Dom gjorde en miss i går på sjukhuset

Han fick ju alvedon i premedicinering på avdelningen, sen gav dom han alvedon på operaationen oxå så han fick dubbel dos, tur att det bara var alvedon och ingaa värre grejor.
Dom tog prover på han 2ggr innaan vi for iväg ör att se så han inte hade för hög halt av paracetamol i blodet .

I dag är han pigg...........

Fast han fick vara hemma från skolan i dag, han säger att det känns lite när han går men det är det ända. det är ju bara ett dygn sen han operera sig. i morgon och på fredag ska han få gå till skolan men inte vara på fritids, jag är ju ledig resten av veckan så han få ta deet lungt hemma på eftermiddagarn den här veckan så är det nog full fart på han nästa vecka.

Här hemma går vi alla okring och hostar ochsnörvlar lite, undra om vi kommer att bli dunder förkylda eller om det vänder, hoppas på det senare för det blir oftast så jobbigt med V s astma om hon blir riktigt förkyld.

Operationen gick bra...

så vi fick komma hem redan vid 18:00 tiden i kväll. Trött efter en dag på sjukhuset så nu är det sängen  som hägrar.
natti natti.

Nu går min blogg att följa på bloggkoll

hoppas jag . har inte gått riktigt som jag vill men hoppas det går ändå.

Sjukhuset 07:30 i morgonbitti

Då ska jag vara med M på sjukhuset för då är det dags för han att operera ner en testikel. det går säkert bra men lite nervös blir man alltid när det gäller ens barn.

Mini tonåringen har varit ..........

.......i farten i dag oxå. Han lyckas reta gallfeber på både mig och hans far, han har skrikit bråkat och levt rövare nu i eftermiddag så att till och med lillasyster blivit rädd för honom.

Tänk så jobbigt det måste vara för han, med alla dessa känslor och tankar som sprutar inne i han sen ha så "dumma" föräldrar som han tycker att vi är, men det som är tur är ju att några minuter senare är vi världens bästa föräldrar.

Det är inte så lätta att vara förälder i alla lägen. Vore jag inte redan gråhårig (under hårtoningen) så skulle jag ha blivit det i dag.

Meandi kläderna

jag beställde i tisdags hoppas jag kommer i början på veckan för det skulle ta 3-5arbetsdagar ev lite längre nu i början när det är så många som beställer.

Rätt så skönt att man får kläderna direkt hem den här gången, det var visst ett förök dom hade på vissa ställen.

1 timme.............

orkade V vara på cirkus i går, men hon han se både hundar ,katter och hästar. Så det var en trött men nöjd tjej som kom hem med pappa vid 19tiden i går kväll. sen hade hon fått en blinkande leksak av farfar då hon var jätte nöjd.

Det blev välling och snabbt i säng och hon somnade utan protester, vilket det har varit lite si och så de sista veckorna.
Det är klart att det blir en omställning även för henne efter att varit ledig i nästan 8 veckor.
plus att jag förra helgen upptäckte att hon höll på få 2 nya  tänder i överkäken.

Cirkus skratt

har skickat i väg man och barn + svärfar på cirkus. eftersom jag ska ut och jobba i natt så fick jag vara hemma.
Få se hur länge V tycker att det är roligt, B skulle komma hem med henne när hon lesnade.

Eftersom biljetterna bara kostar 50kr st så gör det ju inget om dom kommer hem efter en timme, skulle det kosta flera hundra så skulle V ha fått stanna hemma några år till.

Vi har sånt tur så att handlarn i byn går in och betalar hela cirkusen sen så får ungdommarna i idrottsföreningen sälja biljetterna och alla intäkter går till idrottsklubben.

Trött och sliten

oj vad det var jobbigt att börja arbeta igen, man är inte van att var uppe på natten och sova på dagen , men snart är man inne i rulliansen igen.

har iallafall varit ledig idag men gick och sov en stund på dagen när barnen var på dagis/fritids.

blev väckt i går när jag endast hade sovit 2 timmar av att dom ringde från sjukhuset för att kolla om vi kan komma in med M på måndag så han kan opereras på tisdag det var helt ok från min sida så på tisdag ska han operea ner en testikel.
Lite orolig blir man allt men det är skönt att det äntligen är dags för han börjar ju vara rätt "gammal" nu. i allafall för att göra en sådann operation.

Jaha då var man på jobbet igen

då var det slut på semestern och man var tillbaka på jobbet igen, detär nu andra natten. Och det känns inte som man har varit borta .

Har varit på meandi party innan jag for på jobbet i kväll oj vad mycket det är man vill köpa men ekonomin tillåter inte att man köper allt man vill ha (synd) Fast man kanske kan köpa lite mer senare i höst innan kolletionen tar slut.
Det blev en brun bas tröja och ett par bruna bas pantalonger till V, ett hemligt paket till mig, ett hemligt paket till M  och en begie tröja med igelkottar på och begie sparkbyxor med en igelkott i baken till ett par kompisar som just fått barn. summa drygt en tusenlapp. Det är tur att det är bra andrahandsvärde på tradera.

nä nu är det dags att gå och arbeta igen.


Nu drar vi...........

ska och lämna barnen hos mormor och morfar, där dom ska få vara till i morgon.
Ikväll är det fest för oss stora, syns imorgon.

uppe med tuppen

V har en förmåga att vakna tidigt på morgonen, då är det bara att kliva upp vare sig man vill eller inte. Så jag har redan varit uppe i en timme men vaken i en och en halv timme. Förhoppningsvis är hon som sina bröder så om några år sover hon längre på mornarna     ( hoppas jag i allafall)

Tur att B vanligtvis är rätt så morgonpigg, men även han vill ha sovmorgon ibland, särskilt eftersom vi ska på fest i kväll.

Nä nu är det strax dags att gå och fixa frukost.

Långa naglar

Satt nyss och läste på www.tumadre.blogg.se
om att ho hade satt på lösnaglar, dom var skitsnygga började då inspektera mina egna naglar och visst märks det att man varit ledig snart 5 veckor från jobbet, naglarna har nämligen växt mycket och var riktigt snygga för att vara egna naglar.



Men på söndag är det dags att klippa dom för på måndag kväll börjar jag arbeta igen. Eftersom jag jobbar som undersköterska inom äldrevården så är det bara att kapa dom inte för att jag gör illa någon utan för att det är ett ställe där bakterierna växer och frodas det spelar ingen roll hur mycket man tvättar och spritar händerna är naglarna långa så frodas bakterierna där, Jätte äkligt.

Glömde.......

ju att berätta att V fick ett par nya skor igår oxå, när hon provade dom så vägrade hon att ta av sig dom, tur att dom bara kostade 100kr. Det var svarta lackskor med broderade blommor på.



så detta var gårdagens skörd.

Star wars

sista dagens inskolning i går gick jätte bra jag fick fara efter ca 30min och sen var han själv i 2tim 30min och det hade gått bara bra.

I dag drog vi till Ö-vik så grabbarna gick på star wars uttällnningen och jag och V gick och shoppade. B berättade att både M & M fick stora ögon när Darth Vader dök upp när det var Jediskolan.

Dom är i allafall nöjd med dagen fast det blev en rätt lång bilresa.

Jag och V soppade lite. Lite bas kläder till V på lindex en lila tröja en vit tröja och ett par svarta byxor. pls att jaag hittade strumpor på POP på slutreaan 2par för 20kr.

I morgon är det stäng på fritids så då får vi hitta på ngt för B jobbar kväll.

Andra dagen på inskolningen

M s andra inskolnings dag och 2 timmar på fritids, han förbjöd mig  att gå därifrån men han brydde sig inte om mig under hela tiden så det känns som att detta kommer att gå bra.

6års trots

Har just nu en mini tonåring här hemma 6år gammal men beter sig som om han vore 14år. I dag har han skrikit , smällt i dörrar och varit på väg att slå mig fast då vet han att det "brinner" för mamma, och att det bara är han själv som förlorar på det genom indragning av dvs saker som tvspel, kompisar eller lördagsgodis.

Han har lärt sig att säger mamma en sak då kommer hon i håg det.

Det är inte lätt att vara mamma och i bland blir jag så himla frustrerad så jag inte vet vad jag ska ta mig till, och det är bara mot mig han blir så arg. Visst kan han bli arg på sin pappa oxå men inte på samma sätt känns det som.

Sen när man har skrikit och varit arg så får man dåligt sammvete, han är ju min lilla gubbe och desssutom å är han ju mellan barn. Jg kan bara konstatera att han är en TJALLE TVÄRVIGG som barnläkaren sa på förlossningen dagen innan han är född, för då upptäckte dom nämligen att han satt med rumpan neråt iställe för huvudet.
Så dom vände han i magen dagen innan han är född och när det var klar så sa läkaren det han var nog rätt tjurig, men dom var även rätt farsinerad över att det gick så sent i graviditeten var nämligen i v39+1 och hade börjat bli igångsatt när dom upptäckte det.

Inskolning på fritids

första dagen för M i dag, det var nog allt lite spånnande trots att han har varit med under 2 års tid och hämtat och lämnat storebror så är det en helt annan sak att börja själv. 9 st pirriga 6 åringar började i dag.

Det var bara en timme idag , i morgon 2 timmar och på onsdag 3 timmar och då ska dom äta lunch. sen börjar allvaret, Fast för oss börjar allvaret först på måndag, för på torsdag är B ledig från jobbet så då ska M & M få vara ledig från fritids och V är ledig från dagis så då drar vi till Ö-vik så får killarna ( alla tre) gå på star wars utställningen.
Jag och V får ta och inspektera butikerna i Ö-vik under tiden.


Gårdagens bröllop..

dom var jätte vackra, och 3 av barnen sjöng och spelade i kyrkan jätte fin var det. Sen bar det i väg på bröllopsmiddag
Förrätt: ngn laxröra på grovt bröd med ägg och citron bit och lite grönsaker mums
Varmrätt: Potatis och rotfruktsgratäng med kyckling i ngn tomatröra och saffrans smör, rödvinssås och sallad.
det var så gott kycklingen bara smälte i munnen.
efterrätt: bröllopstårta och kaffe/te
Allt var helt underbart sen blev det tipspromenad och lekar som barnen hade ordnat. Jättekul men nog känns det att man var på fest i går inge ont i huvudet men trött och slut är jag.

vikten ?????????????????

Gå ner i vikt på sommaren är inte det lättaste inte för mig i allafall. Grillat är inte så farligt men då blir det ju tillbehören som tex aioli inte så nyttigt. Sen blir det något glas vin ibland, sen godis och chips. Tur att jag inte är någon som är jätte förtjust i fikabröd för då skulle jag nog rulla fram.

Nä det är tur att gubben börjar jobba på måndag då blir det dags att ta tu i både maten och börja motionera litegrann.
Vill ju vara lika duktig som jag var  hösten 2002 och våren 2003 då jag gick ner 18kg efter jag fått mitt andra barn. nu är det snart 2 år sedan jag fick mitt 3dje barn och nu skulle jag tippa på att det är 10-12kg som måste bort.

Hårfärgning

Veckan har gått snabbt fast man inte gjort något speciellt, på lördag ska jag och B på bröllop och jag måste färga håret i kväll det börjar bli mycket utväxt och gråa hår så vill man ju inte se ut när man har klätt upp sig och gjort sig fin för ett bröllop.

Hittade faktiskt en klänning på rean här om veckan som jag ska ha på lördag, den var på halva reapriset så jag betalade endast 124:50kr det kändes som ett riktigt fynd.

det märks att sommarlovet snart håller på att ta slut för flera av grabbarnas kompisar har kommit åter, jag har knappt sett skymten av dom i dag dom har varit ute och cyklat mest hela dagen, M stack in huvudet med 3 av sina klasskompisar för att dricka lite vatten efter dom hade spelat fotboll, sen drog dom vidare.

Här har dom haft ett långt sommarlov, dom hade skollavslutning redan den 5 juni och börjar inte förän den 26 augusti, så dom har haft 2 veckor längre sommarlov än kusinerna som bor nere i stockholm.

Tävling

Jag är med och tävlar om ett superpresentkort å 300 kr som gäller i 60 butikskedjor sponsrat av GratisBio.se. Skynda dig nu och var med, du har bara fram till 3/8 på dig.


Tävlingen är på http://ninninusens.blogg.se

Bullbak

dom stora killarn har dragit iväg till kompisar så jag passade på att baka bullar i dag, på en hel liter så nästan hundra bullar blev det. Själv går jag och rapar bulldeg nu.


grå och trist väder är det och ingen värme heller för den delen jätte trist är det usch.

sista veckan somm hela familjen är ledig.....

Ja snart har hela sommarsemestern gått, man tycker att den ska vara så länge men pang så är det slut.
Jag själv är ledig 2 veckor till men då ska jag skola in M på fritids och V ska få en liten mjuk start på dagis nog kommer hon att märka att inte M är på dagis i år även om han var på en annan avdelning så fanns han ju där.

den här veckan ska vi försöka få lite gjort här hemma vid + att vi måste in till stan och hitta en ljusgrå kofta till miig och nya fotbollsskor till M och en bröllops present till M&B som gifter sig på lördag.

Blixtar och dunder

Nu börjar livet gå sin silla gång igen, nu ska vi bara vara hemma resten av semestern, det ska bli skönt.

I går var vi och hälsade på några kompisar och på kvällen blev det värsta åskovädret men det var jätte häftigt att sitta och titta på. Lilla V höll i gång till klockan 23:00. hon var lite trött i dag och sov 3timmar mitt på dagen så nu har vi just kommit hem från några andra kompisaroch hon har precis lagt sig så hon har blivit en riktig nattsuddare.

men nästa vecka är sista semesterveckan så då måste vi försökaa komma i ordning igen.

RSS 2.0