganska mycket sen 4 nätter där jag bara får 80% av ordinarie lön Usch vill inte tänka på hur lönebeskedet kommer att se ut.

Tur man har en "gubbe" att leva på, och det känns inte så kul att åka till stockholm nästa vecka och shoppa när man vet att det är lite skralt med pengar..

Nå nu är det dags att pallra sig iväg och hämta barnen och få höra hur V har haft det på dagis i dag för dom har haft trollfest.

Visst blev hon fin

Inte för att jag förstår vart hon har fått sitt klädintresse i från, visst kan jag tycka att det är kul att klä mig fint men eftersom jag har ett jobb med "uniform" så gar jag mycket klädd i mjulis brallor eller jeans och en tröja, både när jag ska på jobbet och när jag lämnar på dagis(för då ska jag ju oftast hem och sova.)

Men här kommer dagens outfit som hon bestämde:

                                       


Bild ett är utan ansikte och bild 2 är bakifrån då jag medvetet valt att inte lägga ut ansiktsbilder på någon ur familjen på bloggen.      

2 år och klädmedveten

Det måste ligga i dom kvinnliga generna som min dotter har, för mina söner har aldrig brytt sig om vad dom har haft för kläder på sig det gör dom knappt i dag fast dom snart är 7 & 9 år. Men min 2 åriga dotter är mycket bestämnd när det gäller vad hon ska ha på sig, som nu på morgonen hade jag planerat att sätta på henne en viss outfit ( det är nämligen fotografering på dagis i dag) Inte då det var bara att byta hon stenvägrade.

Hon blev jätte fin i dessa klader (jätte fin är hon i och för sig alltid) oxå. Men tänk att man kan vara så bestämd som 2 åring dessutom tror hon att hon kan allt själv, så var aldrig grabbarna  möjligtvis lite men det var först i 3 års åldern.

Men V tror att hon kan precis allt och hon måste testa för att inse att hon inte kan. som tex dra igen blixtlåset i jackan varje dag ska hon testa själv innan jag får hjälpa henne & försöker jag göra det innan hon har försökt då tar hon till dom tonerna som gör att man blir döv i minst 2 timmar.

Nä nu ska jag gå och fixxa pippilotter på V och det har hon faktist gått med på för hon tycker att hon är jätte fin med det.
( till saken hör kanske att hon har inte kunnat ha pippilotter så himla länge så det kanske fortfarande är nyheten som gör det kul)

Veckans bästa

Ja det var en komentar från min älsta son tidigare i veckan, Torsdag kväll stoppade vi våra barn i säng och M & M har som vana att turas om att sova i min säng när jag jobbar natt så denna natt var det M s tur, dom somnade och jag for på jobbet. men vid 22:45 ringde min man mig på jobbet och sa att jag måste komma hemma och skjutsa han på sjukhuset för han hade fått så ont i Ryggen och det spände runt på framsidan i bröstet, inte hjärtat utan att det var nog bröstryggen som hade låst sig men så här ont hade han aldrig haft det gick inte ens att ligga.
Han ringde sin mor som jag åkte och hämtade på väg från jobbet så hon kunde passa barnen. Packade in maken i bilen och åkte till akuten. kl 02:00 var vi hemma igen maken gick och lade sig i källaren och jag lade mig på soffan eftersom farmor låg i våran säng bredvid M .

På morgonen vid 06:15 kom en yrvaken M upp han såg lite undrande på mig där jag låg på soffan han insåg att det var något som inte stämde, men han var för trött och nyvaken för att koppla att jag igentligen skulle ha varit på jobbet och då säger han:MAMMA  JAG ÄR SÅ TRÖTT FÖR JAG HAR LEGAT VAKEN EN HEL TIMME I NATT FÖR PAPPA HAR SNARKAT SÅ MYCKET:
Vilket innebär att han aldrig vänt sig om och sätt att det är farmor som har legat bredvid honom. När jag talar om att det är ju farmor som haar snarkat då trillar poletten ner för han och kommer underfund om att jag igentligen borde vara på jobbet.

Jag bäerättade vad som hade hänt, men berättade att allt hade gått bra och pappa låg nere i källaren och sov.


Gubben mår nu rätt så bra det var ryggen som spökade så nu äter han pronaczen och ska försöka ta sig till sjukgymnasten i veckan.

Farsdag och jag får skämmas

hade tänkt gå upp med mina barn på morgonen så att maken skulle få lite sovmorgon i dag när det är farsdag men vad händer jo jag vaknar 07:30 och då är alla vakna och jag har inte hört något. V vaknade tydligen 05:50 så strax efter 6 klev dom upp. Sov tydligen rätt hårt då brukar vakna av mina barn men inte i dag men jag får skylla på att jag sovit så dåligt sen jag började äta zyban. som i torsdags när jag skulle sova heldag för att jag hade jobbat då klev jag upp 11:50 då hade jag vaknat för 3dje gången, jag brukar utan problem sova till 16:00 när jag har jobbat.
Okej jag lade mig senare och sov mellan 14-15 men det var inte så mycket.



Överlevde 1:a natten på jobbet

2 koffeintabletter i går kväll gjord nog sitt, tillhör nämligen den lilla skaran som inte dricker kaffe. Så i bland är det skönt att få i sig lite koffein på annan väg. Coca cola går ju oxå bra.

Nu är barnen lämnad på dagis och skolan och gubben är på väg på jobbet, så nu är det bara att gå och sova.

Natti natti

Dags att börja jobba igen

I natt ska jag ut oc jobba jag har ju bara jobbat 1 natt dom senaste 4.5 veckorna. Har försökt att sova lite under dagen för att orka med natten, Jag är nämligen så kopiöst trött sen jag började äte zuban (medecinen som hjälper mig att sluta röka.)
Sen vaknar jag ca 4-6 ggr per natt det har tydligen något med rökavvänjningen att göra.

Nä nu ska jag i väg och hämta barn och hem och göra middagsen är det nattmöte kl 18:30 i 2 timmar sen 20:30 börjar jag jobba.

Känns bättre i dag

gårdagens eftermiddag och kväll var inte rolig, men har jag kommit så här långt så ska det bara gå. jag vet ju att det finns dom som har slutat röka och överlevt före mig.


Pojkarna är nu lämnade på skolan och V ska inte på dagis förän kl 11:00 i dag. Har fått snåla lite med tiden eftersom vi bara betalar för max 25tim/veckan och när jag far till Stockholm så måste ju hon vara på dagis eftersom B jobbar annars hade hon varit hemma med mig eftersom jag är långledig då.

slut......

Nu ska jag gå och sova och hoppas på att morgondagen kommer att kännas bättre.Sluta röka suger just nu.

2/3 ligger

den sista 1/3 ligger och tittar på tv men det är snart dags även för han att gå i säng.

Sen ska jag slänga mig i soffan och kolla på tv är trött och hängig men det har och göra med min sluta röka historia, har nu varit rökfri i 5dygn det låter inte så mycket men det är bitvis jätte jobbigt, det som är skönt är att jag är med i en sluta röka grupp vilket gör att vi är 5 st som träffas 1 gång i veckan och då vet man att man inte är ensam.

det som oxå är skönt är att min rökar kompis på jobbet oxå är med, så nu får vi peppa varandra när vi jobbar. Alla som någongång har slutat röka vet hur jävligt det kan vara.

Måndag

Nu är ordningen återstäld M & M är i skolan V är ledig i dag och hemma med mig för jag börjar inte jobba förän onsdag kväll.
Vi ska bara vara hemma och plocka och städa lite. Även ta hand om tvätten det är ofattbart hur mycket tvätt det kan bli på knappt 1 vecka skulle behöva ett stort tork rum inte bara en liten torkställning och nu när dessutom torktumlaren är ur funktion inte kul. Det är inge fel på torktummlarenutan det är elkontakten på väggen som har pajat, har påpekat det för maken ett antal gånger och han har pratat med sin kompis som ska komma och fixa det men det tar ju sådann tid så jag kan ju bli knasig.

Tilbaka till IKEA Soffan har nu hittat en bild som jag har försökt fotografera


Som sakt var inte bästa bilden men ni förstår hur den ser ut och i den soffan lärd man rymmas ett antal

( så gubben om du läser detta så är det så att jag är mer och mer inne på denna soffkombination)


Söndags kväll

Nu är jag åter i hemmets lugna vrå, det har varit en skön lång helg uppe i norr. och lördagen spenderade vi hela dagen i Happaranda mesta tiden på IKEA. Där blev det en del shopping bland annat:


(bild från IKEA.se)
Som M ska få ha på sitt rum har man börjat skolan så måste man ju ha ett skrivbord.
Såg och provsatt en soffa som dom hade satt i hop som jag blev jätte sugen på att ha nere i gillestugan men 13000 hostar man inte upp så där på fläcken inte vi i allafall. Men man få ta sig en funderare.
Det var soffan Karlstad Hörnsoffae och så var den i hop satt med en  Schäslong Klädsel korndal röd den var jätte läcker.

RSS 2.0