Gott slut på 2008

Nu är det dags att börja packa då vi ska till några kompisar och fira Nyår där, ska även sova där så vi behöver ha lite grejor med oss.

Vi ska stå för förrätten så det blir västerbottensostsoppa med räkor.

sen får vi se vad det blir för varnrätt oxh efterrätt.


Nä nu vill jag bara önska er gott slut och gott nytt år

Vi syns nästa år.

Leos Lekland

kl 09:30 packade jag in mina 3barn och drog iväg till Brännland och leoslekland som ligger där. Fullt ös i drygt 4 timmar, med en lunch inklämd, och inte ville dom fara hem när jag tyckte att det var dags när kl var 14:30.

här kommer lite bilder:

                            




Så även jag har fått mig ett mortionspass, upp och ner ,genom rör och trånga passager, men vi har haft jätte skoj........

Detta var vårat jullovsskoj..

Mellandagsrea

jag och lilla gumman har varit en svämg på stan för att kolla in rean, men som vanligt blir jag anti när det är så mycket folk men det blev iallafall ett par mysbyxor till mig, då kan jag slänga mina gamla som är sönder nötta i grenen.

Hittade några enfärgade bas långärmade tröjor åt lilla gumman plus ett nattlinne som faktiskt var på rea.

Annars var det mest att gå runt och trängas, just det blev en väckarklocka till M som jag hittade på rean på ur och penn

Nä nu är det dags att fundera ut någon middag och tillaga den så ska det även bli kväll i detta hushåll.

Agerat frissa i kväll

älste sonen behövdes klippas vilket han har behövt göra de senaste månaderna men det har inte blivit av förrän i kväll, eftersom han har ärvt mitt tjocka hår så är det rätt så jobbigt att klippa det med hårtrimmern när det blivit för långt, så var det även i dag så bitvis fick jag först klippa med sax för att sedan köra med 3mm på trimmen.

Resultatet blev super:
    

Det blev en rejäl hög på golvet, sen var det gubbens tur, han klipper jag betydligt oftare och då är det 1 mm som gäller i bland åker tilloch med rakhyvelnfra så jag behöver aldrig vara orolig att det ska bli ojämt :p

Vilket jag får bli när det gäller son nr 2 och dottern, har nämligen en snart 7årig son som har blont spikrakt LÅNGT hår det är axel långt även luggen och så ska hann se ut han bestämde sig redan som 5åring att han skulle ha långt hår så vad gör man.
Dottern vill jag ju att hon ska ha långt hår så man kan göra pippilotter osv.hon får gärna ärva mitt tjocka hår hon oxå bara hon slipper alla lockar

Själv håller det på vara dags att färga håret igen, det är så jobbigt när det blir utväxt så snabbt.

Då var dagens äventyr avklarat (IDOL2008 i Umeå)

Idoltrion på Ica maxi i Umeå och det var fullt hus vi var där tidigt så grabbarna fick bra plats precis bredvid scenen.
Först ut var Robin sen kom Alice och sist Kevin . dom första körde varsin låt sen körde Kevin halva Gimmie, gimmie, gimmie sen vinnar låten från idol2008

     


Sen satt dom och signerade skivor...

      


Tur var så smet vi och ställde oss i kön innan Kevin sjungit färdigt för det var massor av folk som trängdes från alla håll och kanter.

Hade 2st supernöjda grabbar efter detta, medans vi ståd och väntade så klagade M på ont i benen och att det var tråkigt att stå där men som han sa efteråt :så fort dom började sjunga så gjorde det inte ont i benen längre. Det är ett bra betyg från en 8åring.

Lugn dag med lite städning

mår bättre, men inte helt ok än men nu kan jag iallafall se ljuset i tunneln, en vaker dag kanske jag blir frisk............

Har suttit och läst på VK.se om storbranden på Ålidhem i umeå och tycker synd om alla som bodde i huset det kan inte vara kul att vara med om en sådann grej hoppas innerligt att alla hade hemförsäkring, den gör ju inte allt men den hjälper rätt mycket i allafal, när det gäller att köpa nya kläder och möbler osv... men när det gäller alla minnen så finns det inte så mycket att göra. Läste någonstans att ett tips är att skanna in alla foton i datorn och spara dom tillsammans med alla digital bilder på lägga dom på ett USB minne (eller flera) och lämna ut dom till några nära vänner eller släcktingar så finns dom på flera ställen ifall något skulle hända.
Har läst om många andra smarta tips så nu gäller det bara att få tummen ur och genomföra det för man kan aldrig säga att det händer inte mig....


I morgon bär det av in till stan för jag M & M ska på Ica Maxi och kolla in idolerna, i anonsen i dagens tidning så står det bara Kevin och Alice men om man läser på nätet så står det att även Robin är med, vilket jag hoppas på eftersom han var min favorit.


min lilla Pippi

Har en liten 2åring som älskar allt som tomten kom med så hela dagen i går såg hon ut så här.

                     

Världens sötaste Pippi.

Grabbarna är oxå nöjd med det tomten kom med även om M snart 9år konstaterade jag fick inga leksakerutan jag fick böcker, kläder och ett NINTENDO WII.          

Fortfarande sjuk

Det var bara att ringa på jobbet och sjukanmäla sig på morgonen, det går inte att jobba när man mår så här, visst febern har gått ner men mår ändå som något katten har släpat hem.



förhoppningsvis ska man må bättre om någon dag.

Nu var snart denna dag till ända...

julafton har rullat på här, jag sov fram till kl 12:00 klev upp ooch är fortfarande lika hängig och har feber men med treo går det mesta (tror att jag håller på att få bihåleinflamation)

Sett på kalle, haft besök av jultomten, ätit god julmat och hjälpt barnen att öppna massa julklappar det vill säga att det har varit precis som en julafton ska vara. Grabbarna blev ssupernöjda över sitt nintendo wii och V blev jätte glad över sina Pippi utklädningskläder, så hon har varit Pippi långstrump här hela kvällen.

men nu sover dom alla så gott i sina sängar och det gör nog även jag snart..



God fortsättning på julhelgen.

GOD JUL






Önskar jag er alla


Febernedsättande

vaknnar 15:30 med 38,3 graders feber, skit oxå vet att det inte finns någon vikarie som kan jobba och jag vill inte vara orsaken till att någon som tagit semester måste in och jobba så här natten mot julafton så det är bara att stoppa i sig några piller och se glad ut.

V har oxå feber i gen men upptäckte just att en hörntand spruckigt igenom och att det nog är 3 st till på gång så det är ju förklaringen till hennes feber och att hon varit dålig i magen.


Näsan är däppt

och jag går på treo men snart har jag genomlidigt denna natt på jobbet ska bli skönt att sova när jag kommer hem så där vid 07snåret.

Hoppas det känns bättre när jag vaknar i eftermiddag...

panik shoppat.....................

nu har vi varit till stan och fixat de sista julklapparna (trodde jag ) plus att maten är klar jippi nu kan jag jobba 2 nätter utan att känna mig stressad. Nästan hemma kom jag på Svärfar han som har allt och inget vill ha han måste ju få en julklapp han oxå.
MINA BARN VET NÄMLIGEN ATT OM MAN INTE VARIT SNÄLL SÅ FÅR MAN INGA JULKLAPPAR OCH EFTERSOM DERAS FARFAR ÄR VÄRLDENS SNÄLLASTE SÅ MÅSTE JU HAN OXÅ FÅ PAKET.

Men det får ordnas under morgondagen,

Min förkylning sitter dock i och är rätt så jobbig hostar som bara fan. V hade feber i går kväll igen så hon har varit med farmor i dag så vi fick ordna det sista inför julen.


Julmusik .........................

Det finns många fina och jätte bra julsånger som är jätte fin att lyssna på, sen finns ddet en som kanske inte är världens bästa men måste bara höra den för att få den riktiga julkänslan.

och det är den här

Julgranen är klädd.............

Här kommer bild beviset


Köttbullar på 1,8kg köttfärs är fixade & ja jag stekte dem i ugnen inte på spisen för då hade jag stått där ännu, pepparkakshuset får allt vänta till i morgon.


är nu trött och less på allt städande putsande och fejandet. (Ja jag har putsat fönstrena i vardagsrummet i dag, med lite spolarvätska i funkar det mesta.)

Lyssnat på lite julmusik under dagen för att få lite julstämmning.


Såg just att det är ett "hål" i granens pynt men så går det när det är 3 st små me egna viljor som hjälper till *ler*

Mår bättre i dag

Visst är man trött och matt efter gårdagen men det var bara sätta fart i mmorse när man vaknade, för julafton är på onsdag vare sig jag har hunnit färdigt eller inte.

så nu är julgranen uppställd och klädd, tomtar och juldukar börjar komma på plats, köttbullssmeten står i kylskåpet och ska rullas nu efter middagen (vilket blir köpespizza).

Bilder kommer senare i kväll.....

Nu är det bara att fortsätta så kanske man kanske hinner sätta ihop pepparkakshuset i kvälll.

Det ser ut som att det kommer att bli jul i detta hus oxå...................

middag till barnen = smörgås och mjölk

Visst låter det bra:(

men dom fick yoghurt till lunch oh i min värld i dag så luktade den jätte äkligt så riktig mat får dom när gubben kommer hem från jobbet vid 18:30tiden.

Ibland får man impovisera för att det ska gå.

Snabba ändringar

blir ingen handboll , M som skulle spela har jätte ont i magen. och jag ..............

var precis och spydde, jätte kul att vara ensam hemma med 3 barn i daag jippi :(  not.



Sockerkaksbak och Handbollssammandrag

ja det är bara att sätta fart, för sockerkakan skall med till handbollen så det finns lite fika att köpa där.Och jag vet vart jag ska tillbringa min dag

Aftonbladet & stora bloggpriset

gick nyss in och kollade in Aftonbladet och stora bloggpriset. Där dom har utsett en bloggpanel med som dom själv säger:

"I Stora Bloggprisets panel ingår Sveriges främsta bloggare och det är de som ska sköta nomineringarna."

Av denna långa lista så känner jag igen endast 8st bloggare, och eftersom gubben klagar på att jag läser varenda jä..la blogg som existerar så måste det ju vara något fel på mig, eller????

Jag följer många stora bloggar men även en hel hög små bloggar som vi nog inte är många som känner till, men eftersom dem nu skriver att det är sveriges främsta bloggare så borde man ju känna igen MÅNGA flera eller hur?

Eller kkan det vara som Katrin Zytomierska    Att ho fått ett långt och tråkigt mejlsom hon inte orkade läsa.

Det ska i allafall bli spännande att se hur det går med detta pris.                                       

Kvällen är här och mina små.......

juvwler sitter och ser på tv. Lilla stumpan hade 38,9graders feber när hon vaknade efter sin eftermiddags tupplur, när hon hade varit vaken en stund så kräktes hon ner 3 sitts soffan. (tror ej att det är magsjuka utan det är nog allt slem hon hostar upp) men det var ju bara att ställaa sig och tvätta alla delar till soffan, det positiva med det är ju att nu är soffan ren till jul.

ska försöka slå in lite julklappar i kväll när barnen har somnat, så jag har gjort lite mer av allt som borde göras innan jul. Okej vissa saker nåste man ju göra som tex slå in paket och få upp julgranen men städningen är faktiskt inte lika viktig.

En av M & M´s julklappar är att vi ska åka till Ica Maxi i umeå söndag den28december för att kolla in Idolerna som blev topp3 alltså Kevin, Alice och Robin. hellst av allt vill dom ju se Johan (vilket jag tror kommer att ske under sommaren, tror nämligen att han kommer att få spela in en skiva och åka ut på turné rätt så snabbt han kommer ju att dra in massor med pengar & det är ju lika bra att rida på IDOL vågen).

Visst jag tycker oxå att det är roligt att få fara och se dom särskilt Robin, ska bli jätte kul att höra/se honom live.
Nej nu är det dags att stoppa V i säng.

Julavslutning & mer sjukdommar

M är fortfarande hemma eftermagsjukan, men M for till skolan och kl 09:30mötte jag upp vid kyrkan för "svalornas" julavslutning. Kunde bara vara kvar till 10:15 för då skulle B ha bilen så att han skulle kunna ta sig till jobbet.
Hemma och ta det lungt framför datorn en stund ( M ser på tv)

KL 11:00 ringer det från dagis då har V över 38graders feber så det är bara att ge sig iväg och hämta henne.

Nu ligger hon och sover och jag ska ta det lugnt en stund dvs lägga mig på soffan.


Återkommer senare.

Torsdag och nyvaken.................

Haft en H..vetes natt på jobbet med ett oväntat dödsfall på morgonkvisten så var rätt så chockaartart för mina arbetskamrater som hamnade mitt i det. Så jag fick mer se till att ta han om resten av dom gamla och se till att mina arbetskamrater klarade sig bra.

Trots att man jobbat så många år inom vården så händer det saker med jämna mellanrum som man aldrig kan förbereda sig på, och trots att man vet att man gjort allt aan kunde så får man ändå kännslan tänk om jag hade kunnat göra nått mer.

detta är ett fall då man önskar att man gjort lite annorlunda, men det är bara att inse att vi är 4 st som ansvarar för aalldeles förmångaa boenden, och hur gärna man än vill så kan jag inte dela på mig.

På ett sätt känns det rätt så skönt att jag ska vara hemma 2 nätter för vård av barn men jag tänker naturligtvis på mina kära arbetskamrater som ska arbetaa vidare i natt.

Magsjuka igen

dagen började med att M kräktes hela för middagen *jippi*. Andra veckan med sjukdommar fortsätter här hemma, jag själv är dyng förkyld igen men ska jobba i natt för att sen VABa torsdag  och fredag natt.
Nu ska jag försöka sova en stund så jag orkar hållaa mig vaken i natt.

EGOFRÅGER x 48

Snott listan av :  Jerry


1. När gick du upp idag?
Vaknade 05:30av att V ville ha "lelle" och att M kräktes ingen kul morgon

2. Diamanter eller pärlor?
Diamanter  (are a girls best friend)

3. Senaste filmen du såg på bio?
Minns inte…var någongång 2006 när jag var höggravid efter det har det inte blivit av

4. FavoritTV-program?
Under hösten har Idol varit en favorit, annars brukar jag försöka se CSI, CSI MIAMI &Greys

5. Vad åt du till frukost?
Fil med linfrö. 1 ägg och en finn crisp.

6. Vad är ditt andra namn?
Hatade det när jag vara lite för då var det bara gamla tanter som hette Astrid men nu tycker jag det är helt ok med tanke på att min dotter oxå heter det i andra namn

7. Din favoritmat?
Just nu allt med kolhydrater i (eftersom jag äter LCHF kost) normalt så älskar jag TACOS

8. Vilken mat gillar du inte?
Blodpudding & fiskbullar

9. Favoritchips?
Estrellas dill chips

10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
lyssnar mest på radio  men Gavin DeGraw är en favorit just nu

11. Vilken bil kör du?
En passat

12. Favoritmacka?
Macka vad är det ?????????? kolhydrater

13. Mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?
Medveten falskhet.

14. Vilka är dina favoritkläder?
Jeans och top eller tunika

15. Om du fick åka vart du ville på semester?
USA vore inte helt fel att få besöka

16. Favoritklädmärke?
märke spelar ingen roll på vanliga kläder men när det gäller ytterkläder så älskar jag EVEREST

17. Försvann?
i cyber rymden med jämna mellanrum.

18. Favorittid på dagen?
Kvällen för då är jaag som piggast

19. Var är du född?
Norrlands universitets sjukhus

20. Vilken är din favoritsport att se på?
Allt som barnen idrottar med dvs innebandy, handboll &fotboll

21. Coca Cola eller Pepsi?
Coca Cola

22. Fotboll eller ishockey?
Fotboll

23. Är du en morronmänniska eller nattuggla?
Nattuggla, jag har inte valt att jobba natt för inte

24. Pedikyr eller manikyr?
Inget alls.

25. Några spännande nyheter att berätta för oss? 

Ska på jobbet och äta jullunch i dag:P

26. Vad ville du bli när du var liten?
Dagisfröken

27. Bästa barndomsminnet?
Sommarsemestrarna med tält eller husvagn, har sett storadelar av sverige på så sett från Jockmock i norr till göteborg i söder och masor där imellan.

28. Varit i Afrika?
Nej

29. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Nej

30. Varit med om en bilolycka?
Nej .

31. Favoritdag i veckan?
Ledigdag med sovmorgon

32. Favoritrestaurant?
Jensens

33. Favoritblommor?
Rosor lår allt

34. Är du kär?
JA

35. Favorit-snabbmatsrestaurant?
Donken

36. Äger du en cykel?
Ja köpte faktiskt en ny i sommras

37. Vem fick du senaste mailet från?
Min svägerska

38. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Ingen skulle allt för lätt dra på mig förmycket skulder

39. Läggdags?
I morgonbittti efter jobbet , hinner förhoppningsvis sova någon timme nu på eftermiddan

40. Senaste personen du delade en middag med?
Min familj

41. Vad lyssnar du till just nu?
Gavin DeGraw

42. Favoritfärg?
Svart

43. Hur många tatueringar har du?
Ingen , men ska göra en bara jag bestämmer mig för vad, har för många olika ideér i huvudet.

44. Vad jobbar du med?
Människor

45. Favoritträning?
Träning är ALDRIG ROLIGT   det är ett ont måste

46. Har du några djur?
inget om man inte räknar med dammRÅTTORNA

47. Vad önskar du dig?
Att barnen ska vara frisk över jul.

48. Ringsignal på mobilen?
Chariot med Robin Bengtsson


Brukar läsa Tyskungens blogg

Hittade denna blogg för någon månad sedan när jag hittade detta inlägg.
Blev sedan helt fast, okej kanske inte gillar alla inlägg lika stark men han skriver oftast rappt och fräckt men även mycket om familjelivet med 2 små barm och allt vad det innebär. Här omdagen skrev han om sin lilla sjuka tjej och jag komenterade för medicinerna som fanns på bilden är exat samma som V har.

Gladulle
#4
Oj vad jobbigt , vet precis hur det är min lilla V har precis samma apotek här hemma.
Men peppar, peppar så har vi haft det lugnt sen i våras, men det beror nig på att vi medicinerat henne morgon och kväll med Pulmicort.

2008-dec-14 kl. 10:48
 


Ibland ska man bara inte komentera sånt för vad händer jo naturligtvis blir hon sämre så det blev att öa på medicinerna igår det är så dj...a typiskt.

men hon är iallafall i sånt skick så hon kan gå på dagis men i ställe har jag M hemma i dag med feber, han hade 39 graders feber i går när vi kom hem från fritids, inte konstigt att han började gråta när jag sa att vi skulle gå hem från skolan (en promenad på 10minuter)

Själv håller jag på att bli jätte förkyld igen, undrar om det har att göra med att jag har slutat Röka och kroppen då blivit mer mottaglig för infektioner som tur är går det ju över. Har faktist varit rökfri sedan den 30oktober nu och det går riktigt bra.

Tävlinng hos Tumadre



Tävla i Tumadres blogg


Har 2 favoriter hos 
CoolStuff.se den ena är duschmunstycket och den andra är Blackberry Massageroller.

Måndag

nu ska jag och V åka med gubben in till stan för att shoppa lite julklappar.


Byggt ikea möbler

är vad jag delvis gjort i helgen ett skrivbord till M och varsin lådhurts till M & M.

Resten av helgen har gått utan att jag igentligen har hunnit göra något speciellt, har haft bloggtorka så jag får ta nya tag med bloggen tillveckan........

Kevin vann

undrar vad det blev för röstnings resultat??????? om det skilde mycket.

Tyckte att Alice gjorde vinnarlpten bättre än Kevin för när han sjöng den lät det väldigt likt Nothing's gonna change my love for you med Glenn Medeiros

Sönerna skulle ju se på IDOL i kväll, den yngre gick och lade sig självmant kl 21:00 då orkade han inte mer men M kämpade tappert men somnade på soffan 22:20 5 minuter innan resultatshowen började.

Nä nu börjar det snart bli dags för mig att gå och sova..

mindre än en timme kvar till idol finalen

hoppas att Alice kan skrälla och vinna. Visst är Kevin jätte duktig men jag är en av dom som tycker att det är lite fuskigt att han är med eftersom han varit med i melodifestivalen 2ggr.
Han fick ju frågan av Malou när dom var med i efter10 härom veckan och då sa han att han var som en trubbadur hemma på Malta. Okej Malta är inte stort men jag tror ändå inte att man som trubbadur får vara med i melodifestivalen 2 år på raken.


Alice har ju valt helt rätt låt, för när hon rockar så får hon en kaxig attityd och då är hon riktigt bra.


Sovit dåligt sen i måndags

pga sjukdom och div andra sker så nu ska jag lägga mig på soffan en stund medans V ligger och vilar.

Saker som måste göras innan jul

1.  planera julmat
2. städa (har börjat med köket i dag)
3.Köpa färdigt julkappar
4. Slå in julklappar
5. ta fram alla tomtar
6. klä julgranen
7. baka pepparkakor (har lovat barnen det)


Känns som listan kommer att bli längre men det var allt för nu.................


12 december

Och som vanligt är jag inte ute i god tid när det gäller att planera julen.

Julafton ska firas här hemma tillsammans med mina svärföräldrar, så det blir inget jätte avancerat, men lite måste allt fixas och donas innan det är dags som att tex köpa färdigt julklapparna, det är inte å många som saknas meen några iallafall.

Se till att tomtar och julgranen kommer upp, börja planera lite julmat osv.

det blir att fixa det mesta nu i helgen för sedan på onsdag går jag på mitt natt svep och då äör jag ändast helledig söndag den 21/12 och då jobbar naturligtvis gubben, sen så går jag av på julaftonsmorgonen.

Tur att jag vet att det brukar lösa sig, och är det lite skit i hörnen vad gör det huvudsaken är att vi får vara tillsammans.

Nä nu ska jag iallafall ta och diskka bort lite

tur att man är undersköterska....................

nu när man ska *leka* sjuksköterska till sonen i några dagar, genom att spola bort allt var under några dagar oh jag kan med bestämdhet säga att min käre make kommer inte att hjälpa till, allt som har med sjukvård att göra säger han nej tack till.
Jag är fortfarande lika förvånad att han har klippt navelsträngen på alla 3 barnen..

Nä nu är det dags att börja göra sig i ordning för nu ska jag snart i väg och hämta gubben min på flyget..

Vårdcentralen nästa

fick tid 11:15 så jag hoppas att vi innte ska behöva vänta allt för länge på vår tur, jag hade ju tänkt ta en lugn och skön dag för mig själv inne i stan, men så blev det ju inte men efter vårdcentralen bär det av in till stan för lite shopping och M får följa med vare sig haan vill eller inte...................

har mutat han med em burgare på McDonalds, få se vad det blir för mig eftersom jag ska hoppa över kolhydraderna i största möjliga mån. Har kollat upp det och kyckling nuggets innnehåller inte så mycket kolhydrater...

En olycka kommer sällan ensam

nu är magsjukan slut, men i måndags innan magsjukan slog till så började M klaga över att det killas på snoppen, så jag tvättade och tänkte inte mer på det förrän i går kväll när han klagar igen, och då är det fult med VAR under förhuden .
Så nu sitter jag här och väntar på att vårdcentralen ska ringa tillbaka.

Och naturligtvis händer allt det här när gubben är på kurs i Stockholm, Typiskt va????


Nä nu är det bäst att göra i ordning V så jag kan lämna henne på dagis så snabbt som möjligt om vi skulle lyckas få en tidig tid på vårdcentralen.......

vilken dag i övrigt

M har vrit hemma även i dag efter magsjukan, jag är jätte noga med att vara hemma minst 48 timma efter senaste kräkningen och hoppas innerligt att alla andra oxå gör det. Sen var V ledig från dagis i dag. Då tror man ju att dom kanske skulle kunna ha lite kul ihop men NEJ dom har bråkat hela dagen så jag har fått betydligt fler gråa hår, dom är som hund och katt för det mesta om inte M ocksåär hemmahan kan hålla i sär lilla syster och lille bror.



Sockerabstinen

började i måndags med LCHF kosten tänkte att jag kanske junde få bort några av dessa kilon som jag vill bli av med.
I dag haar jag insett att jag har betydligt värre sockerberoende än jag någonsin kunde tänka mig.

Det har varit jätte jobbigt i dag och visst jaag har ätit betydligt mer kolhydrater i dag än vad jag borde, tur iallafaall aatt jag har lite karaktär annaars hade jag nog ätit upp hela skafferiet.

Sen är det inte så lätt att tänka om det är ju kolhydrater  i mycket mer grejor än man kan tänka sig. Sen har jaag lyckats hitta några konstiga mat kombinationer som låter jätte knasigt men som är jätte gott. Som tex kokt ägg med fetaostkräm på. Kommer säkert att vara helt knäpp innan detta är över, men jag ska inte ge mig i första taget i alla fall eftersom jag vill ner iallafall 13kg för då väger jag som jag gjorde innan vi började praata om barn nr 3.

Magsjuka HATAR det

I natt slog den till igen, M kräkte usch vull inte vara med om samma mardrömm som i våras.

Sovit ca 2 och en halv timme i natt och eftersom jag gick av i går morse och sov lite även då kan jag lungt säga att jag ser nog mer död än levande ut just nu.

M har gått i väg till skolan själv, tur att han är så stor aatt han fixar det, snart ska jag fixa i ordning V så hon får fara på dagis sen är det nog soffan som gäller större delen av dagen.


Glömnde att nämna

Guy Sebastian är ju Australiens första Idol vinnare från 2003. Det är ju bara att inse att Idol konceptet har plockat fram många bra artister världen över.

Det är ju bara att inse att han har grym musiksmak den här Robin.

Satt och läste expressen på nätet

och började läsa chatten med Robin Bengtsson sen tidigare i dag, har ni läst tidigare i min blogg så vet ni att jag gillar honom skarpt. Där fick han frågan om favolåt just nu och svaret blev: Taller stronger better med Guy Sebastian.

Eftersom jag vet att äve Robin gillllar Gavin DeGraw vilket även jag gör så tog jag och sökte reda på Guy Sebastian på You Tubbe och jag säger bara shit  vilken låt

kolla här


"Taller, Stronger, Better"

I've met the darkness
Been held by the night
Lonely was there in my arms
I've been with broken
I've stared in her eyes
Emptiness left me this scar

But I heard your voice, Calling me out of the cold

[CHORUS:]
And now I can live again
I have been chosen to run with the wind
I can go higher
I know I will soar
I'm taller, I'm stronger, I'm better than before

I've walked through fire
So I could become
All that you said I could be
And now my breath has a reason
My sky has a sun
Cos in you I've found all that I need

Your touched revived me, It was your love that opened my eyes

[CHORUS]

I broke through the rain
Stood through the storm
Now I know I'll remain
I can do the impossible
I can reach the unreachable
It's my time
I will rise
And live...

[Chorus]


[Thanks to Asphirty for these lyrics]

Kolla in gamla IDOL vinnar från hela världeen

Här är kanadas första idol vinnare, i mina ögon eller öron så har jag hört bättre.

Andra säsongen i Kanada så vann den HÄR killen, riktigt bra

Första vinnaren från USA har nog ingen missat Kelly är ju helt outstanding.

2007 års vinnare i USA var inte helt fel

Sen har vi ju Daniel sveriges första vinnare han har ju en röst som är helt underbar ska bli kul att höra det nya albumet som kommer den 28/1-09

Agnes är ju inte fy skam hon heller hon blir bara bättre och bättre.


Sen finns det ju dom som inte vann men var duktiga och vissa har det ju gått bra för andra sämre för som tex denna tjej
Jessica  Sierra Duktig men fastnade i drogträsket, hoppas hon kan komma igen.

Halvkaos i dag................

kom hem i morse efter världens längsta natt ( känndes i allafall så). kröp i säng och sov en stund. Blev väckt tidigare än normalt för jag skulle skjutsa ut B till flyget (han ska till stockholm på kurs i 4 dagar).
Då visade det sig att även M var hemma han hade ramlat och slagit pannan i betonggolvet i skolan, en fin blå bula har han nu i pannan som tur var så hade dom kylt ner det ordentligt när det hände annars hade det nog sett för hemskt ut.

När jag och M hade lämnat B på flyget så for vi på donken och åt lunch (nyttigt-NEJ, gott-JA) sen for vi på stadium på Ersboda och för en gångs skull hittade jag det jaag skulle ha nämligen en mössa och halsduk till mig. Svart nartuligt vis stickad , snyggaste mössan jag haft på många år.
Sen in på Coop och handla lite mat när man liks var inne i stan. Sen hem och hämtat resten av barnen och förbi bagarstugan där svärmor, mamma och pappa höll på baka tunnbröd *mums*


Nu är jag rätt tom i huvudet skaa bara skicka M i säng så får jag ta det lungt ett tag...........

Söndag och dagen efter?????

kom hem efter en jätte trevlig kväll vid 02:20 i natt. Allt var perfect utom en sak jag har aldrig någonsin varit med om så segt kött (dåligt eftersom dom flesta tyckte lika)

Gick i äng och försökte sova men det gick inte kroppen var inställd på att vara vaken så vid 03tiden klev jag upp och satte i gång datornoch framför den satt jag till kl 04:30 så efter det någon gång så somnade jag och fick sova till kl 13:30 det var jätte skönt. Gubben var ner och väkte mig kl 12:00 men jag sa bara att jaag orkar inte så jag fick sova vidare.

mår faktiskt jätte bra i dag med tanke på att jag faktiskt drack en del alkohollhaltiga drycker i går.

Nu sitter mina 2 yngsta barn i badkaret och det är snart dags att plocka upp dom därifrån. Sen får man börja förbereda sig för en natt på jobbet.

nu bär det snart i väg...............

ny duschad någorlunda uppklädd (brun tunika, slitna jeans och högklackade stövletter) Håret är rakt istället för normalt lockigt & min älste son tyckte att minaa ögon så konstiga ut då inser man att man inte sminkar sig så ofta.

Laddad till tänderna hoppas att det blir skit kul det är ju 3år sedan sist det var en fest av sådan här storlek men det är j så det är när man är komun anställd.

over and out

Det gick ju inte som jag ville.........Robin åkte ut:(

Höll ju på Robin i IDOL men han åkte ju ut i kväll, snacka om att falla på målsnöret. Hoppas det inte var juryns misstag som fälde honom.
Måste erkänna att det var 2st taskiga låtar han fick men han gjorde så gott han kunde med dom förutsättningarna han fick.

Släpper han en skiva så lovar iallafall jag att köpa den:)

denna dagen ett liv

Ny dag och nya kläder till V var i tisdags in på babyshops hemsida och kollade in deras julkalender dom har nämligen olika julerbjudanden varje dag och i tisdags var det 30% rabatt på alla IDA T kläder så jag kunde inte låta bli så det blev 3 par byxor till lillan.
1 par svarta med ansikten på, 1 par röda med flodhästar på och 1 par bruna med apor på, men duktig som jag var så köpte jag stora stolekar eftersom hon redan har så mycket kläder i nuvarande stolek så det blev 2st stl 98 och 1 par stl 104. Hon har stl 86-92 på byxor i dagens läge då stl 92 oftast väldigt stora ( om dom inte är begagnade) men jag var ju bara TVUNGEN att prova stl 98 på henne visst dom var lite långa, men dom funkade så i dag blir det nya byxor.


Snart är det dags att åka på dagis sen ska jag försöka sova en stund så att jag orkar jobba i natt.

Helgen som kommer

Fredag dags att börja jobba igen, börjar kl 21:00 så jag får börja att se idol hemma, sen pallra mig i väg till jobbet i någon reklampaus.och hoppas på att jag kan hinna kasta ett öga då och då på TV.n för att se hur det går.Sen får man hoppas att det blir en lugn natt resten av natten. Sen är det dags att gå hem och sova ett antal timmar.

När jag då kliver upp så ar det dags att göra sig i ordning för FEST vi blir nämligen bjuden på jobbfest jippi det ska bli skit kul.

sen är det jobb på söndagnatt igen. 

Hysterin krinng Johan i Idol

läste just ett blogg inlägg om varför alla dessa tjejer avgudar Johan och hon hade skrivit så bra så här kommer en länk dit
hon som skrivit är +55år så det är ingen liten tonåring.

Smart??? IQ Test

Har suttit och roat mig på internet för att kolla hur smart jag är ( ja nått ska man ju göra för att få dagarna att gå när man är sjuk)

Första testet gjorde jag här det gick ju rätt så bra 119 i iq det står att det är bättre än 85% av befolkningen. Kanske jag inte är så du ändå. Så här såg resultatet ut.

Sen gick jag in på Mensa och kollade in deras provtest och det gick så här. där hänvisade dom tiil ett test som fanns på expressen och där blev resultatet så här.

Om jag nu är smart som dessa test påstår hur kommer det sig då att jag bara hade 3,1 i betyg när jag gick ut 9:an och 2,9 när jag gick ut gymnasiet. (ja jag är så gammal att jaag hade betygssystemet 1-5 när jag gick i skolan)

Varför har jag då valt att först utbilda mig till barnskötare och sedan till undersköterska och gå och arbeta med en dålig lön eller är det så att jag är så smart att jag inser aatt det finns människor som måste idka välgörenhet åt resten av befolkningen så att vi ska har ett samhälle som fungerar med skola, barnomsorg, hälso och sjukvård och äldre omsorg


Vet inte ??????????? men jag älskar mitt jobb även om det är dåligt betalt och aldeles för lite personal för att man ska kunna ta hand omdom gammla på ett tillfredställande sätt. Jag försöker och pusslar och fixar och donar för att alla ska få det så bra som möjligt.

Mår bättre i dag

Så jag lyckades se MAMMA MIA mitt på dan, vet inte om jag hade för höga förväntningar för att alla har sagt att den är så himla bra. Visst var den helt ok men inte så bra som jag hade inbillat mig. Fast det är klart ABBA musiken är ju alltid bra.

Snart dags att få hem barnen från dagis och fritids och fixa lite middag.

sover mest hela tiden

täppt i näsan trött och ont i kroppen, inte gjort någonting i dag. Hade tänkt se Mamma Mia men lade mig för att vila lite innan lunch vid 10:45 somnade och vaknade 14:45 då var det inte så lämge kvar innan jag skulle hämta V på dagis så det blev ingen film, kanske i morgon.

M & M är på handbollsträning, svärfar skjutsar och hämtar dom, tur att man har extra hjälp i närheten när man mår så här.

Tillbringat dagen på soffan

är fortfarande lika hängiga, tur att gubben varit ledig i dag så han har skött den mesta markservicen. men i morgon är det min tur då han sitter på kurs.

Ska nog gå och sova snart är, super trött trots jag slumrat till och från flera gånger under dagen.

trötttttttttttt

barns tankar om ålder

min älsta son som snart är 9år var lite ledsen i lördags förmiddag, efter ett tag kom det fram att han var ledsen för att Johan Palm åkte ur Idol i går.

Efter att ha diskuterat saken ett tag så fattade jag att han tyckte det var jätte coolt att någon som bara var 16år kunde vara med i Idol. För när man är 16år så är man ju fortfarande ett barn. När man blir 18år då blir man vuxen.

Då insåg jag att Johan var en stor cool kille i min sons ögon, så där på stående fot lovade jag min son att om Johan kommer att ha en spelning här i närheten i sommar då ska vi gå och se honom.
Just nu känns det som att risken är ganska stor att jag får pallra mig i väg och kolla på Johan i sommar, för jag tror det kommer att fortsätta vara mycket JOHAN PALM ett tag framöver, och vad gör man inte för ina barn.



Hemma och sjuk

mår inge vidare så det är bara att vara hemma från jobbet.

RSS 2.0