Torsdag morgon och packning pågår

nu är det den sista packningen som pågår. kl 12:00 går bilen occh då hoppas jag att allt är klart. Vi ses igen om dryga 2 veckor.

MALLORCA NU KOMMER VI

Satt och kollade i min blogg

såg att jag hade skrivit att mina barn skulle få en tremänning här för ett tag sedan och jag skrev att jag trodde att det skulle vara en kille men ack så fel jag hade det blev en liten tjej så nu har dom 3 "små" tjejer.

håller på som värst att packa så här ligger 3 resväskor öppna och halv packade om ett dygn sitter vi i bilen på väg stockholm.

Tvättar, plockar & packar

hela dagen har gått åt till att tvätta plocka och börja packa, nu börjar det likna ngt. har även varit på utv. samtal för V på dagis, och hon sköter sig bara fin så bra som en 1,5åring kan occh hon tycker aatt dagis är toppen.


När barnen har kommit i äng kanske jag kan börja packa lite i resväskan, hoppas på det och att tvätten skaa torka så det inte glöms ngt i tvättstugan.

nu närmar det sig på torsdag kl 12:00 slutar M skolan och då bär det av till stockholm/ arlanda. Jag, B, M & V ska bo på rest and fly och M får sova med faster och komma ut med taxi till arlanda.

Tisdag morgon ...............

tillbringade gårdagskvällen på akuten med V. hennes astma lät värre än vanligt och med tanke på att vi åker till Mallorca påå fredag så ville jag gärna att ngn skulle lyssna på henne.
Det blev extra inhalation och en ny medicin utskrivet ngt slags granulat som hon ska få på kvällen, få se vad det heter när jag hämtar det på apoteket i dag.

PGA ssk strejken så tog det rätt så lång tid, eftersom här där jag bor så är det distriktssköterserna på vårdcentralen som strejkar så åker alla på akuten i ställe, så det är tur att hon är inskriven på barnså att hon får träffa barnläkaren i ställe för att sitta och vänta på distriktsjouren som alla andra ska träffa.

helvetes helgen är över.....

......nu är det dags att gå och sova. Jobbat 3 nätter och haft det jätte rörigt nu i 3 nätter så jag är helt slut. har hunnit med 2 dödsfall på 3 nätter det har jag nog inte varit med om tidigare.


Men nu har i allafall M & V lämnats på dagis och M har cyklat till skolan och B har farit på jobbet så nu är det lugn och ro här hemma, så jag kan sova lungt fram till 13:30 då är det bara att kliva upp och sätta fartefterssom jag ska vända tillbaka dygnet nu, för i morgon börjar det roliga med tvättning och packning inför Mallora vilket innebär att jag är ledig 3 veckor från och med NU.

Var förresten i går em och kollade när M spelade första fotbollsmatchen för säsongen det blev 3-3.

nä nu är det dags att sussa sängen natti natti.

Lördagen sov jag mig igenom

eftersom jag jobbar i helgen, så just nu sitter jag på jobbet och det är lugnt för tillfället. När denna natt är gjord så är det bara 1 natt kvar innan semestern jippi

Vi grillade till middag i går när jag hade vaknat å vad gott det var.

Provpackade bilen i går innan jobbet, alla väskor rymdes plus vagnen så nu är det bara att börja packa.

Fredag

V är hemma i dag oxå men var febeerfri på morgonen, bara tagit det lungt och legat och sovit samtidigt som henne eftersom jag ska ut och jobba i natt. Bara 3 nätter kvar sen ledig i 3 veckor var av två på mallorca jippi

mina barn är rädda för nya maträtter

gjord köttfärslåda (karlssonsfrestelse) ja kärtbarn har många namn, till middag i dagoch M & M satt bara och petade i mat en som vanligt när jag prövar en ny maträtt, vad ska man göra,  håller på att vara så less på dom maträtterna som man har varvat nu i  flera  års tid. men vad gör man . NÅN SOM HAR NGT TIPS?

det tog 40min för M att få i sig middan  oh sen frågar han varför jag tjatar så mycket. Ja det är inte alltid så lätt att vara mamma.

Ny renoverad.

Frissan gick bara bra nu är jag kort hårig, iallafall så kort har inte håret varit på länge. Kan precis sätta ihop det i en tofs men då är det inte mycket som sticker ut. Har nämligen jätte lockigt hår så skulle jag klippa det riktigt kort så skulle det mer eller mindre bli afrokrull.

Ibland önskar jag att jag skulle kunna ha en riktigt kort  frisyr som man bara behövde dra fringrarna igenom på morgonen så var man färdig tänk så skönt. ibland funderar jag på  att göra som gubben min och raka skallen. tänk vad mycket tid man skulle spara men ack så tråkigt.

hem en stund efter frissan sen in till stan för en ansiktsbehandling, så nu är jag len som en babyrumpa i ansiktet.

efter det fort jag och tog en burgare på mc donalds, se iväg och handla mat och hår färg. sen hem till min lilla sjukling, och vad upptäcker jag när jag kommer hem . JO JAG HAR GLÖMT JACKAN PÅ MC DONALDS; ibland börjar jag tro att jag håller på att bli dement, eller är det vanligt att vara så förvirrad.

Ny dag igen

fått sova lite bättre i natt men 04:45 vaknade V och ville ha välling försökte då skaka liv i B men det var omöjligt det var lika bra att gå upp och göra välling. som tur var så somnade vi om båda två och jag sov så hårt att jag inte ens reagerade på väckarklockan (ok en öronpropp gjorde nog sitt)

Det var bara upp och sätta fart för M ska ju vara i skolan kl08:00. Kämpar tappert med att lära mina söner att man måste hänga upp alla ytterkläder inklusive cykelhjälmen annars vet man aldrig vart grejorna är nästa gång man ska ha det eftersom man haar en lillasyster som bär runt på alla saker. Så den här morgonen innebar att springa runt och söka en cykelhjälm så att M kunde cykla till skolan. Hoppas han kom fram i tid..........

V hade bara 38i feber nu på morgonen, hoppas den går ner. 8:45 kommer svärmor hit och då ska jag fara och lämna M på dagis sen bär det av till frissan tur att hon håller till på samma kvarter som jag bor på så man har nära och bra.

sen hem en liten stund för att sen åka in till umeå för att gå på face och få sig en ansiktsbehandling.

nu ligger 2/3delar av barnen ............

.......dvs det är bara M som är uppe men han ska snart i säng han oxå. När jag skulle göra i ordning V förr kvällen kände jag att hon var lite varm, 39,1 i feber, hon har gått och sett lite sur ut här efter middagen men hon har inte varit gnällig.

Undrar vad det beror på????????

Hon som skulle på dagis i morgon det är tur man har en snäll svärmor för jag har bokat in både frissan och en ansiktsbehandling i morgon.

Imorgon är det ju bara en vecka kvar tills det bär av till stockholm för flyget går ju 07:00 på fredagmorgon till mallis.

Måste även provpacka bilen så att alla resväskor och vagnen ryms. men det får jag försöka göra i helgen.

somnade en stund......

på soffan innan M kom hem från skolan. har haft en orolig dotter i natt som har legat och ropat på pappa (han har sovit på jobbet i natt för han jobbade sent igår och började tidigt i dag) och varje gång hon ropade på pappa så fick jag gå upp och ge henne nappen, hon orkade inte söka reda på den.
Ska hon fortsätta så här så får jag sy nån special ficka för extra nappar att ha på spjälsängen så hon kan ta en ny napp själv.

När M hade gjort sin matte läxa så for han till farfar han oxå. Så nu är det bara lillan och jag som är hemma och hon sitter och ser på Teletubbies som är hennes favorit.

Onsdag och två barn hemma

M & V är ledig från dagis i dag, men M är på skolan. Jag och dom yngsta tog oss en tur till öppna förskolan på förmiddan, M tycker inte att det är så kul för han är störst han har ju fyllt 6 i år dom andra som är lite större fyller 4 i år, men dom tycker ju att det är jätte kul när han är där tror nämligen att han är lite IDOL till vissa av barnen.

Men jag tycker alltid att det är trevigt att gå dit och få prata bort en stund.

hem och fixa lunch och stoppa V i säng och M for till farfar en stund så jag ska lägga mig på soffan ett tag. För sen kommer M hem och då är det dags att hjälpa han med matteläxan.

somnade visst på soffan en stund

så nu är det dags att gå och sova, nattinatti,

Insperations dag..........

Tillbringat hala dagen på folketshus i umeå där kommunal har haft insperations dag för sina arbetsplats ombud. den var helt ok, men den så kallade mingel lunchen var ingen höjdare.

Man fick en talrik med
:
1 litet kyckling spett
1liten bit gravad lax
lite pastasallad= 6st pasta penne rör
2skivor tomat med en liten skiva mossarella ost emellan
1 smal bröd bit med lite pesto på.

När man hade ätit upp det så kändes det som när kommer varmrätten då?
det var som en förrätt så jag och en annan tjej sprang & tog en hamburgare för att orka med eftermiddan.

Det är andra gången som jag är i väg på utbildnings/kursdag som jag har blivit besviken på lunchen, dom få gångerna som man får fara i väg på ngt så är det oftast lunchen som man ser fram mot, det är ju oftast så trevligt att få äta lunch ute. för 4 veckor sedan vår jag på äldreomsorgsdagarna på aula nordica och då fick vi lunch på universum och då fick vi kyckling med tillbehör som smakade absolut INGENTING. Jätte tråkigt men man fick iallafall mat så att man blev mätt.

Shoppingtur kläder till MIG

Har varit in till stan för att handla lite, har köpt kläder till MIG Det var länge sedan sist. oftast blir det till barnen och inget till en själv,  men nu kände jag att det var dags jag måste ju ha några roliga kläder när vi åker på semester.

Har köpt:
1 orange Tunika med brodyr på.
1 par grön/bruna shorts.
1 par begie linnebyxor, som går att göra till 3/4dels byxor
1 begie klänning/tunika med brunt mönster på
1par bruna 3/4byxa till klänningen
1 vit och grå randig långkofta.

Känner mig riktigt nöjd.

Måndag igen

Nu startar en ny vecka, M har precis farit till skolan och V & M är lediga från dagis i dag. Det är fördelen med att kunna jobba natt & deltid det är att man är ledig rätt så mycket, så barnen har aldrig behövt vara så mycket på dagis.

Just nu ligger vi på ett snitt på 25t/v , det känns jätte skönt.

Det är ju inte alltid barnen har tyckt att det har varit lika roligt när dom har blivit lite större som M tycker att set är helt onödigt att vara ledig från dagis. Som tur är så börjar han förskoleklass till hösten och då blir det skola Måndag- Fredag precis som storebror.

Ordningen är återstäld

Alla barn hemma igen, har varit i väg på fotbollsträning med M, M ville oxå följa med så det fick han mormor &morfar var hemma med V. Oj vad kallt det blåste det var 16grader men det blåste is vindar, inte gjorde min förkylning det hela ngt bättre. Jag fick sätta mig i bilen en stund för att jag frös så mycket.

Var hemma igen vi 10 över sex B kom hem en liten stund senare men han for på föräldramöte för fotbollen, och jag började bada barnen.

Sen var det vällingdags för V hon sa först NEJ men sen tog hon den. ååååå vad skönt och hon åt upp hela flaskan.
Vad skön för jag vill att hon ska fortsätta med det ett tag till.

När jag hade stoppad V i säng så fick pojkarna en badglass innan det var deras tur att hoppa i säng, för det är ju skoldag i morgon.

Sen var det dags att starta en till tvättmaskin för V lykades kissa på badrumsmattan när hon hade badat.

Nä nu ska jag titta lite på tv innan det är dags att gå och sova.

Fixar och donar och har vällingfunderingar

har nu skurat toan innan barnen kommer och det tog minst dubbelt så lång tid, det känns att man inte har någon ork, det är ju positivt att jag orkar göra lite grann i allafall.

Pratade med mamma på förmiddagen och barnen hade sovit bra i natt men V har fortfarande inte ätit ngn vällning. Undra om hon är på väg att sluta då sitter vi här med välling pulver till 25L välling kul va:)

Hoppas hon kommer tillbaka till sitt vanliga jag när hon kommer hem, för det är så smidigt när barnen äter välling morgon och kväll.

Min älsta kastade vällingflaskan 2 dagar efter att han hade fyllt 1 år, så då blev det gröt morgon och kväll iställe, mellan killen var drygt 4 år när han slutade, och det var jätte skönt för värma en flaska välling kan man ju i dagens läge fixa nästan vart som helst.

Barnen kommer åter i dag..............

lagomt till kl16:30 skulle mormor och morfar komma med dom. för att M har fotbollsträning kl 17:00.

Ska försöka hinna röja lite mer här hemma innan dom kommer, får se hu mycket jag orkar.

Då var det söndag

Känner mig faktist lite piggare i dag, ingem feber men hostade halva natten. Kl 03:00 klev jag upp och tog dunder hostmedicinen (den med morfin i som är hostdämpande) och då däckade jag och sov till kl 09:30 när svärmor ringde för att kolla läget.

Har faktist hunnit med att vika lite tvätt här på förmiddan, konstigt att man måste göra sånt när man är sjuk, måste och måste gubben brukar hjälpa till, men han jobba ju hela helgen. och jag börjar känna lite press då det bara är knappt 2 veckor tills vi åker till Mallorca.

Och när det gäller packningen dit förr barnen så är det min grej min kära make är inte så bra på just den biten antingen glömmer han hälften eller så packar han hela garderoben. Visst går det bra om han packar allt när vi bara reser inom sverige men när vi ska utomlands gäller det ju att försöka packa smart. får se om jag klarar av det nu med 3 barn, sist vi var till mallis så gick det ju bra men då hade vi bara 2 barn.

denna dag har gått långsamt

har varvat mellan att ligga på soffan eller i sängen med att sitta vid datorn bitvis. Har nyss ätit lite middag "förätabör man annars dör man" även om man är sjuk.


Min dotter har en egen vilja (kan själv)....................

......den får nu mormor och morfar känna av. V är snart 1 år och 8 månader och hon har en järnvilja,får hon inte som hon vill så tar hon till dom höga tonerna. Dessutom tror hon redan att hon kan allttex smöra mackan , skära ost, klä sig osv.

Pojkarna var då 2½-3år innan dom började med "KAN SJÄLV" vilket innebar att då kunde dom faktist rätt många grejor själv. Int som V håller på nu hon tror att hon kan fixa sånt som hennes bröder 6&8år gammal inte fixar än.

Måste erkänna att det är lite jobbigt. men i helgen är det ju min kära mor och far som får tampas med henne.

När jag pratade med min mor för en stund sedan berättade hon att V varken åt välling i går kväll eller i morse, det är ett sånt typiskt infall hon kan få så nu får vi se om det är färdigt ätit välling för hennes del eller om hon börjar när hon kommer hem igen.

Ny dag & jag känner mig som jag vore 80år...............

Värk i hela kroppen, ingen ork trots att jag sovit ca 8 timmar (dock ej sammanhängande) men jag ska nog bli frisk jag oxå.

ögonen går i kors och huvudet värker

Treo dags så kanske man känner sig lite piggare, det är tur att soffan är så skön.

Har legat och funderat på mallorca packningen, mina grejor är ju rått så lungt med men kläder för 3 barn i 2 veckors tid det är det som är problemet, eftersom jag har semester så vill jag slippa tvätta.

Det är iallafall tur att vi ska bo på sunving, så slipper man dra med sig handukar.

Ensamm hemma

ååå vad skönt jag kan ligga på soffan och inte göra ngt annat än att tycka synd om mig själv för att jag är sjuk.

Det är faktist tillåtet att göra det i bland sen när jag har gjort det ska jag nog börja fundera lite på vad jag ska packa med för grejor till Mallorca,

FÖR OM 2 VECKOR FRÅN OCH MED I DAG SITTER VI PÅ MALLORCA OCH FÖRHOPPNINGSVIS NJUTER AV ATT VETA ATT VI SKA VARA 2 VECKOR DÄR.

HOPPAS BARA ATT ALLA HINNER BLI FRISKA FÖR DET ÄR INGE KUL ATT FLYGA NÄR MAN ÄR FÖRKYLD.

DET HAR EN FÖRMÅGA ATT GÖRA SÅ ONT I ÖRONEN DÅ.

barna födande........

Tänkte bara informera att våran stora släckt kommer att bli flera, på måndag kommer nästa baby det blir en tremänning till mina barn, tänkte bara tala om att jag tror att det blir en kille, får skiriva sedan om jag hade rätt eller fel.

sen fick jag i går vetaa att en kusin till B är gravid i vecka 14 så i november kommer nästa lilla tremänning.

Tänk att febern kan knäcka en totalt...............

Har nu packat väskan som barnen ska ha med sig till mormor och morfar, och jag är helt knäckt ingen ork alls, tänk vad skönt att få vara ensam i helgen och kurera mig, sammtidigt som jag vet att barnen har det toppen bra hos mormor och morfar.

efter att ha fått mina 2 fösta barn som det bara skiljer 2år och 4 dagar på så har jag lärt mig att man inte ska skämmas för att lämna bort sina barn i bland för att tex kurera sig när man är sjuk eller bara kunna göra ngt kul ngn gång i bland. Är därför så himla glad att mina barn har en nära och tät kontakt med sina mor och far föräldrar, det skadar ju inte heller att dom är pensionärer så dom har ju "all tid i världen"

Äve fast jag frivilligt har skaffat 3 barn så har jag lärt mig att om jag får ladda mina egna batterier i bland så blir jag en mycket bättre mamma i det långa loppet. Visst är gubben till stor hjälp men i bland behöver vi få göra saker tillsammans.

38,5 i feber hjälp nu dör jag..................

Vaknade vid 2 tiden i natt av att jag frös så jag höll på trilla ur sängen, upp och kolla febern 38,5 och jag som vanligt vis ligger på 36,2. söka reda på febernedsättande och vira in sig i täcket.

Vaknar sedan vid 05:20 och svettas som en gris plus att jag hör hur V ligger och pratar:
Gla, gla, gla pappa. och det betyder alltså GLASS Pappa.

Det är något som dom senaste dagarna har upptäckt att glass är jätte gott, plus att hon har börjat att försöka göra sig förstådd med ord, fram tills för någon vecka sen har hon bara sagt mamma, pappa och tack sen har hon nöjt sig med att prata.

Så det var bara upp och göra välling och det dög lika bra som glass. (vilken tur)

sen upp vid halv sju och hjälpa till att göra i ordning barnen, tur att B började sent i dag.

Men jag måste ut vid 16tiden och hämta hem mina 3 juveler och skjutsa dom till mormor och morfar, där dom ska tillbringa helgen, eftersom det var tänkt att både jag och B skulle jobba i helgen.

Det blir skönt att få lämna dom än fast det inte blev ngt arete, kan behöva några dagar att kurera mig.

Jag Tackar Gudarna att vi har så snälla far och mor föräldrar som ställer upp på sinna barnbarn i 180, det är ju tur att domm är pensionärer. för det är inte alltid så lätt att få vardagen att gå runt eftersom både jag och B har jobb med obekväma arbetstider plus att vi vill ju faktist vara ledig samtidigt i bland.

Så i vårat fall hade det varit idealiskt med hel öppet på dagis.

det var ett tag sedan sisst.

Har gott nästa 2 veckor sedan jag skrev sists, dagarana bara rinner på i ett rasande tempo, Här är allt sig likt, det är min tur att vara sjuk igen, sen sist har vi alla utom V hunnit med förkylningar och feber utom M som slapp febern han var bara mer eller mindre utan röst i 2 dagar det är inte kul om man är 8 år.

Men det har hunnit bli vår här uppe oxå i lördags var det riktig sommar värme så man kunde gå i shorts och linne, det brukar inte hända så tidigt i maj.
 dagar senare så var det överdragskläder som gällde på barnen i gen.

RSS 2.0